Šta je novo?

HP vs. ostali...

vkozomar

Slavan
Učlanjen(a)
05.12.2005
Poena
410
Nisam prodavac ali moje iskustvo sa HP stampacima je uzas ... kvalitet stampe nije bio upitan ali si uvek morao da " dezuras " pored HP da ne bi zguzvao papir sto u office varijanti nervira poprilicno

Sledeci put uzmi Canon ;)

Nisam prodavac ali moje iskustvo sa HP stampacima je uzas ... kvalitet stampe nije bio upitan ali si uvek morao da " dezuras " pored HP da ne bi zguzvao papir sto u office varijanti nervira poprilicno

Sledeci put uzmi Canon ;)

Izjava ti je kao da nikad nisi koristio nov ili uredno održavan (servisiran) štampač :S: Nemožeš očekivati da štampač za svog radnog veka uvek radi besprekorno a da se ništa od delova ne pohaba i dotraje. Kada se to desi, uradi se servis, zamene se potrošni delovi i štampač radi kao nov.

Odgovor za pokretača threada, očisti gumeni valjak ili separator koji podiže papir alkoholom, probaj sa drugim papirom, a ako ni to ne pomogne, pravac servis. Zamena separatora nije neki trošak a rešava problem u potpunosti.

@ Falcon

Moje radno iskustvo je otprilike sto zvanicno sto nezvanicno cirka 15 godina i zasnovano je na " iskustvu krajnjeg korisnika " ;) bar u IT sferi

Da ne brkamo ... mene ne zanima kao ni vecinu korisnika kad je servis, odrzavanje i slicno cak me ni ne zanim koja je firma u pitanju, kad zaposleni u kancelariji pusti nesto na stampu hoce da mu se odstampa dok on nesto drugo radi, Nemam razloga da gledam nekoj firmi kroz prste, zanima me kvalitet stampe, brzina i efikasnost.
Meni se precesto puta desavalo " U vise firmi ne samo na jednom tipu HP stampaca " moram da " DEZURAM " pored ne bi li povukao pogresne papire, plus fora sa " vlaznim papirom " ne pije vode

Sa CANON-om i sa Ricoh-OM ne moram DOK sa HP Obavezno,

Ponavljam - Nisam trgovac nego krajnji korisnik :)

OT - pre nekgo vremena sam narucio DDR2 memoriju i to " cuvenog Corsair-a " koja na mojoj masini nije radila, da ne kazem zvizla ... znaci nije bitno ime bitno je da fercera ...

Moje iskustvo sa HP stampacima od A4 - A2 formata ... mogu cak i da se setim modela ali mislim da nije toliko bitno

Poslednja izmena:
@ Falcon

Moje radno iskustvo je otprilike sto zvanicno sto nezvanicno cirka 15 godina i zasnovano je na " iskustvu krajnjeg korisnika " ;) bar u IT sferi

Da ne brkamo ... mene ne zanima kao ni vecinu korisnika kad je servis, odrzavanje i slicno cak me ni ne zanim koja je firma u pitanju, kad zaposleni u kancelariji pusti nesto na stampu hoce da mu se odstampa dok on nesto drugo radi. Nemam rayloga da gledam nekoj firmi kroz prste, zanima me kvalitet stampe, brzina i efikasnost.
Meni se precesto puta desavalo " U vise firmi ne samo na jednoj vrsti stampaca " moram da " DEZURAM " pored ne bi li povukao pogresne papire.

Sa CANON-om i sa Ricoh-OM ne moram DOK sa HP Obavezno,

Ponavljam - Nisam trgovac nego krajnji korisnik :)
OT - pre nekgo vremena sam narucio DDR2 memoriju i to " cuvenog Corsair-a " koja na mojoj masini nije radila, da ne kazem zvizla ... znaci nije bitno ime bitno je da fercera ...

Moje iskustvo sa HP stampacima od A4 - A2 formata ... mogu cak i da se setim modela ali mislim da nije toliko bitno
Da se iole ozbiljnije bavis tim poslom znao bi da su kod laser stampaca HP i Canon ista stvar,samo drugi kontroler i maska.Ako mislis na pljuckavce,Ricoh se do pre koju godinu uposte nije ni bavio malim stampacima vec iskljucivo office varijatnom,a i za ovo malo uredjaja koji sada mogu da se kupe kod nas slabo ima delova(pogotovo for use mastila i slicno)tako da ne znam sta on trazi u ovoj prici.

Poslednja izmena:
Ricoh se pojavio u ovoj prici u delu " Sipas i ne mislis " tj ono sto ocekujemo od stampaca ... da mu pustim brdo stampe da odradi i da posle samo odem i pokupim papire ... govorim o cifri od 5 000 kopija za jedan dan posla ;)

Pravo da ti kazem ne moram ni da ulazim u pricu ... danas se vise i ne zna ko je vlasnik koje firme :), ja sam imao informaciju da je HP u stvari Canon licenca ali da ne brljavim nije ni bitno ...

moje iskustvo - " ono " sto je upakovano u HP stampace pravi brljotine kod uvlacenja i stampanja, kvalitet nije upitan ... krajnje iritirajuce za korisnika ...

nadam se da smo vecina ovde korisnici a ne i prodavci ;)

Poslednja izmena:
Nažalost u zadnje vreme je česta pojava loše mehanike za uvlačenje papira kod HPa, i to ne samo na jeftinijim modelima, par HPa A3 formata, Photo serija... nema pravila.

