Šta je novo?

HTC HD 7 i Windows Phone 7

Učlanjen(a)
04.12.2005
Poena
319
Cao svima,
Evo jedan kratak review o novom Windows Mobile OS ( WIN PHONE 7). Koristim HTC HD7 vec dve nedelje i zelim da svoje impresije treba da podelim sa buducim korisnicima.
Prvo, kao veliki zaljubljenik u Windows OS, jedva sam cekao da se pojavi Win Phone 7 da bih ga testirao. Moje prve impresije su WOW, sve je novo. Neverovatan odziv ekrana i programa, fenomenalna dostupnost i sve je veoma user-friendly. Mnosto novina (htc hub, people…) sve je potpuno drugacije i mnogo bolje, stilizovanije. Jos jednom moram da pohvalim fenomenalnu brzinu. Ni jednom se nije zaledio ili zakocio ( da ne verujes ocima ). Sinhronizacija sa online service-ima (e mail, skydrive, updates…) izvan svih ocekivanja i neverovatno pouzdano.
Posle par sati, poceo sam da uvidjam nedostatke, za koje sam mislio, ma tu su negde… e pa nema ih. Copy/paste ne postoji, File manager takodje, task manager i multi tasking operation…ne postoje. Ostaje je jedan dobar operativni system za klik-klik user-e i ljude koje koriste ono sto im se daje( kao I smrd…. IPhone, KOGA NE MARIM DA VIDIM)
Ono sto mi daje zelju da sacekam malo je razlog da kada se otkljuca ili jailbreak-uje Windows( citaj Windows, ne Apple) moci ce da se koriste i neke druge aplikacije ali kako ih uneti u telefon? Postoji sakriven slot za microsd( 8 srafa i plastika mora da se skida) ali za sada ne postoji file explorer…tako da je opet dead end!
Sync je moguc samo preko Zuna koje je, ruku na srce dobar program ali samo za muziku, filmove i podcast. A sta je sa sinhronizacijom file-ova?
Jedan lik uspeo da promeni BIN code I preko emulatora dodje do “sakrivenih opcija” (file browser I task manager). Pratio sam ta uputstva I uspeo ali opet to mi ne znaci nista jer ne mogu da koristim te funkcije bez emulatora. Jedino moze da nagovesti da ce u buducnosti te opcije biti dostupne.
Odlucio sam da zadrzim HTC HD7 I moj stari dobri HD1. Ukoliko neko ima pitanja, samo izvolite.

***, ti nedostaci koje pominjes su i bili u najavi pre realese-a.
Jedino da se ceka da momci sa xda odrade nesto, ako vec dosad nisu. NIsam proveravao teme za tvoj fon i win7, jos se drzim hd2-jke ^^

C/P dolazi u januaru kao update. Za multitasking su rekli da ce biti kada naprave da funkcionise kako treba (verovatno nisu videli webOS I symbian ^3). Sto se tice file managera, valjda ce biti third party. Ni android nema svoj file manager.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

telefon stvarno radi izvrsno. Upravo sam testirao htc 4g EVO (android) i Htc HD7. Bez ikakve pristrasnosti, windows phone 7 radi dosta bolje. Neverovatno je pouzdan, podseca me na telefone koje nemaju OS nego samo fabricki system.

Kupio sam danas neke programcice i sve to funkcionise ali mi mnogo nedostaje konekcija sa racunarom, file transfer i moja stara navigacija( a ne ova TeleNav, fabricka)

Sve ce valjda doci sa update-om i programima.

Daj neku sliku. :)

Mrzi me da citam pravila foruma ali da li mogu da snimim video klip i stavim link. Lakse je tako da vam pokazem..a da, dobio sam informaciju da cu uskoro moci da testiram i Dellov win phone 7 model i to da izkomentarisemo.

Snimi video i okaci na youtube, ne krsis tako nikakva pravila. Samo napred!

Video dobijate u nedelju tj. Ponedeljak po vasem vremenu. Baterija traje bez problema ceo dan sa non stop maltretiranjem. Moze dva normalnog koriscenja..
Svaki dan izlazi dosta novih aplikacija, uglavno bezvrednih, ali se desava nesto.. Pokazacu vam detaljno u video clipu.

