Šta je novo?

HP QuickWeb-linux varijanta

angel1_z

Slavan
Učlanjen(a)
04.12.2007
Poena
309
Moj prijatelj je pre dva dana kupio HP pavilion dv6 sa instaliranim win 7 i ima HP quickweb..Ja imam HP G62-a 10EM, kupljen pre dve nedelje i posto sam ga kupio bez sistema nemam to..instalirao sam win 7 i skinuo sa hp sajta quick web ali ne radi..naime, tokom instalacije ovaj IOS pravi particiju od 2 gb koju nazove "F particija HP Tools" i tu otpakuje quickweb, sto je normalno...Medjutim kada odem u all programs, pod stavkom HP nadjem samo fajl Quickweb help a ne konfiguracijski fajl, dok ovaj moj drugar ima tu ceo folder sa vise konfiguracijskih fajlova..

malo sam vrsljao po netu i video da jos neki (stranci) imaju isti problem..procitao sam da se u biosu mora aktivirati IOS, tj quick web, ali ja u biosu, u opciji boot na koju upucuju, nemam tu mogucnost..dakle, za sada ne znam i jurim da provalim u cemu je fora..nemoguce je da samo radi na pavilionu ili mini notebooku....

Inace kontaktirao sam HP Srbija i verovali ili ne oni nisu nikada culi za HP QuickWeb...uzas..

Ovaj instant on softwear (IOS) je odlicna stvar i nakon sto ukljucite vas lap top podigne aplikaciju quickweb-a za par sekundi (bez startovanja windowsa). Na toj aplikaciji imate sve za izlazak na internet, slanje e maila i sl..dakle sve ono zbog cega cesto palite vas lap top...ovim dosta stedite bateriju i izbegavate podizanje windowsa sa hrpom bespotrebnih programa u tom trenutku..ako u medjuvremenu pozelite da aktivirate operativni sistem to uradite jednim klikom, ili pak iskljucite racunar..STVAR JE ODLICNA SAMO STO KOD MENE NE RADI:wall::wall:

Poslednja izmena:
Mislim da je za QuickWeb kao i Asusov ExpressGate potrebna hardware-ska podrška tj. podrška BIOS-a kako bi funkcionisao.

ako BIOS nema podrsku za QuickWeb, mozda bi moglo da se ubaci u postojeci boot loader putanja do QuickWeb instalacije. Medjutim i kad bi radilo tako, ostaje pitanje podrske hardvera, odnosno drajvera, ako imas razlicit hardver u odnosu na te modele laptopova koji dolaze sa preinstaliranim Quickweb.

Poslednja izmena:
ajmo forumashi, da l je moguce da niko ne zna kako da ovo prevazidjemo ili da da potpunije objasnjenje zasto ne mozemo....niko ne zna..na hp support-u veze nemaju o cemu pricam...kao culi smo ali se nismo susreli, a prodaju lap topove..zasu...

Šta posle onog što je pojasnio taraba nije jasno?

Na asusu je reč o komercijalnoj linucx distribuciji i funkcioniše samo na modelima na kojima je tako nešto omogućeno.
Bez flashovanja biosa nekom custom verzijom i ispravljanja od toga nema ništa. Time bi izgubio garanciju a druga stvar prema načinu na koji si postavio pitanje jasno je da nemaš dovoljno znanja kako to da odradiš.

Ovo je mesto gde je bilo sličnoh akcija na nekim drugim modelima:

http://forum.notebookreview.com/

Pa naravno da bi trebalo flesovati BIOS....kako drugacije....interesuje me da li je neko probao...konkretni rezultat....ovi uopsteni komentari su vise nego jasni i logicni, toliko da ih ne bi trebalo ni pisati....u svakom slucaju hvala ti sto si ostavio vremena da napises poruku.

Nazad
Vrh Dno