Šta je novo?

HTC 7 Mozart

rotkod

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2003
Poena
710
Pošto sam prilično nov u svemu ovom, a nisam našao temu za ovaj telefon, otvorio sam novu. Molim admine, ako sam propustio nešto, da slobodno edituju ili premeste tamo gde spada...

Hvala!

Dobio sam na poklon gore navedeni telefon, pa me sada interesuju neke proste stvari, kao što su... Povezivanje uz pomoć bluetooth-a, koje koliko vidim ne funkcioniše ili ja nisam u stanju povezati (čitaj, ne znam).

Čitao sam htc mozart test i nisam naišao na ono što mene zanima, a vi možda znate... Što dobivam sa software update preko zune software, neka verzija februar 2011... Dal' se u okviru tog updata rešava konekcija preko bluetooth-a ili je ona prosto neupotrebljiva i treba da se naviknem, da imam bluetooth, ali da mi ne koristi...

Edit: Uradio sam software-r update, ne vidim razliku, sem u oznaci verzije... :)

Poslednja izmena od urednika:
Na Windows Phone 7 bluetooth sluzi samo za povezivanje sa slusalicama, ne postoji file transfer. Sa tim update-om si dobio jedino copy-paste. Proguglaj malo pa ces naci kako da update-jes na mango betu, nece ti resiti BT problem ali ce doneti multitasking i jos neke opcije

Hvala puno na odgovoru! U međuvremenu sam našao na netu što sve donosi update, samo sam "tupson" uradio samo jedan update, a koliko vidim, po oznaci OS-a, imam još dva, mislio sam da će odraditi konačan update, ali treba da odradim sve, da bi bio zadnja verzija, ovako sa jednim update-om je 7.0.7008.0 .
P.S. Dal' je taj "blokada" bluetooth-a napravljena namerno, kao na nekim ranijim htc (android) i iphonima...?
Znaš li kako bi backup-ovao imanik na njemu, odnosno negde na komp, skinuo sam Zune software, ali ne vidim opciju...

Još jednom hvala na inf. ! ;)

Ta verzija koju imas je poslednja koja moze da se jailbreakuje, tako da nemoj da je apdejtujes dok jos malo ne prostudiras kako se to radi. Blokada je napravljana namerno, isto kao i na Apple uredjajima, da ne bi bilo deljenja fajlova, tj. misle da ce time stimulisati kupovinu medija preko njihovih online prodavnica. Napravi Live nalog, tamo se cuva imenik, moze se lako downloadovati. Ili ako imas vec Gmail mozes koristiti Google Contacts, sve iz imenika se automatski sinhronizuje. Probao sam oba, bolji mi je Live zato sto cuva slike u visokoj rezoluciji pa izgleda lepse kada te neko zove

https://login.live.com/login.srf?wa...s&lc=1033&id=64855&mkt=en-us&cbcxt=mai&snsc=1

Uf! Ne mogu da kažem da se nisam presekao, jer sam počeo update, pa sam onda pročitao... Hvala na savetima, a sada idem da napravim imenik, imam nalog na live-u... ;)

Ja sam exportovao imenik iz Motorole ZN5 i importovao u live, taj imenik vucem jos od Siemensa S65 :) Mislim da treba da ima .csv ekstenziju da bi se importovao u live (comma separated values). A za update prvo se informisi na XDA pa onda sve ostalo

Koliko drži baterija i uz kakvu upotrebu?
Uz non-stop akanje, jedva dan. Uz povremeno akanje, dva dana. Uz ne akanje 3 dana.
Baterija od 1300mA, ima isto karakteristiku, kao i kod svih novih telefona (htc, iphone, xperia...) mora se često puniti...

