Šta je novo?

Htc Drsire - navigacija

micairvas

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
13.01.2009
Poena
199
Kupio sam nedavno gore pomenuti telefon, do sada sam koristio telefone sa simbian platformom i navigaciju garmin. Sa garminom sam relativno bio zadovoljan obavljao je posao.
Zbog posla mi je bito da imam pouzdanu navigaciju,ali na zalost na androidu ne mogu da se snadjem i da nadjem odgovarajucu navigaciju.
Molio bih korisnike telefona sa android platformom da mi kazu koju navigaciju je najbolje da instaliram i kako da je skinem! Hvala.

Ja koristim IGO Motonav i zadovoljan sam. Imas na mobilism forumu. Jednostavno je instaliranje i ubacivanje mapa,snaci ces se.

Ja koristim IGO navigaciju na androidu i prilicno sa zadovoljan. Ako hoces mogu u pp da ti posaljem link i uputstvo za instalaciju.Pozdrav

jel ima neki da podseca na Garmin i da ima glasovno navodjenje?

Nemas 20 varijanti :) Instaliraj iGO my way sa Nevenom (glas) i to ti je to..

Nevena je izuzetno kvalitetno semplovana, ali prevod je toliko dobar da sam na engleskom jeziku, kako na uređaju u kolima, tako i na mobu. Čudim se da do sad neko nije nešto bolje skockao.

Meni je veci problem kad mi prica kao suvozac u reliju, kaze ti narednih 5 krivina u isto vreme... ne mozes da se oslonis samo na glas recimo, ako nemas drzac u kolima kao ja trenutno, vec moras da bacas pogled na mapu posto cesto nemam pojma sta je htela da kaze i gde da skrenem :)

Ja imam ndrive i motonav,pa pokušavam da ih upoređujem.
Do sad rade jednako,što se tačnosti tiče,s tim da mi se čini da je ndrive malo sporiji,odnosno da malo kasni.Mada to može biti i do toga što do pre par dana nisam imao nosač,već je bio na sedištu.
I ndrive je nekako lepši i čini mi se da ima više funkcija,recimo da zaobiđe neke deonice što nisam našao kod motonav-a.

Meni Ndrive bolje radi nego Motonav, a i lepse izgleda.

Mada ima bagova, kao sto je upozorenje za prekoracenje brzine na nekom drugom jeziku (tipa bugarski, ruski ili tako nesto), sto je tastatura cirilicna i slicno...

Motonav nema tih bagova, ali uzasno izgleda i vuce se nevidjeno...

A kakve su su mape za ndrive? Ja imam igo sa nekim skinom za wvga i ok radi, mada je užasno spor UI.

A kakve su su mape za ndrive? Ja imam igo sa nekim skinom za wvga i ok radi, mada je užasno spor UI.

Ja imam neku od 10mb, kontrast mapa. Deluje OK, samo su ulice na cirilici :) Nije preveliki problem, kao npr cirilicna ruska tastatura.

Kada se zemlja promeni na Monternegro ili Hungary, tastatura je latinicna.

Sto se tice UI-a, kod mene se NDrive ukljuci za manje od 3 sekunde i operativan je za 10-15 sekudni (Galaxy S). Apsolutno nemam nikakvog seckanja.

Napominjem da nisam nesto mnogo testirao, 2x po pola sata...

Motonav UI mi se vuce i secka, ali kada krene, radi dobro. Plus mi mape izgledaju ruznije, kao i UI...

A po cemu su (i da li su) bolji od MyWay?

Ne idu iste mape.
I mislim da su razlike toliko male da ustvari zavise od samog korisnika.Koliko vidim,mape su manje više iste,čak su mi oba na istom mestu napravila grešku prilikom navigacije.
Kažem,meni je ndrive čisto lepši,i ima opciju da mu zadaš koje ulice da izbegava,što može da bude jako korisno,nisam video da to motonav ima.Zbog tih sitnih razlika i držim oba - da se nađe :)
E sad,to što mi malo ndrive kasni može da bude problem u situaciji kada stvarno ne znaš kuda ideš.Hoću da kažem,čini mi se da najavljuje skretanje na npr. 300 metara i onda ćuti do maltene samog skretanja i onda "skreni ...".Aj ti sad u saobraćaju još gledaj gde je tristo metara.
Imao sam važnijeg posla ,ali sad kad imam i držač za staklo pokušaću da ponovo malo upoređujem da vidim kako rade.

Kao sto dare rece, mape jesu iste, ali drugi format (t.j. za obe mape je potpisao Contrast)

NDrive zaista lepse izgleda i lepo radi...

Takodje je mini ***** to sto sve vreme cuti, ja sam prvo mislio da nesto nije u redu :)... Mada kada se ubaci speedcam onda cesto obavestava gde su radari. Mada mi tu nije jasno zasto je potrebno usporiti na 30kmh...

Svakako preporucujem NDrive, a temu o doticnom (know-how) imate na Rapid Serbia Forumu

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno