Šta je novo?

hp scanjet 3500c

exste

Čuven
Učlanjen(a)
24.01.2005
Poena
660
Moja oprema  
Laptop
ASUS Rog Strix G513 QR, Ryzen 5800H, RTX 3070 8GB
CAo,
Imam pomenuti skener vec 5 godinja i nikada nisma imao problema sa njim...do sada.
Naime, nakon instalacije svežeg windowsa i instalacije photo / imagining software-a a potom i priključenja scanere sve se uredno prijavi. Prepozna skener i prijavi da je pravilno instaliran. Takodje u kontrol panelu se vidi skener i odatle (iz windowsa) mogu da pokrenem i skeniram i sve je ok.
Jedini nece da pokrene hp-ovu apliukaciju za skeniranje koja dolazi uz skener a koju sam do sada bar 50 puta instalirao deinstalirao i nikada nije bilo nikakvih problema:mad:
Ovo mi se prvi put desava. Jednostavno kliknem na ikonu i nista se ne dogadja.

Koristim XP 32 SP3 sa mašine u potpisu (bios 1504).
Ima li neko ideju?

Ukoliko imate predlog za neku drugu aplikaciju za skeniranje molim vas da mi preporucite!

Hvala!

Poslednja izmena:
resenje

resenje je da nakon instaliranja IE 7 Imagining & photo sofware nece da radi, pa mora da se patchuje. Proces se pokrene ali ostaje hiden.
Kao i obicno Microsoft je kriv:d
patch skinite sa HP sajta za 3500c seriju skenera.

Imam isti problem i meni patch ga nije resio, takodje skener mi vise ne gasi lampu kada je jednom upali, tj sve dok mu ne izvadim kabal iz struje.

Ako ima neko ideju...

Imam isti problem i meni patch ga nije resio, takodje skener mi vise ne gasi lampu kada je jednom upali, tj sve dok mu ne izvadim kabal iz struje.

Ako ima neko ideju...

pogledaj da li postoji proces u task manageru kada pokrenes aplikaciju....ako je tamo a ne podize se aplikacija onda je proces hiden i to je regularan problem koji patch mora da resi (xp 32).

skini sve odavde i instaliraj

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareList?os=228&lc=en&dlc=en&cc=us&lang=en&product=73488

pre svega ovoga probaj scaner na nekoj drugoj masini i koja ima IE 6 instaliran....ako budes i dalje imao problem sa lampom onda scaner ima hardware problem

Skinuo :)
i kada pokrenem hp-ov program i kliknem na scan picture izbacuje me An error occured communication with scaninning device. Please ensure that the scaninning device is connected properly and try again.

Skener je povezan kako trebe i iz drugih programa hoce da skenira.
I dalje ne gasi lampu :(

Skinuo :)
i kada pokrenem hp-ov program i kliknem na scan picture izbacuje me An error occured communication with scaninning device. Please ensure that the scaninning device is connected properly and try again.

Skener je povezan kako trebe i iz drugih programa hoce da skenira.
I dalje ne gasi lampu :(

vidish kod mene je taj problem (koji se resava patchem) bio takav da nije izbacivao nikakvu poruku...jednostavno kada kliknes na hp scaning i imagining software iconu nista se ne desava. nema poruke o gresci samo nema dizanja aplikacije...

Kod tebe vidim da se digne aplikacija ali prijavljuje gresku kada kliknes na scan picture, sto je potpuno drugaciji problem nego onaj koji sam opisao

Ovu mi ukazuje na to da je scaner mozda riknuo...mada pre tog zaključka uzmi drivere i scaner i idi kod nekog na drugu mashinu i probaj...ako se ponasa isto onda scaner na servis

Poslednja izmena:
To je problem kod svih HP skenera i IE7, ja sam imao isti problem pre 2 godine sa mojim skenerom.

A sad jedno pitanje. Moj skener je poceo u poslednje vreme da ne skenira stranu "iz cuga", desi se za recimo 50-ak strana da 5-6 radi do nekog dela, onda se zaustavi pa vrati jedno cm ili dva pa posle nastavi. Na skenu se uglavnom (mozda samo jednom) ne vidi trenutak prekida i ponovnog skeniranja tog dela.

U cemu je ovde problem?

verovatno ti se uspori racunar, ispuni memorija ili sl. pa ne prima dovoljno brzo podatke

Nista nije pomoglo, skener crkava.
U svakom slucaju hvala exste na pomoci

Vrh Dno