Ja sam exportovao imenik iz Motorole ZN5 i importovao u live, taj imenik vucem jos od Siemensa S65 :) Mislim da treba da ima .csv ekstenziju da bi se importovao u live (comma separated values). A za update prvo se informisi na XDA pa onda sve ostalo
Ja imam vCard file sa nokie, može li se to nekako šljusnuti u njega... :p

Poslednja izmena od urednika:
Mislim da moze ali da moras svaki vcard pojedinacno, ako imas jos uvek tu Nokiu probaj da izvuces .csv imenik

Jesam, poslao sam preko maila, sve brojeve, pojedinačno i svaki posebno usnimio...

Kako proveriti troškove na ovom telefonu, kucanjem na *797# izađe stanje na računu, samo se ne mogu proveriti ostale opcije... zna li neko...?

Poslednja izmena:
Iz mt:s-a su mi objasnili da u ovom trenutku ne postoji način da se odradi kontrola troškova putem *797#, ali... rečeno mi je da kolege iz podrške rade na tome, da to bude kompatibilno sa windows phone 7 telefonima. U među vremenu 064788 i zadnje 4 cifre PUK koda, dozvoljavaju pristup servisu...

Ja koristim mali trik za gmail kontakte.. mozda bude radilo i za Live:
1. Prebaci sve VCF fajlove u npr c:\VCF.
2. Otvori command prompt i kucaj sledece
Kod:
c: <enter>
cd \vcf  <enter>
copy /b *.vcf kontakti  <enter>
ren kontakti kontakti.vcf  <enter>
Ako si sve ispravno uneo, svi vcf fajlovi ce biti spojeni u jedan veliki vcf pod imenom kontakti.vcf. Pokusaj import tog vcf-a na Live. Gmail bez problema prihvata kontakte u ovom obliku.

***... Nešto sam zeznuo, naime sada imam sve kontakte u telefonu, u kompletu sa mailovima, ali... :S: Ja sam biser, pa sam imao neke kontakte duplirane, jer sam se sinhronizovao sa windows live (messenger na računaru). Tada sam te prethodno sinhronizovane izbrisao i ostavio ove kontakte sa telefonima i mailovima... e sad, ja nemam više te kontakte u mesengeru (na računaru). Kako da sad dodam ove iz telefona u kontakte, da ih imam... ako nešto nisam dobro objasnio, pitajte "bisera"...
Ima li neka opcija kroz telefon da ih vratim natrag...

Biser :S:

Biser je rešio! Zbrljao sam nešto u windows live akauntu...

Pomoz Bog BRACO !

Od DANAS sam postao clan VASE DRUZINE i s' toga vas SVE srdacno POZDRAVLjAM !

Pomoz Bog BRACO !

Od DANAS sam postao clan VASE DRUZINE i s' toga vas SVE srdacno POZDRAVLjAM !
Bog nam pomogao! Evo jučer sam uradio update (htc windows phone update), osim izmene brojeva na firmware-u, značajnije razlike nisam video, u svakom slučaju, ako neko zna koje su to značajnije izmene... voleo bi da ih podeli sa nama.
Za WP 7.5 tvrde da će biti omogućen početkom septembra...

Edit: Moje najveće negativno iznenađenje je upravo to, što nisam očekivao da će WP 7 biti jedini telefon koji nema windows live messenger u sebi, kao ni mogućnost instalacije istog. Bez obzira što skoro sve stvari, počev od imenika... koristi baš preko windows live... No dobro... Kažu da će u "mangu" biti i ovo pitanje rešeno, tako da za sada koristim IM app. sa marketa, koja mi dozvoljava korišćenje više naloga, kako za windows live messenger, tako za facebook, gtalk, skype...

