Šta je novo?

htc cha cha, kalendar, rotovanje i jos po nesto

kefalo81

Slavan
Učlanjen(a)
26.04.2008
Poena
350
Dobio sam od sestre ovaj telefon, veoma mi se svidio., narocito fizicka tastatura, ekran vidljiv po suncu i jos neke sitnice.
Zadovoljan istim odmah sam mu nabaciozastitnu masku, novu bateriju, kupio mu cak i lenovo power bank, odlicna stvar.

Imam dva problema i to je razlog ovog posta.
Instalirao sam sve sto mi je bitno, viber, google task , office.
Medjutim ono sto je problem je sto nema za njega ili ne znam naci google calendar.
Govorim o marketu,.
Problem sam pokusao prevazici instalacijom drugog programa, medjutim ono sto je problem je sto zadatak koji ja unesem u kalendar u telefonu se ne sinhronizuje sa google kalendarom kada u njega udjem preko racunara.

IMA LI RJESENJA ZA OVO i ako da molim uputu.

Drugi problem je rotovanje zbog nedostatka interne memorije. Ja sam kopao po netu al nista sto bio bilo jednostavno za izvesti i sto bi odradio do kraja nisam nasao..
Koliko je tesko rootovanje?
Moze li neki pouzdan link sa uputstvom

Unapred se zahvaljujem na odgovoru.

Udji u hboot i vidi da li je s-on ili s-off i da li je locked ili unlocked bootloader.u hboot ulazis kadaviskljucis fastboot iz settingsa,ugasis phone i drzis zajedno power i vol-

Sustina je da prvo moras da root-ujes telefon ,zatim instaliras odgovarajuci custom recovery iz koga ces da napravis particije na sd kartici posto jedna particija mora biti fat32(slike,muzika,video,itd),a druga linux particija ext3 ili ext4 u zavisnosti od telefona koju koristis za instalaciju aplikacija na sd kartici. Zatim kad sve to uradis instaliras npr .link2sd i podesis ga da instalira na sd.

Sustina je da prvo moras da root-ujes telefon ,zatim instaliras odgovarajuci custom recovery iz koga ces da napravis particije na sd kartici posto jedna particija mora biti fat32(slike,muzika,video,itd),a druga linux particija ext3 ili ext4 u zavisnosti od telefona koju koristis za instalaciju aplikacija na sd kartici. Zatim kad sve to uradis instaliras npr .link2sd i podesis ga da instalira na sd.
Particije može da napravi i preko čitača kartica na kompu sa Mini Tool Partition Wizard.

Može, ali neki put link2sd ne prepoznaje particije iz mini tool-om, pa je najsigurnije uraditi iz recovery-ja

Nazad
Vrh Dno