Šta je novo?

hp vt 6200 laptop PROBLEM

zoka

Čuven
Učlanjen(a)
21.01.2004
Poena
619
na gorepomenutom laptopu kada mu izvadim bateriju i skinem ga sa punjaca sat kasni. na njihovom sajtu (hp) sam nasao da je uzrok tome: CMOS battery is loosing power http://h20000.www2.hp.com/bizsuppor...d=321957&prodSeriesId=82289&objectID=tis14847
neznam kako se otvara ovaj laptop. bio bih zahvalan ako bi neko okacio link sa koga bih mogao da skinem uputstvo za "rasklapanje".
imam jos jedan problem, postoje noviji biosi za ovaj laptop ali za flesovanje je potreban flopi, kog na ovom kompu nema :mad: . postoji li neki drugi nacin za flesovanje ( combo).

Poslednja izmena:
Mora da postoji i nacin za flesovanje iz samog Windows-a posto i za moj Compaq (HP) postoji (samo sam se zaj... sto sam update-ovao uopste,jer su I D I O T I u novom BIOS-u zakljucali parametre da mogu da se koriste samo HP interni uredjaji tipa miniPCI Wi-Fi kartica) i vrlo lako se odradi pa potrazi malo bolje deo sajta jer ja ovde http://h20000.www2.hp.com/bizsuppor...d=82289&swLang=8&taskId=135&swEnvOID=1093#120 nadjoh .exe fajl kojim verovatno flesujes BIOS iz Windows-a,samo pazi da skines tacno onaj koji ti treba za tvoj podmodel!!
Ajd da iskoristim tvoju temu da pitam nesto u vezi onog sto sam napisao u zagradi... Da li se SME downgrade-ovati BIOS ploce ili je to sigurna propast!?Treba mi strucan odgovor nekog ko je probao a ne pretpostavka pa ako ovo vide useri Cika Pera,Ledeni... i oni koji su radili to,nek mi daju sigurica odgovor pre nego sto ucinim to!?
Pozdrav ,)

da, na toj adresi postoji exe ali ispod lepo pise : .....Follow the displayed instructions to create a BIOS Update floppy disk (Floppy drive required). See APPNOTE.TXT after creating the BIOS diskette.....tako da nisto od flash-ovanja. ali to mi i nije bas mnogo bitno, vaznije bi mi bilo ako bi neko bio voljan da mi objasni kako da otvorim ovaj laptop...

Tesko ces naci takav info,jednostavno za konkretne modele tesko da ima specijalizovanih guide-ova,mene je neverovatno ukenjalo da postoji par ekstra foruma za X1000 (tj. postojalo je par,najbolji je nedavno ugasen) i da na svima mogu da se nadju vodici za rasklapanje pa ako je tvoj imalo slican,onda ces po sledecoj proceduri moci da se snadjes!!
Ispod tvog laptopa mora da postoji nekoliko srafcica,a pored/iznad/ispod par njih treba da postoji slicica koja predstavlja tastaturu,ili potrazi koja dva srafa ne drze nista (zapamti da i za opticki uredjaj postoji sraf naizgled bezveze postavljen posred laptopa) i onda ih odvij!
Kada njih odvijes,okreni i otvori laptop pa pogledaj da li ima nekih prekidaca iznad same tastature koje se skliznu na dole i oslobode tastaturu,nakon cega lagano i samo malo odigni tastaturu,pa je spusti malo iznad kako bi video gde je i kako bi otkacio flat kablic tastature i skinuo je,nakon cega ti se vidi skoro cela ploca i mozda mozes da nadjes i zamenis bateriju!
Ako pak ne mozes da razumes najbolje moje objasnjenje,pogledaj tutorial za moj laptop i verovatno ce ti pomoci pri rasklapanju tvog,samo nadji mali srafciger i prati slike i objasnjenja,mora da je bar nesto slicno oko njihovog rasklapanja,buduci da ih pravi ista firma-> http://x1000.kylefarnung.com/index.php?topic=21.0
Pozdrav ,)

Vrh Dno