Poslednja izmena:
pozdrav svima pošto sam na ovom forumu gušter, juče sam se registrovao. Kontam da više znate od mene i molim da odgovorite na nekoliko pitanja.

već dugo se dvoumim koji fon da uzmem. U startu ću reći da puno telefoniram i da mi odgovara paket telenora ili telekoma od oko 3000 dinara. Svakako toliko potrošim a dobijem telefon višestruko niže cene.
prijatelj me je zaintrigirao sa WP7 a godinama imam android 1 i 2 i o tom sistemu znam sve. Ali mi je wp7 nedoumica. Niko ga nema, i u NS prodavnicama ga nema, u telenoru se prave ludi kao ne mogu da ga uključe. I u comtrade shopu sam naišao ma mozart i uključio ga i zaključak je da je ipak minimalistički interfejs. Ali mi se zato htc hd7 jako sviđa jer ima veliki ekran. Tu je i mozart sa manjim ekranom.
U polifinale su ušli
htc incredible s i lg 2x (telekom),
htc hd7 i htc desire s (telenor)
Posle velike borbe (gledanja video klipova čitanja foruma o telefonima, obilaska prodavnica, držanja u ruci svih navedenih fonova dvoumim se između
htc hd7 http://mobile.benchmark.rs/mobilni_telefoni/htc-hd7-windows-phone-7 ili mozart
(pregledati sve 4 strane a naročito treću sa super video klipovima)
ili htc incredible s. http://mobile.benchmark.rs/mobilni_telefoni/test_htc_incredible_s
Ako dobijem odgovore na donja pitanja donosim odluku i kupujem nešto ili kod telenora ili kod telekoma
U vezi wp7 molim da mi neko odgovori:
- Da li ima problema sa sinhronizacijom sa google nalogom.
- Da li kad bira broj i u toku razgovora mora da ukuca opciju "pritisnite taster 1" Da li je to moguće u wp7. (Android 2 može). ovo mi je važno jer dajem oglase i onda kažu za davanje oglasa pritisnite taster 1. Čuo sam da wp7 to ne može
- kako može da se wp7 spoji sa xp kao hard disk bez programa zune?
- da li može da ne bude konektovan na net. Ne treba mi stalna provera e maila, fejsbuka i ostalih nebuloza. Tj da mogu ako hoću na net da ga konektujem a kad završim da ga diskonektujem. (važno za roming)
- da li je tačno da je dosta komplikovano naći kontakt broj u imeniku ( skroluje se i onaj na z je zadnji i treba da prevrtiš ceo imenik da bi došao do tog kontakta a i nema grupa).

Poslednja izmena:
Hd7 ti je hd2 sa wp7. Ništa novo.
Incredible s je dosta bolji. I LG takođe.
Za pojedinosti čekaj da ti neko drugi napiše. To za traženje imena jeste tako, ali uskoro stiže mango update koji to rešava prilično lepo. I apsolutno nikako ne možeš da ga povežeš kao usb drive. Sve preko zunea.

Ttalk

Poslednja izmena:
svaka ti dala. hvala na expres odgovoru.
Imam galaxy I 7500 android 1 i nešto me vuče na wp7 dosta ljudi mi kaže "ma kakav wp7" android je zakon. A ja imam taj android već dve godine i sit sam sam androida.
Juče odem u telenor i uključim hd7 a ona mi odštampa ograničenja
- nema srpski meni
- MMS -ne (nebitno)
- nema mem karticu (bitno)
- blutut samo za sluške
- WLAN samo ako je mreža vidljiva :( pojma nemam na šta misli).
- JAVA nije podržana
- Zune i xbox nisu predviđeni za Srbiju
itd itd

Kao da mi govori nemoj kupovati ovo čudo.

Ovo za WiFi je verovatno kao i za Android da ne podrzava po defaultu ad hoc mreze. Preko svega bi mogao da predjem ali ne i preko nemogucnosti mass storage-a.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ima karticu, ali je teško da je izvadiš. Ne vidim to kao problem kad svi WP7 telefoni moraju da imaju minimum 8 GB memorije za skladištenje, to je jedan od zahteva koje je postavio MS.
Ovo za WLAN je stvarno glupo, ako je tačno. To znači da skrivene WiFi hotspotove ne možeš da koristiš, čak iako im znaš naziv i ključ za pristup.

Potpuna BT funkcionalnost se očekuje u apdejtovima firmvera, možda već i sa 7.5 (Mango) koji samo što se nije pojavio.

