Šta je novo?

hp4740s probook - nikako da nadjem kompatibilan blutut driver

BUDBAL-OJSASA

Zapažen
Učlanjen(a)
07.02.2025
Poena
4
Skidao sam i pomocu driver boostera, ne pojavljiva se plava ikona i cosku kod sata, niti u network u device manager niti ikonica u cp.Bilo je nekad kad je bio instaliran i u device manager ali ikonu ne daje na windows10x64bit ni.

Treba mi blutut driver za njega desilo mi se i tako da trazim po netu i naidjem diskusiju gde preprorucuju neki sp da instaliram ja instaliram desi se neki memori foult blu screen.Tako dva puta.

Ni windows update ne nadje nista ? jesi gledao pod optional updates ? Ima li opcija u biosu da se ukljuci iskljuci pod onboard devices ?
Neki ti malo stariji laptopi imaju fizicko dugme naprijed ili sa strane za deaktivaciju blututa, takodjer precicu na tastaturi...

Ajde probacu opet to.
Ni windows update ne nadje nista ? jesi gledao pod optional updates ? Ima li opcija u biosu da se ukljuci iskljuci pod onboard devices ?
Neki ti malo stariji laptopi imaju fizicko dugme naprijed ili sa strane za deaktivaciju blututa, takodjer precicu na tastaturi...
Ma pokupio je on sa update bas taj ralink blutut instalirao posle restarta kao nista nije bilo nema nista od blututa.
Kad sam dobio komp radio je blutut slusam muziku sa kompa na zvucnike da nisam petlji update nebi pokvario al staces mora se.

bio ukljucen u biosu blutut , iskljucim ga rebutujem, ugasim upalim udjem u bios ukljucim i nema ga u device manager ni u bt ni u netwok manager

Pre ce biti da nema drajver odgovarajuci ili to da je i bila za win10 ali posle updata.Zbog kog se kajem sad ne radi bt.A nema puno dana radila fino upario fon upario zvucnike.Da ne radi ne bi radio ni wifi jer je na njemu kako sam pokontao.
Sta ces kad je to dobar winda

Probas linux live tipa Linux Mint ili Strelec live i vidis da li se pojavljuje.
Ako ne - mrtav je, sto nije retka pojava kod laptopova.

Pre ce biti da nema drajver odgovarajuci ili to da je i bila za win10 ali posle updata.Zbog kog se kajem sad ne radi bt.A nema puno dana radila fino upario fon upario zvucnike.Da ne radi ne bi radio ni wifi jer je na njemu kako sam pokontao.
Sta ces kad je to dobar winda
Kada je do drivera obicno bude u device manager sa uzvicnikom. Rijetka je situacija da je do drivera a da je nevidljiv, prije ce biti crkao ili negdje iskljucen fizicki

Probas linux live tipa Linux Mint ili Strelec live i vidis da li se pojavljuje.
Ako ne - mrtav je, sto nije retka pojava kod laptopova.
Sada cu da vidim tako.Dobra ideja hvala na savetu mislim da imam live win7.Ove linuxe nemam nijedan slabo i znam oko linux a dvaput sam upalio mint.
Kada je do drivera obicno bude u device manager sa uzvicnikom. Rijetka je situacija da je do drivera a da je nevidljiv, prije ce biti crkao ili negdje iskljucen fizicki
Ne, nije to iskljuceno samo kazem nema mesec dva kako sam barato sa bt upamtio je u settings i model fona i model uparenih zvucnika bukvalno nije taknuto nista ispod haube,sad kako sta.Moze biti samo sta i kako ce vidim.

Mint ne vidi nikakav blutut, opet ako ne postoji kako je juce driver booster nasao da controller za bt fali driver.Na 10 ki.
Evo iz minta, wilmu sam bio flesnuo cinnamon

Prvo sam probao julio live win7 nije mogao da boot daje bsod verovatno jer mi je particija gpt ne mbr, nisam tacan sto.Mint je drugaciji al dobro.Uglavno i pogodio si i nisi :D
Kolega sprat iznad kome sam instalirao isti ovaj win na istu masinu (drugi komp ali isti model probook47470s w10x64) isto pre apdejta ima bt.Znaci bag je.

