Šta je novo?

Htc Diamond 2 - Pomoć!

Mladen1505

Cenjen
Učlanjen(a)
29.12.2009
Poena
154
Pozdrav svima, imam jedan problem, da li mi moze neko pomoći. Dobio sam od suraka iz Švajcarske HTC Diamond 2 na poklon. Ali imam jedan problem, telefon je na italijanskom. Može li mi neko pomoći kako da ubacim Windows mobile na engleskom? Trazio sam po netu, nešto sam našuško ali ništa konkretno. Možete li mi pomoći, bio bih vam veoma zahvalan, jer italijanski me izluđuje. :mad:

Hvala za ovaj sajt, jednostavno objašnjeno. Mezeš li mi još samo reći ako nešto krene po zlu, da li mogu telefon da uništim? Negde sam pročitao da se jednostavno telefon resetuje, ako se nešto zabrlja i sve se vraća kao pre, tj. fabrički. Da li je to istina?

Ako na taj nacin nesto zabrljas, mozes da unistis telefon tj brickujes. I onda imas fensi ciglu. :D
Ako mu ubacujes razne programe, cackas po nekim opcijama, postoji reset koji ce ti vratiti telefon na stanje kakvo je bilo kada si ga kupio. Znaci, do nekle je to istina.

Mozes da brick-ujes telefon (sve to radis na sopstvenu odgovornost), na primer ako ti se desi da fajl koji si skinuo nije lepo skinut i td (ako prodje sve ok prilikom ubacivanja HardSPL-a posle toga nema problema).. ali verovatnoca toga, ako pratis uputstva je veoma mala, a tek na WM platformi gde je veoma veoma jednostavno ubacivanje custom rom-a... Ja sam vise puta ubacivao custom rom-ove u HTC Diamond prve generacije i do sada mi se nikad nije desilo da mi neki tel crkne (pratio sam uputstva koje sam gore ostavio)... i obavezno skini Windows Mobile Device Cente (ako koristis vistu ili win7) ili ActiveSync(XP) mislim da ti to isto stoji u napomeni kod ovog uputstva koje sam ostavio

Ako na taj nacin nesto zabrljas, mozes da unistis telefon tj brickujes. I onda imas fensi ciglu. :D
Ako mu ubacujes razne programe, cackas po nekim opcijama, postoji reset koji ce ti vratiti telefon na stanje kakvo je bilo kada si ga kupio. Znaci, do nekle je to istina.

Sad si me uplasio Corvus Corax, sad sam u nedoumici, da li koristiti na italijanskom ili odradidi ROM? Kolika je sansa da cu zabrljati i gdje mogu otprilike napraviti grešku?

Mozes da brick-ujes telefon (sve to radis na sopstvenu odgovornost), na primer ako ti se desi da fajl koji si skinuo nije lepo skinut i td (ako prodje sve ok prilikom ubacivanja HardSPL-a posle toga nema problema).. ali verovatnoca toga, ako pratis uputstva je veoma mala, a tek na WM platformi gde je veoma veoma jednostavno ubacivanje custom rom-a... Ja sam vise puta ubacivao custom rom-ove u HTC Diamond prve generacije i do sada mi se nikad nije desilo da mi neki tel crkne (pratio sam uputstva koje sam gore ostavio)... i obavezno skini Windows Mobile Device Cente (ako koristis vistu ili win7) ili ActiveSync(XP) mislim da ti to isto stoji u napomeni kod ovog uputstva koje sam ostavio

Hvala na pomoći, pokušaću pa šta bude:type:

Hvala na pomoći, pokušaću pa šta bude:type:

U download sekciji, obavezno skini HardSPL, radio i rom za Diamond II :) nemoj slucajno za neki drugi tel (e tada nastaje breack, sto mnogi brzopleto (neiformisano) skinu neodgovarajuce fajlove :) )
Ovo je bilo za svaki slucaj da ti napomenem :d

U download sekciji, obavezno skini HardSPL, radio i rom za Diamond II :) nemoj slucajno za neki drugi tel (e tada nastaje breack, sto mnogi brzopleto (neiformisano) skinu neodgovarajuce fajlove :) )
Ovo je bilo za svaki slucaj da ti napomenem :d

Ipored svega izgleda da sam zaj..o stvar. Ali ne znam kako. Sve je proslo super, radio sam korak po korak. Kada sam rom instalirao, upalio se telefon, sasvim normalno radi, oduševljen novim opcijama ajde reko da ga ugasim i da ubacim sim krticu. Međutim šta se sada dešava, kada upalim telefon, pojavi se Oznaka HTC i u donjem levom uglu verzija roma i radia i tu stane, neće da makne. Ima li mi pomoći?
I još nešto, da se nisam zeznuo u sledećem: Imao sam vrziju radia i roma noviju pa sam flešovao i ubacio radio i rom malo stariju verziju?

Poslednja izmena:
ajde ga ugasi i izvadi sim karticu, da vidis da li hoce bez kartice...

Odradi Hard Reset.

To perform a Diamond 2 hard reset
1. With the device turned off, press and hold the VOLUME UP and VOLUME DOWN buttons, then briefly press the POWER button.
2. Continue pressing the VOLUME UP and VOLUME DOWN buttons until you see this message on the screen:

htc_touch_diamond_2_hard_reset_soft_reset_1.jpg

3. Release the VOLUME UP and VOLUME DOWN buttons.
4. Press the VOLUME UP button to perform the hard reset, or press any other button to cancel the reset.

najbolje bi bilo da postavis pitanje kako i sta na XDA forumu i momci ce ti pomoci veoma brzo, vidim da treba da se udje u bootloader (ne znam kako se to izvodi na Diamond-u II, ali ce ti tamo reci) pa se posle fleshne officijalni rom (mislim da se ovde nalaze http://htcpedia.com/forum/showthread.php?t=2117 video sam da su tako resili HD2 http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=632273 i touchPro http://forum.ppcgeeks.com/htc-touch-pro/51226-vz-touchpro-stuck-boot-screen-after-flash.html

Rešio sam problem, hvala Bogu. Mora da se uđe u bootloader, tj. stisnuo sam reset dugme i volume down. Ali to mi nije resilo problem, vec mi je samo pomoglo da odradim neke stvari. Najveci problem je bio hard spl, neka starija verzija je bila u pitanju, mislim da je 1.33. Kada sam flešovao sa 1.83 verzijom sve je krenulo kako treba. Hvala puno momci na pomoci.

Rešio sam problem, hvala Bogu. Mora da se uđe u bootloader, tj. stisnuo sam reset dugme i volume down. Ali to mi nije resilo problem, vec mi je samo pomoglo da odradim neke stvari. Najveci problem je bio hard spl, neka starija verzija je bila u pitanju, mislim da je 1.33. Kada sam flešovao sa 1.83 verzijom sve je krenulo kako treba. Hvala puno momci na pomoci.
Toooooooooooo :banana::banana::banana: (ovako se inace ulazi u bootloader i na HTC Diamondu I :) ako nekom zatreba )

Ono što me još interesuje, je to, kada bih hteo da vratim njegov oficijalni rom, na italijanskom, da li bih procedura bila ista ili npr. ne bih trebalo da se flesuje sa hard spl? Pozz:wave:

Ne treba. Samo flashujes ROM.

Nazad
Vrh Dno