Poslednja izmena:
Ja sam se odlucio za incredible s (takodje paket od ~3k din). Mislim da je android, ipak, mnogo bolje resenje od WP7 (veca zajednica, ako nista drugo). LG Optimus 2x sam otpisao jer sam procitao dosta losih stvari o njemu, mada to ne mora nista da znaci... A SGS mi se, jednostavno, ne svidja.

Ovo za WLAN je stvarno glupo, ako je tačno. To znači da skrivene WiFi hotspotove ne možeš da koristiš, čak iako im znaš naziv i ključ za pristup.
Ako je onemogućen wifi onda je besmisleno kupovati. Pa neću valjda kući pored rutera da trošim gigabajte. Prosto ne verujem da je to to.

Nije onesposobljen WiFi, nego ne može da se konektuje na rutere koji javno ne objavljuju SSID. Barem bi, po ovome što si gore napisao, to trebalo to da znači. Mada je ovo zanemarljivo kao nedostatak, i ja sam jedno vreme držao isključen SSID broadcast, ali sam skapirao da je besmisleno. To ionako može samo tebi da koristi kao dodatni sloj zaštite od nepoželjnih komšijskih veza, ali ako se neko namerači da ti ukrade net, to će i da uradi...

pozdrav svima pošto sam na ovom forumu gušter, juče sam se registrovao. Kontam da više znate od mene i molim da odgovorite na nekoliko pitanja.

već dugo se dvoumim koji fon da uzmem. U startu ću reći da puno telefoniram i da mi odgovara paket telenora ili telekoma od oko 3000 dinara. Svakako toliko potrošim a dobijem telefon višestruko niže cene.
prijatelj me je zaintrigirao sa WP7 a godinama imam android 1 i 2 i o tom sistemu znam sve. Ali mi je wp7 nedoumica. Niko ga nema, i u NS prodavnicama ga nema, u telenoru se prave ludi kao ne mogu da ga uključe. I u comtrade shopu sam naišao ma mozart i uključio ga i zaključak je da je ipak minimalistički interfejs. Ali mi se zato htc hd7 jako sviđa jer ima veliki ekran. Tu je i mozart sa manjim ekranom.
U polifinale su ušli
htc incredible s i lg 2x (telekom),
htc hd7 i htc desire s (telenor)
Posle velike borbe (gledanja video klipova čitanja foruma o telefonima, obilaska prodavnica, držanja u ruci svih navedenih fonova dvoumim se između
htc hd7 http://mobile.benchmark.rs/mobilni_telefoni/htc-hd7-windows-phone-7 ili mozart
(pregledati sve 4 strane a naročito treću sa super video klipovima)
ili htc incredible s. http://mobile.benchmark.rs/mobilni_telefoni/test_htc_incredible_s
Ako dobijem odgovore na donja pitanja donosim odluku i kupujem nešto ili kod telenora ili kod telekoma
U vezi wp7 molim da mi neko odgovori:
- Da li ima problema sa sinhronizacijom sa google nalogom.
- Da li kad bira broj i u toku razgovora mora da ukuca opciju "pritisnite taster 1" Da li je to moguće u wp7. (Android 2 može). ovo mi je važno jer dajem oglase i onda kažu za davanje oglasa pritisnite taster 1. Čuo sam da wp7 to ne može
- kako može da se wp7 spoji sa xp kao hard disk bez programa zune?
- da li može da ne bude konektovan na net. Ne treba mi stalna provera e maila, fejsbuka i ostalih nebuloza. Tj da mogu ako hoću na net da ga konektujem a kad završim da ga diskonektujem. (važno za roming)
- da li je tačno da je dosta komplikovano naći kontakt broj u imeniku ( skroluje se i onaj na z je zadnji i treba da prevrtiš ceo imenik da bi došao do tog kontakta a i nema grupa).