Poslednja izmena:
Isto sam instalirao skoro coveku w10x64 ali na elit book 8760w ista stvar ali ovaj put nisam stgao kada nije popio apdejt da proverim dali radi bt na toj work station.Ova dva probook a znaci ja istestirao drivere dok nisam install win updates.

I meni vidi Win na mom matorom laptopu da ima wifi ali je kartica mrtva.
Nastavi da trazis dalje drajvere

E sad sam se setio kako sam ukljucio bt na svom isto sam dva dana se vrteo oko win10 i u tray u bila bt icon a i ja udjem u settings i na dugme on off ukljucim bt tako je bilo tad kada sam koristio blutut za muziku vise da probam i tako,upario fon.Znaci nema dugme na haubi nego moga u settingsu da se ukljuci softwerski onda je posle apdejta prestao da radi.Sad to uopste nema ta opcija.Da driver je kvaran sad koji radi Boze moj.Za elitbook sam se zacudio uopste ne daje hp support ni za 10ku ni za 11ku ono masina munja.
Imam neku ideju da napravim sa hasleo live win10x64 na usb pa da probam na svezem da vidim,to dok ispetljam kako da napravim sad.

Sve za 10ku sam probao neki put sam jedva nasao brithness hotkey al za win7 koja radi na win10 i skontao da cu morati da vrsljam i po starim od 7 8 8,1 win driverima.Nije to bas dobro moze sistem da mi rokne lako a to necu.Ove za 10 ke sam detaljno pratio po hp forumima jedno 7 8 promenio bt drivera koje savetuju a jedno 16 17 ukupno drivera i nista.S raznih arsina driver indentifier,driver booster,driver hub,my drivers i te app.Moracu da se bakcem i drajverima koji su za sedmicu i osmicu to je triput veci poso pitanje je dali svaki bsod moze da iscupa rstrui iako uspem svaki put. Imam jedno pitanje sto bi mi znacio ako moze jel moze w10 da udje u safe mode pre starta? Znam jedini nacin ono shift pa reboot kada drzim al to moze kad je upaljen.Moze i ono msconfig al to mi nista ne znaci to bukvalno mora win da 1000 posto fercera da bi dosao do toga ovo prvo jos i nekako dovucem se do starta brzo se zakljucam na win+L pa onda shift+reboot onda vratim.Sreca je sto ima app neznam kolko zna ko moze da se shelduje restror point, app se zove restore point creator koristim je na svaki komp.Inace sad teram w10live x64 na usb usb od 60gb imao sam manji dobar posle mi trazi 30gb viska i jedva domogao do ovog a on star ide valja 10 max 30 mbps.Inace sam se preporodio sa usb 3 sa 2.Ono je bilo cekas ceo dan sigurno nekad i dva da usnimim nekih 100gb flesu.

Da li si probao da instališeš HS support assitant?
Softver koji je na HP računarima, i automatski nalazi i instališe HP drajvere i utility programe, analizira bateriju i bla.bla.bla...

Kada si povezan na HP support sajt, klikneš na "Detect my software and drivers", da li uopšte detektuje koji je laptop u pitanju?

Računaj da je to >10god star računar. Oficijelno su podržani samo Win7 i Win8 (ako sam dobro izguglao).
Može biti da drajvera i nema. Da je HP integrisao neku specifičnost koja isključuje generičke drajvere.

Jesam hp assismet framework da da znam to nadje svasta sve radi ne bas sve recimo hotkey britness nije radio morao sam za sedmicu da skidam i onda je radio.Blutut nece inace resio sam onaj kvar za usb ulaz upgrade windows a
Da li si probao da instališeš HS support assitant?
Softver koji je na HP računarima, i automatski nalazi i instališe HP drajvere i utility programe, analizira bateriju i bla.bla.bla...

Kada si povezan na HP support sajt, klikneš na "Detect my software and drivers", da li uopšte detektuje koji je laptop u pitanju?

Računaj da je to >10god star računar. Oficijelno su podržani samo Win7 i Win8 (ako sam dobro izguglao).
Može biti da drajvera i nema. Da je HP integrisao neku specifičnost koja isključuje generičke drajvere.
Ako nema kako je onda namenjeno da se koristi? Nije mi bas jasno

Nazad
Vrh Dno