Šta je novo?

HP Probook 6550b bluetooth?

• Začetnik teme Mstevan
  • Datum pokretanja
M

Mstevan

Guest
Da li neko zna kako se na ProBook-u 6550b aktivira bluetooth? Dobio sam ga sa orig. windowsom i 4 particije, koje sam morao da sklonim kako bih instalirao Linux + Windows. Pre toga sam imao bluetooth, posle reinstalacije windowsa 7 i instalacije Ubuntu 10.10 više ga nema, a ne vidim nigde neko dugme koje bi ga aktiviralo.

Poslednja izmena:
Uf, hvala na odgovoru, uspeo sam preko njega ali mi nije najjasnije kako to radi. Instalirao sam assisstant-a i tek kada sam u win softverski "enejblovao" bluetooth, pojavio se pri sledećem bootu u ubuntu... Što otprilike znači : nema bluetooth na linuxu ako ga prethodno ne aktiviraš na windowsu, što mu opet dođe da je hteo ne hteo windows obavezan zbog bluetootha....

Otprilike tako. HP WA ima mogućnost da potpuno disabluje BT i WiFi, posle toga im ne možeš više prići iz Linux-a, BIOS-a i sl, sve dok ga ponovo ne uključiš kroz WA. Mada mislim da ako wifi i bt gasiš na dugme, trebalo bi da možeš preko istog da ga posle u Linux-u aktiviraš (isto dugme, tj senzor osetljiv na dodir pali Wifi i BT istovremeno).

Jedino ne znam kako se u linuxu ponaša senzor pomoću koga aktiviraš WiFi i BT.

Pali samo WiFi, sve sam probao, kratko, dugo, dva puta uzstopno "pipkanje" dugmeta, ali reaguje samo wireless.

Vrh Dno