U mt:s-u imaš HTC Mozart uz paket mix i mix net, koji su u okviru tvojih 3000RSD, za 1din.
Ovo je presudilo u mom slučaju, u okviru mog mt:s paketa, dobio sam telefon (više nego solidan) za 1din.

http://www.mts.telekom.rs/index.php/htc-mozart.html

-nema problem sa sinhronizaciojm google naloga, u podešavanju ima već pripremljenvodič za pravljenje istog (google), a na mangu se očekuje i za tvitter...
-moguće je, "mućneš" telefon, pritisneš ikonu sa tastaturom (telefonska sa brojevima) i pritiskaš šta oćeš... Dakle, laže ko tvrdi...
-može, ali je potrebno napraviti mali "hack", ja sam to uradio, čisto da probam i radi, ali to kada se odradi, radi se na PC-u i on je tada vidljiv samo za taj računar...

The steps are given below.

Step 1: Go to registry editor on your PC. Go to run and type “Regedit” and press enter.

Step 2: Navigate to

* HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetEnumUSB
* Look for ZuneDriver and change following values
* Change ShowInShell from 0 to 1.
* Change PortableDeviceNameSpaceExcludeFromShell from 1 to 0.
* Change EnableLegacySupport from 0 to 1.
Log off from the computer or restart it to enable the changes (not necessary). Now plug in your Windows Phone 7. You’ll get the notification of new hardware. You will be able to access all the files on your Windows phone 7. You can easily perform simple operations like copy, paste, modify, rename, delete etc.

-WP7 može da ne bude nekonektovan na mrežu, tj. možeš u svakom trenutku imati potpunu kontrolu svih programa kroz "prekidač" koji ti isključuje svaku data konekciju, koju ti sam možeš paliti i gasiti po želji. U okviru toga, po defaultu stoji "data roaming options" don't roam ili roam, default je don't roam. Ima poseban prekidač, pored toga, za 3G... Nezavisan od odabira mreže (MTS 3G, MTS).
Što znači, da ako si podešen na obe mreže, sa ovim prekidačem, možeš gasiti data konekciju u okviru 3G.

-Imam xperiu x10 i od skora htc 7 mozart, ovo za imenik je čista nebuloza, naravno da možeš, češljati po imeniku čitav dan, ali u okviru istog, koji su sortirani pa abecedi, imaš svako slovo na početku niza (nešto kao oni stari imenici sa slovima po strani), možeš da ih listaš, a možeš i pritisnuti slovo, koje je jasno naznačeno, tada ti izlaze sva slova preko ekrana i možeš da odabereš neko slovo, npr "M" i tada ti se otvore svi brojevi sa početnim slovom imena na slovo "M".

WP 7 platforma je laka i pristupačna, po meni "brža" od android platforme, svakako kao prednost treba navesti i office, za koji smatram da je glavni adut ovog telefona, naravno samo za one koji to koriste.
Sigurno da ima gluposti u okviru njega samog, samo ja ne bi govorio o glupostima, jer je to sasvim izlišno, mislim da OS nema manu, odnosno nema neki meni bitniji nedostatak koji se ne da preživeti...

Ono što sam ja zamerio, a bitno je "moš-mislit' "...

-nemogućnost odabira neke druge muzika za "rington", ima 30tak svojih, ali nema podršku da otvoriš neki glupi "mp3 sound" i da ga odabereš...

-zune je dostadan software, kao i apple-ov iTunes... ali u hodu sa vremenom i novim EU standardima, navikneš se i na to, pa trpiš... Kao, "baš mi je zanimljivo koristiti software zune, sa kojim rokam sličice, muziku i filmove u moj teljefon..." :trust:
(mada je neophodan za legalni update telefona. Ima i drugih načina)

-dosta koristim messenger i za divno čudo, od svih telefona, samo WP7 nema taj software u sebi, a pri tom može sve da radi preko live računa, četovanje... ne može (za to koristim IM)