Mislim da ces se sloziti da uredjaj koji radi 5000stranica dnevno ne moze da se poredi sa stampacem koji je predvidjen da uradi 1000 mesecno.

Problem je što nije koristio HP koji može 5000 stranica dnevno, ali mislim da je bilo dosta offtopica u ovoj temi.

@ to3a

hehe znao sam da ce se javite :) probaj da pazljivije procitas text pa ces videti u kom " kontekstu " je pravljeno poredjenje.
Ti si serviser pa imas odredjen " nacin " gledanja na stvari, govorim o mom iskustvu sa iskljucivo HP stampacima.

Odredjeni modeli iziskuju odredjenu paznju.
- ovo je jako bitna stavka ... da poznajes zaposlene znao bi da 90 % nema zivaca za ovako nesto

Nije pljuvacina, pljuvacina bi bila da sam rekao da mi nista sto je HP napravio ne treba u zivotu ;) e to je pljuvacina :d

izneo sam svoje iskustvo koje neki korisnici imaju hteli neki sa ovog foruma da priznaju ili ne ... :trust:

ne razumem vasu sujetu po tom pitanju :trust:

Poslednja izmena:
Ovde jedino ti pljuješ HP, a hvališ Canon :d

Moje iskustvo sa HP štampačima je prvo bilo kao serviser (između ostalog) a kasnije kao neko ko odlučuje o nabavci i održavanju opreme. Kod mene na poslu ćeš teško naći bilo šta drugo sem HP štampača (govorim o zgradi sa 250+ zaposlenih), a i u prethodnoj firmi i u firmama koje sam održavao je ista priča - 90%+ su HP štampači, i to sa razlogom. Mali procenat non-HP štampača što sam sretao su bili uglavnom ink-jet veličine kutije za hleb ili multifunction (ili bolje reći malfunction) uređaji, mada je bilo i solidnih non-HP štampača, da ne grešim dušu (npr. Samsung).

Ako je neko ovde biased ili sujetan, to nismo mi koji kažemo da je HP dobar ali da je i njemu potrebno redovno održavanje...

Na nekom seminaru rekoše (vrlo mudre glave) da je 60% svetskog tržišta HP a 40% svi ostali.

Ljudi bre, nemojte da rapravljate na ovom topicu o proizvodjacima. Mene ovde interesuje samo da resim problem, a ne koji je proizvodjac najbolji i koliko strana koji stampac moze da odstampa u jednom danu. Kupio sam sta sam kupio, neka traje dok traje, samo neka radi korektno, a kad mu bude doslo vreme, zamenicu ga ali laserskim definitivno. Zasad samo da ga opravim, pa neka radi.

Usput da kazem, nije mi mnogo pomoglo ono sa rastosovanjem papira (tj. ono odvajanje ili prelistavanje stranica pre stavljanja u stampac). Malo je popravilo problem, sada se redje javlja da uvuce po nekoliko strana ali se javlja i dalje. Kada ispucam ovaj ris papira, kupicu neki malo kvalitetniji i tezi (90 ili 100g). Ako i dalje zeza, nosim ga na servis dok je u garanciji.

Činjenica je da je najbolji štampač onaj koji zadovoljava naše porebe bez obzira na proizvođača.Tako će te imati korisnika koji ima najjeftiniju mašinu a ipak će biti zadovoljan ako mu završi posao.
Ja razumem one koji imaju problem sa nekom od mašina pa su nezadovoljni i to je OK. Ali da toliko "pljuju" po nekom proizvođaču iz sve snage, da mi je malo i sumnjivo sa kojom namerom se i uključio u ovu raspravu.
Poređenje štampača različitih namena je beskorisna za ovaj razgovor.Kao da poredite gepek YUGA i kamiona od 10 tona pa ti brate prevezi sa YUGOM.E takvo poređenje dajete.
Ono što je Fanatic rekao živa je istina.HP drži 60% svetskog tržišta i tu svaka priča prestaje i Vaša i moja.

Pozdrav,

Ali da toliko "pljuju" po nekom proizvođaču iz sve snage, da mi je malo i sumnjivo sa kojom namerom se i uključio u ovu raspravu.

:d a sta ima tebi da bude sumnjivo ... ? Lepo sam rekao da sam upao kao krajnji korisnik " office " korisnik koji godinama primecuje neke stvari i " sam " donosi svoje zakljucke a ne citanjem statistika ;)

Po struci sam gradjevinske tako da moram u pripremi dokumenata da spremam od crteza i dinamickih planova do tekstova i tabela, probao dosta A4 i A3 stampaca od " napljuvanog " proizvodjaca ... i stekao to iskustvo...

Ne razumem zasto vam je kritika obavezno pljuvanje ... cak sam svaki put pomenuo
Kvalitet stampe nije upitan nego manipulacija papirom

To sto sam kategorican po nekim pitanjima znaci da imam izgradjen karakter i sam donosim svoje odluke ... ili bar snosim odgovornost i za svoje krive ...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno