Šta je novo?

HP Presario CQ62-a10SM

MacGruber

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
02.09.2010
Poena
154
Pozdrav drugari, ovako imam par pitanja u vezi ovog laptopa.

Specifikacija je sledeća:

Procesor AMD V-Series™ Processor V120 2.2GHz
Chipset AMD RS880M
Memorija 2048MB DDR3 1066MHz
HDD 250GB SATA 7200rpm
Monitor 15.6" 3D HD LED (1366x768, 120Hz)
Grafička karta ATI Mobility Radeon™ HD 4250 (Integrisan grafički procesor)
CD/DVD DVD RW Dual Layer Lightscribe
Zvučnici Altec Lansing® stereo speakers
Mrežna karta 10/100 Ethernet
Wireless 802.11 a/b/g/Draft-N
Operativni sistem Bez operativnog sistema
Baterija 6-cell Lithium-Ion (Li-Ion) battery

Cena: 40.000din

Mašina mi je zapala za oko jer je full AMD i ima HDMI. Sviđa mi se što je sve zasnovano na AMD-u, lično posedujem Phenom II X4 i u kombinaciji sa integrušom (4250) sve radi savršeno.
HDMI će mi biti potreban jednog dana kad uzmem LCD pa da uživam u 1080p filmova.

- Što me dovodi do prvog pitanja: Čuo sam da AMDove integruše ne mogu skroz korektno da prikažu 1080p na LCD? Jel istina to?

- Drugo pitanje: Koliko su bolji ovi LED paneli od ostalih?

- Treće pitanje: Kolika bi mogla biti autonomija baterije na ovakvoj mašini tokom surfovanja po netu, gledanja filmova?

- Četvrto pitanje: VIdeo sam da AMD uskoro izbacuje Fusion laptopove. Interesuje me dali vredi čekati na njih? Hoće li oni biti sa 15" ekranima ili će biti netbookovi samo? Oni me ne zanimaju iskreno.

To je to kontam za sad.

Meni se svidja ova masina, posebno zbog minimalne tezine, AL zvucnika i cene , jer generalno covek nije bas siguran sta bi uzeo u ovom cenovnom rangu kad je sve isto. Cisto licno, mnogo mi je bitnije kako su vidljiva odstampana slova na tastaturi i njihov raspored nego rezolucija prikazivanja filmova na laptopu.

Ovo prvo pitanje ce valjda da ti odgovori neko ko je probao, al` ja ne bih oko toga razbijao glavu. Makar ce sa integrisanom autonomija da mu bude bolja na istoj bateriji nego da ima zasebnu grafiku, a verujem da pri serfovanju sa smanjenim kontrastom nece imati manje od 3h. Druga je prica ako treba da se okrece dvd. Za LED pozadinsko osvetljenje verujem da je ravnomernije i verujem da treba sada izbegavati one koji to nemaju.

Inace, ja bih potrazio model cq62-20sm koji je oko 4000din skuplji jer mi se cini da ne bi trebalo sada uzimati laptop koji ima single core procesor.

Da mi treba samo mobilna masina, ne bih se ni razmisljao - medjutim posto se danas laptopovi cesto uzimaju i kao osnovni racunar na kome ce se svi poslovi zavrsavati - covek mora dobro da sracuna svoje potrebe. Ipak, za one koji nemaju velike procesorske potrebe, nego su klasicni u smislu da im treba samo "malo word, malo power point, malo filmovi&muzika, malo google, mnogo Face&Space" - vecu ce subjektivnu razliku napraviti korisnik koji bude fino podesio sebi sistem (citaj 7icu) nego neki malo jaci hardver. Doduse, ovo poslednje je uvek vazilo - zato smo i tu na ovom forumu.

Btw, danas sam instalirao jednog novog XPS Dell-a koji je oko 46000din. Odlicno radi - al ja bih urucio otkaze onima koji su odgovorni za dizajn i vidljivost slova na tastaturi. Brate - slovo treba da bude crno na svetloj tastaturi, a ne sivo da moras da ckiljis u taster. Slicno vazi i za neke crne tastature gde nisu stavili boldovan oznake pa ti vredi jedino ako sedis u dobro osvetljenoj prostoriji. Mislim, prvo to pogledam i onda odmah znam sta sigurno necu da uzemem.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno