Šta je novo?

HP3210 mehanizam za papir

pinocio

Čuven
Učlanjen(a)
19.01.2009
Poena
565
vec nekoliko godina posedujem multifunkcionalni HP3210 uredjaj,i od prvog dana mu ne radi mehanizam za povlacenje papira.Posto sam tada imao stari komp,bio sam sebi uvrteo u glavu da je u pitanju nesto do USB 1.1. prenosa (na kompu) :wall: I sad,kad je promenjen komp,vidim da je samo do stampaca.
Znaci,bukvalno pre svakog ispisa,bez obzira na broj listova u fioci,stampac krene da povlaci papir,cuje se mehanizam,ali mi onda izbaci poruku da nema papira u fioci.
Tad pritisnem taster OK i rukom gurnem papir sto dublje u fioku,i on ga tad nekad iz prvog a nekad i vise pokusaja prihvati.Nekad povuce i vise papira.I dok sam ja teko,naivno sedeo i cekao USB 2.0 protok (sad me sramota ovo i da pisem) garancija mi je istekla.
Ali evo,nabasao sam na ovaj forum,i vidim ima za svakoga po nesto,pa s nadam da cete i meni pomoci.
Kako uopste funkcionise taj mehanizam,ima li kakve lasere,ili samo radi na principu zupcanika i valjaka?Sta ces se desiti ako ga otvorim,postoji li verovatnoca da poispadaju delovi koje posle ne bih umeo vratiti.Ili je to bolje odneti u neki servis.... mada,gde i to naci (dalja sam okolina Novog Sada)...???

Unapred hvala,na svakom dobronamernom odgovoru i upustvu :)

Ovo je stampac s kojim imam problema:

Poslednja izmena:
Jel moguce da niko ne zeli ili ne zna da pomogne? :(
A bas sam se ponadao da je na ovom forumu i resenje za moj problem

Jel moguce da niko ne zeli ili ne zna da pomogne? :(
A bas sam se ponadao da je na ovom forumu i resenje za moj problem

nije da ne zeli, nego tu i nema neke pomoci. trebalo je da nosis na reklamaciju.
ti modeli su poznati po problemima sa uvlacenjem papira.

nema tu nikakvih high-tech lasera niti senzora. sve je na mehanickom nivou
dakle, ima mini-polugicu koja "detektuje" prisustvo papira,
a papir uvlaci pomocu "hrapavog valjka".

mozes ti da ga otvaras koliko hoces, ali ces tesko bilo sta uspeti da uradis.
jedino ako je ostao zaglavljen neki deo, pa uspes da ga iscupas.

najbolje da odneses u neki servis za stampace,
ali ne "ovlasceni" jer ce te tu odrati.

Vrh Dno