Šta je novo?

HTC Desire S, neće da se "digne" OS

Ji 4Tze

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
09.04.2001
Poena
845
Stigne do HTC logoa na početku i neće dalje, tako stoji neko vreme i posle zacrni ekran... šta da mu radim? :)
bootloader se pali, ali ne znam šta da radim s njim, nisam stigao da prostudiram.
Ne pali se ni bez kartica tj. isto se ponaša. Baterija nije bila prazna, ali onako, recimo da je bila između 15 i 20%

Prestao je da reaguje komande kad sam "izvukao" notice screen, bila je aktivna sync ikonica. Ugasio ga tako što sam izvadio bateriju, vratio nazad i neće da se upali...

Da li je telefon rootovan? Imaš li na njemu CWM?

Ne, mada je S-OFF, ali je skinut sa austrijskog A1

Sad se digao, kaže da ga metnem na punjač - stavio ga na USB i pokušava da se restartuje al bez uspeha.
Dođe do HTC logoa, zapeva onaj boot sound i ništa, tako u krug evo već 5 puta.

Koliko sam video na xda-developers forumu, ljudi su imali dosta problema upravo sa rebootom desire s, a rešavali su slanjem HTC-u na zamenu, većini je bila crkla MB.

Bolje mračne pa da se prijatno iznenadiš, zar ne? Factory reset je bila druga mogućnost :)

Nema problem samo Desire S sa podizanjem OS-a. To se moze desiti na svakom Android uredjaju...problem je u 95% slucajeva ROM ili kernel. Moja preporuka ti je da vidis na xda neki stabilan build sa stabilnim kernelom. Inace, onih 5% je hardverski kvar...tako da nemoj otpisivati ni mracne ideje odmah :) ...bitno je da sada radi, ali imaj na umu, ako ti je sada pravio frku...vrlo verovatno je da ce opet :S

Je l ima neka opcija ili aplikacija da mogu da snimim komplet podešavanja za aplikacije, telefon, naloge, poruke i sl.
Lucko, factory reset iz bootloader-a...

Clockworkmod recovery.Uradiš nandroid backup sa njime, ali telefon mora biti root-ovan.

kako ti je S-OFF a nije rooted?

HTC Desire je ubedljivo najveci smor za root-ovanje, gold card i ostale gluposti :S:

^ Svaki je "smor" za rootovanje ako je zakljucan na neku mrezu jer je tada potreban gold card, u protivnom se svodi na par klikova misem LINK

Inace, kad se tako zaglavi na pocetku a ne pomaze ni hard reset treba probati i formatirati sd karticu preko kompa i citaca kartica, zna da pomogne.

Ima sad i na xda root tool neki, samo nakacis fon i program odradi sudo mu*o i to je to, nema svise previse cimetanja, smetnuo sam sa uma to...

Jos da se setim kako se zove i u kojoj je temi :D

Tako sam ja radio. Provezao telefon, kliknuo i sve je sam odradio. Program se zove unrevoked.

Ttalking desire.

Nisam siguran, ali da bi izvrsio backup aplikacija tj. podesavanja za aplikacije potrebno je da imas rootovan uredjaj.

MyBackup Pro radi na non-rootovanim telefonima (citaj opis):
Application install files (If phone has root access, this includes APK+Data and Market Links)
Contacts
Call log
Browser bookmarks
SMS (text messages)
MMS (attachments in messages)
System Settings
Home screens (including HTC Sense UI)
Alarms
Dictionary
Calendar
Music playlists
Integrated third party applications

E sad, imas i drugu opciju...Google je od Froyo-a poceo da radi na razvijanju "cloud to device" sistema, odnosno mogucnosti prenosa podataka sa uredjaja na server, pa opet na uredjaj. Ono sto znam, jeste da je to bilo u dev fazi. Sada citam da to radi, ali moraces da istrazis :/

evo mala pomoc: http://code.google.com/android/backup/index.html

uz par minuta citanja siguran sam da ces doci do resenja. Od kad sam se resio android uredjaja, vise nisam u tim vodama :D ...tako da gde sam stao, ti produzi ;)

Nazad
Vrh Dno