Ja sam nesto skeptican u uspeh WM 7
Sve to deluje naizgled fino, ali nema ovde nicega sto vec nema kod konkurencije - sumnjam da ce glatki prelazi i animacije biti toliko prelomne nekome da menja mobilni telefon ;)
Takodje, treba imati u vidu da WM 7 nije kompatibilan sa prethodnim verzijama tako da ce morati aplikacije da se pisu iznova ili da se portuju, a to opet zavisi od toga koliko ce zaziveti nova platforma
Nego, jel se to meni cini ili je MS iskopirao ovde Apple samo tako - to ide dotle da nema copy/paste i multitasking kao sto je bio slucaj sa Iphone 2g :smoke:, zakljucan file manger i jos neke aplikacije, jos se pominje integracija sa Zune servisom (ko je rekao Itunes), a videh na netu i one gluposti sa microSD karticama
I dok je open source izgleda buducnost mobilnih uredjaja MS je nasao za shodno da kopira Apple :d
Meni se cini da ce ovo biti fail u najavi, ali videcemo ;)

http://www.youtube.com/watch?v=Dad0GL9Q_Wk

Nije neki snimak jer mi je devojka odnela moju kameru pa sam koristio neku budjavu.
Slazem se da je Windows ovim OS-om prekopirao Iphone, ne u dizajnu koliko u samoj funkcijonalnosti. To je ono sto me izludjuje, ovaj OS nije vise pametan, nego je IPhone sa Windows okruzenjem.

Vecina mojih drugara koristi Iphone 4 i kad sam im pokazao ovaj, svi su odusevljeni, jednostavno je mnogo simpaticniji i funkcionalniji of vec stereotipnog Iphona. Sad oni hoce WP7, a mene to nervira jer oni znaju samo da klikci i kupuju programe preko marketplace-a. Sve postaje zakljucano i limitirano. To je ono sto me nervira..

Svaka cast na trudu, samo sto telefon nece u landscape kada si ga vec tako zarotirao ako se ne varam?
Inace meni se nesto, bar ovako na prvu loptu, ne dopada preterano - lici mi nekako pre na kolekciju thumbnailova nego na mobilni OS :d

Sto se tice rotacije veruj mi da gresis!! Sve sto treba da se rotira, to se i rotira. Mozda je malo preosetljiv sa moj ukus, vise volim kad telefon ostane u istom modu par sekundi pre nego sto telefon "ukapira" da treba da se okrene, nego da se okrece na svaki pokret...

Sto se tice slicica i tako toga, slazem se sa tobom. Izgleda kao veliki album sa slikama ali mislim da je to ponekad i velika prednost. To je vec stvar ukusa, zar ne APPLE FANBOY?

izrada telefona nije toliko cvrsta kao npr HD2( aluminiumski poklopac za bateriju), prilicno je plastican.

Cao, nov sam na forumu (citaj: 'pitanje koje cu postaviti je mozda glupo'), zanima me gde da nadjem tekst koji je 'benchmark' objavio o win phone 7-ici tek sto je bila izasla, testirali su sve funkcije, a uz svaku celinu je isao i video?
Hvala :)

Ovo nije pravi prikaz stanja. Skoro sam citao, da li je bio ars ili OS news, ne secam se, uporedjivanje prodaja wp7 od prve nedelje I androida od pre 2 godine (isto kada je on startovao). Brojke su bile na strani windowsa. Jos jedna pozitivna stvar je I broj aplikacija. Nijedan sistem nije startovao sa 2000 aplikacija, sto je za pohvalu.
Druga stvar je sto ja ne bih mogao da koristim wp7 u njegovom trenutnom stanju. Kada ga ms ispolira I doda jos stvari, onda mozda. Do tada cu samo ostati zaljubljen u njegov UI.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Kupljen Dell Venue Pro !! Bice vracen uskoro ali cu imati vremena da ga ispregledam.
Za sada mogu da kazem da je ruzan i kad se otvori tastatura, OGROMAN. Na mom "starom" HD7, vec je otisao taster vol up, i uopsteno tasteri vol up and down i camera su loseg kvaliteta.

Vrh Dno