-SD kartica postoji u ovom telefonu, ali je sakrivena, i bez rastavljanja telefona nije joj moguće prići, mada mislim da je sasvim dovoljna 8GB, koja je minimum. http://www.youtube.com/watch?v=69UjlIIclgo

-bluetooth jeste samo za slušalice, samo to je prisutno i na nekim drugim telefonima, pa niko ne pljuje po njima u toj meri... npr. blackb. prvi androidi, i neki dan danas ne mogu da ostvare vezu preko BT sa računarom, iphone je stavio posebnu app za to... da sad ne pričam...
Više volim kada ljudi konkretno navode mane i prednosti, nego kad kažu "ma koji će ti WP7, android je zakon..." jeste, ali... i on ima "mačića za vodu" ...ili pak, iphone je vrhunski uređaj (jeste), pri poređenju sa njim ni jedan telefon mu nije ravan (nije)... WP7 nije izuzetak u svemu ovome...

Pravo poređenje telefona u odnosu na neki drugi, po meni će biti realno samo sa OS-om 7.5, koji se očekuje, krajem avgusta i početkom septembra (ako ne zase..u), koliko sam shvatio ni jedan WP7 telefon, neće biti izuzet od upgrade-a

Poslednja izmena:
Dodatak wifi i data:

Turning the data connection on or off
Turning your data connection off can help optimize your battery life. It can also save money on data charges. However, when your data connection is turned off, you may not always receive automatic updates to your email and other synchronized information (može u potpunosti da se isključi, i kada konektujete telefon na pc, onda zune obavesti o updateu i ponudi isti za upgrad).
On the Start screen, tap .
Tap Settings > cellular.
Tap the Data connection On/Off switch.
If you just want to use a GPRS or EDGE connection, tap the 3G On/Off switch to turn off 3G.

Getting connected
Enabling data roaming
Data roaming lets you connect to your mobile operator’s partner networks and access data services when you are out of your mobile operator’s coverage area.
Using data services while roaming will be costly. Check with your mobile operator for data roaming rates before you use data roaming.
Tap Settings > cellular.
Tap the Data roaming options box, and then tap Roam.
Wi-Fi
To use Wi-Fi on your phone, you need access to a wireless access point or “hotspot”. The availability and strength of the Wi-Fi signal will vary depending on objects, such as buildings or simply a wall between rooms, the Wi-Fi signal has to pass through.
Turning Wi-Fi on and connecting to a wireless network
Tap Settings > Wi-Fi.
Tap the On/Off switch to turn it on. The phone then scans for the network names and security settings of detected Wi-Fi networks are displayed in the Wi-Fi networks section. The signal strength for each Wi-Fi network is also displayed.
Tap the Wi-Fi network you want to connect to.
If you selected an open network, your phone will automatically connect to the network.
If you selected a network that is secured with WEP, enter the password and then tap done.
Depending on the network type and its security settings, you may also need to enter more information.
You cannot manually add a Wi-Fi profile.

When your phone is connected to a wireless network, the Wi-Fi icon ( ) appears for a brief moment on the status bar.
The next time your phone connects to a previously accessed secured wireless network, you won’t be asked to enter the key or other security information again, unless you reset your phone to its factory default settings.

Poslednja izmena:
Rotkod

Hvala na informacijama. ovo je odlučilo. Pošto imam android kupujem tel sa wp7, ili hd7 (telenor) ili mozart (telekom).

Nadam se da sam ikako pomogao, naravno da su trenutno "bolji" izbor platforme koje su duže vreme na tržištu, samo sve zavisi i od potreba... Kada sam pisao o toe kako je rano donositi zaključke vezano za WP7, mislio sam na to, da uskoro (ako ne zase*u) dolazi WP7.5, pa teko onda da donosimo kritike zarad unapređenja...
Evo nešto vezano za WP7.5, mada sam to mogao napisati, tj. staviti u software, WP7.
:)
http://www.youtube.com/watch?v=sGdCq8LYwQA

Nazad
Vrh Dno