Šta je novo?

HP6730b

kosmik

Slavan
Učlanjen(a)
11.10.2007
Poena
319
Dobio sam laptop HP6730b sve je u full-u samo nece da pali. Baterija mu je skroz losa ali radio je na adapter. Medjutim sada nece da upali nikako. Flesovao sam bios, promenio cmos bateriju, promenio tablu sa senzorima i power sw ali sve se ponavlja. Vadio sam bateriju misleci da ona ne zeza i opet se sve isto ponavlja. Kada se slucajno upali onda radi kao sat bez ikakvih problema. Resetujem ga i gasim sve radi , ali kada ga ugasim i ostavim malo duze ugasenog onda vise nece da se upali. Znam da nije neki novi model ali je u top stanju i imao sam nameru da ga sredim klincu da se na njemu uci i praksa. Ako neko ima ideju sta se desava molio bih za pomoc.

Tri dana stajao iskljucen, danas ga ukljucim da vidim hoce li upaliti i upali od prve. Vise nisam pametan sta moze da bude.

Hladan lem najverovatnije.
Da li neće da pali ili krene da se pali ali ne "baca" sliku?

Ahaha, jao, kada se samo setim. Baci to u kontejener. Imao sam to đubre, popravljan dva puta, na kraju progoreo skroz. Sa zadovoljstvom sam ga prelomio preko kolena i bacio u kontejener. Maltene ne korišćen, iz stana nije mrdnuo. Kupio sam to đubre novo 2010 godine čini mi se. Garanciju je izgurao, i posle je počela igranka.

Njoj je slaba tacka pregrevanje ploce i crkavanje iste....
Baš to. Bio je neki problem sa rasponom rupa na ploči i kada se koristi sa eksternom tastaturom, trajao je mnogo duže, nego varijanta na kojoj se više kucalo na njegovoj tastaturi. Moji ukućani su imali dva komada i primerak na kome je manje kucano je izgura recimo 2 godine duže, ali manifestacija je bila identična I na oba je riknula ploča. Jedan smo probali da servisiramo, ali neki servis na Zelenjaku, ne sećam se imena, je bio u fazonu, svakako će opet da rikne, ne bacajte pare.

Nazad
Vrh Dno