Šta je novo?

HP6735s vs usb hdd

zelko.d

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2007
Poena
330
Imam kod prijatelja problem sa blokiranjem windowsa prilikom "kretanja" po externom usb hdd.
Dva razlicita modela,od po 250Gb [Transcend] , laptop ih uvek normalno "vidi",kopiranje i skidanje sa njih radi,ali prilokom kretanja u windows exploreru,dolazi do zamrzavanja istog. Neki put se doceka,ali uglavnom se mora task menagerom "ubiti" ili my computer ili doticni disk. Posle toga opet radi.
Windows je relativno svez instaliran i radi kao sat[SP3]. Sa usb flashom od 16Gb radi odlicno i nema zamrzavanja.
U Event Viewer je ID 7036 ,a po netu moze da znaci poprilicno stvari.
Neki savet?
pozz

Manjak struje ?

Ima dovoljno struje,probao sam i onaj paralelni [sekundarni] usb da ubodem,pa se isto desava.

Definitivno je manjak struje. Da li je napajanje bilo ukljuceno u laptop?

Naravno tada je bio u struji,znam da je kod nekih, kada je na bateriji,mozda "tanak" sa strujom.
Kod uredjaja koji nemaju dovoljno struje za takve hdd,obicno ili ne radi ili brljavi sa prepoznavanjem. Ovaj ga svaki put "vidi",kopiraj na njega sta hoces,gledaj filmove sa njega,muziku,itd. Problem je samo kad malo "prosetas" natrag ka "my computer" preko windows explorera,onda, uglavnom, zamrzne ceo sistem i mora task menager da radi. Posle refresha [koji se tada desi-normalno],opet radi dok opet ne pocnes to isto.

Koliko je dugacak kabl? Koristite samo onaj kratak koji je stugao uz njega?

Da. Koristim njegov "kratki" usb Y kablic,al sam probao i nekoliko drugih,al isto.

Probaj eksterni disk drugog proizvodjacha.....npr. wd passport ...

Cista je verzija XP SP3,ne ubacijuem nikada modovane verzije [ali volim da ih "ubijam" prilikom reinstalacije].
Posto sa takvim istim diskom od 320Gb,laptop radi dobro,poslao sam taj od 250Gb na reklamaciju. Nesto najverovatnije nije u redu sa firmware-om,doticnog.
pozz

Nazad
Vrh Dno