Šta je novo?

HP Scanjet G2410 & W7

Kurdt

Cenjen
Učlanjen(a)
18.09.2012
Poena
151
Prvo, posto sam novi clan pozdrav za sve, a drugo...imam problem.,)
Nedavno smo u firmi uzeli HP Scanjet G2410 koji je po HP-u, a i Microsoftu compatabilan sa Windows 7 x64. Naime, ispada da sam skener i jeste kompatabilan jer se driver isntalira bukvalno po principu plug and play, medjutim software koji dolazi uz skener na disku ne moze da se instalira na Windows 7 x64. Jednostavo stavka "installing software" se preskoci i HP installer izbaci poruku da je sve instalirano i spremno za rad, a software-a ni na vidiku. Probao sam i na W7x64 Enterprise i na Professional verziji, probao sam i sa lokalnim admin nalogom i sa domenskim admin nalogom, kao i instalaciju iz safe mode-a, medjutim bezuspjesno. Gasio i KAV i UAC, ali... Software nece pa nece da se instalira. :(
Je li se mozda neko susretao sa ovim problemom i ima li rjesenja? "Proguglao" sam pola neta i nasao dosta ljudi sa ovim problemom, ali od rjesenja jos uvijek nista.

Ako nista drugo, moze li neko da preporuci neki HP skener koji je kompatabilan sa W7x64 sistemom i da odgovarajuci software radi na tom istom sistemu bez problema? Ne treba mi nikakav preskup skener i ne treba ju mi nikakve ekstravagantne opcije, nije toliko ni bitna brzina skeniranja. Znaci koristice se da dnevno skenira 2-3 obicna dokumenta, tj.2-3 stranice i dobro bi bilo da ima mogucnost da osim u neku svoj photo album skenirane dokumente moze da izveze u word.
Eto toliko od mene, nadam se da neko ima rjesenje za gornji problem i preporuku za donji. :D

P.S. Da li neko mozda ima iskustva sa G2710 ili sa G3110, sto se tice njihovog rada na W7x64?

Vrh Dno