pozdrav svima pošto sam na ovom forumu gušter, juče sam se registrovao. Kontam da više znate od mene i molim da odgovorite na nekoliko pitanja.
već dugo se dvoumim koji fon da uzmem. U startu ću reći da puno telefoniram i da mi odgovara paket telenora ili telekoma od oko 3000 dinara. Svakako toliko potrošim a dobijem telefon višestruko niže cene.
prijatelj me je zaintrigirao sa WP7 a godinama imam android 1 i 2 i o tom sistemu znam sve. Ali mi je wp7 nedoumica. Niko ga nema, i u NS prodavnicama ga nema, u telenoru se prave ludi kao ne mogu da ga uključe. I u comtrade shopu sam naišao ma mozart i uključio ga i zaključak je da je ipak minimalistički interfejs. Ali mi se zato htc hd7 jako sviđa jer ima veliki ekran. Tu je i mozart sa manjim ekranom.
U polifinale su ušli
htc incredible s i lg 2x (telekom),
htc hd7 i htc desire s (telenor)
Posle velike borbe (gledanja video klipova čitanja foruma o telefonima, obilaska prodavnica, držanja u ruci svih navedenih fonova dvoumim se između
htc hd7
http://mobile.benchmark.rs/mobilni_telefoni/htc-hd7-windows-phone-7 ili mozart
(pregledati sve 4 strane a naročito treću sa super video klipovima)
ili htc incredible s.
http://mobile.benchmark.rs/mobilni_telefoni/test_htc_incredible_s
Ako dobijem odgovore na donja pitanja donosim odluku i kupujem nešto ili kod telenora ili kod telekoma
U vezi wp7 molim da mi neko odgovori:
- Da li ima problema sa sinhronizacijom sa google nalogom.
- Da li kad bira broj i u toku razgovora mora da ukuca opciju "pritisnite taster 1" Da li je to moguće u wp7. (Android 2 može). ovo mi je važno jer dajem oglase i onda kažu za davanje oglasa pritisnite taster 1. Čuo sam da wp7 to ne može
- kako može da se wp7 spoji sa xp kao hard disk bez programa zune?
- da li može da
ne bude konektovan na net. Ne treba mi stalna provera e maila, fejsbuka i ostalih nebuloza. Tj da mogu ako hoću na net da ga konektujem a kad završim da ga diskonektujem. (važno za roming)
- da li je tačno da je dosta komplikovano naći kontakt broj u imeniku ( skroluje se i onaj na z je zadnji i treba da prevrtiš ceo imenik da bi došao do tog kontakta a i nema grupa).
U mt:s-u imaš HTC Mozart uz paket mix i mix net, koji su u okviru tvojih 3000RSD, za 1din.
Ovo je presudilo u mom slučaju, u okviru mog mt:s paketa, dobio sam telefon (više nego solidan) za 1din.
http://www.mts.telekom.rs/index.php/htc-mozart.html
-nema problem sa sinhronizaciojm google naloga, u podešavanju ima već pripremljenvodič za pravljenje istog (google), a na mangu se očekuje i za tvitter...
-moguće je, "mućneš" telefon, pritisneš ikonu sa tastaturom (telefonska sa brojevima) i pritiskaš šta oćeš... Dakle, laže ko tvrdi...
-može, ali je potrebno napraviti mali "hack", ja sam to uradio, čisto da probam i radi, ali to kada se odradi, radi se na PC-u i on je tada vidljiv samo za taj računar...
The steps are given below.
Step 1: Go to registry editor on your PC. Go to run and type “Regedit” and press enter.
Step 2: Navigate to
* HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetEnumUSB
* Look for ZuneDriver and change following values
* Change ShowInShell from 0 to 1.
* Change PortableDeviceNameSpaceExcludeFromShell from 1 to 0.
* Change EnableLegacySupport from 0 to 1.Log off from the computer or restart it to enable the changes (not necessary). Now plug in your Windows Phone 7. You’ll get the notification of new hardware. You will be able to access all the files on your Windows phone 7. You can easily perform simple operations like copy, paste, modify, rename, delete etc.
-WP7 može da ne bude
nekonektovan na mrežu, tj. možeš u svakom trenutku imati potpunu kontrolu svih programa kroz "prekidač" koji ti isključuje svaku data konekciju, koju ti sam možeš paliti i gasiti po želji. U okviru toga, po defaultu stoji "data roaming options"
don't roam ili roam, default je don't roam. Ima poseban prekidač, pored toga, za 3G... Nezavisan od odabira mreže (MTS 3G, MTS).
Što znači, da ako si podešen na obe mreže, sa ovim prekidačem, možeš gasiti data konekciju u okviru 3G.
-Imam xperiu x10 i od skora htc 7 mozart, ovo za imenik je čista nebuloza, naravno da možeš, češljati po imeniku čitav dan, ali u okviru istog, koji su sortirani pa abecedi, imaš svako slovo na početku niza (nešto kao oni stari imenici sa slovima po strani), možeš da ih listaš, a možeš i pritisnuti slovo, koje je jasno naznačeno, tada ti izlaze sva slova preko ekrana i možeš da odabereš neko slovo, npr "M" i tada ti se otvore svi brojevi sa početnim slovom imena na slovo "M".
WP 7 platforma je laka i pristupačna, po meni "brža" od android platforme, svakako kao prednost treba navesti i
office, za koji smatram da je glavni adut ovog telefona, naravno samo za one koji to koriste.
Sigurno da ima gluposti u okviru njega samog, samo ja ne bi govorio o glupostima, jer je to sasvim izlišno, mislim da OS nema manu, odnosno nema neki meni bitniji nedostatak koji se ne da preživeti...
Ono što sam ja zamerio, a bitno je "moš-mislit' "...
-nemogućnost odabira neke druge muzika za "rington", ima 30tak svojih, ali nema podršku da otvoriš neki glupi "mp3 sound" i da ga odabereš...
-zune je dostadan software, kao i apple-ov iTunes... ali u hodu sa vremenom i novim EU standardima, navikneš se i na to, pa trpiš... Kao, "baš mi je zanimljivo koristiti software zune, sa kojim rokam sličice, muziku i filmove u moj teljefon..." :trust:
(mada je neophodan za legalni update telefona. Ima i drugih načina)
-dosta koristim messenger i za divno čudo, od svih telefona, samo WP7 nema taj software u sebi, a pri tom može sve da radi preko live računa, četovanje... ne može (za to koristim IM)
-
SD kartica postoji u ovom telefonu, ali je sakrivena, i bez rastavljanja telefona nije joj moguće prići, mada mislim da je sasvim dovoljna 8GB, koja je minimum.
http://www.youtube.com/watch?v=69UjlIIclgo
-bluetooth jeste samo za slušalice, samo to je prisutno i na nekim drugim telefonima, pa niko ne pljuje po njima u toj meri... npr. blackb. prvi androidi, i neki dan danas ne mogu da ostvare vezu preko BT sa računarom, iphone je stavio posebnu app za to... da sad ne pričam...
Više volim kada ljudi konkretno navode mane i prednosti, nego kad kažu "ma koji će ti WP7, android je zakon..." jeste, ali... i on ima "mačića za vodu" ...ili pak, iphone je vrhunski uređaj (jeste), pri poređenju sa njim ni jedan telefon mu nije ravan (nije)... WP7 nije izuzetak u svemu ovome...
Pravo poređenje telefona u odnosu na neki drugi, po meni će biti realno samo sa OS-om 7.5, koji se očekuje, krajem avgusta i početkom septembra (ako ne zase..u), koliko sam shvatio ni jedan WP7 telefon, neće biti izuzet od upgrade-a