Šta je novo?

HP PhotoSmart 850 ????

smeker

Čuven
Učlanjen(a)
19.09.2003
Poena
604
Jel imao neko iskustva sa ovim aparatom ako moze da mi kaze kakav je? I jel OK cena od 380EUR za njega i da li mozda moze da se za te pare nabavi neki bolji aparat u toj klasi.

Meni se nisu svidele fotografije (par stotina) koje predstavljaju predmete fotografisane u Narodnom Muzeju (profesionalni fotograf je fotografisao). Imaju previshe kontrasta. Ne znam kako da objasnim podsecaju me na neke od fotki Kodaka od 2 mpix koje sam imao prilike da vidim. Drzao sam ga u ruci, nije mi se svideo lcd. Mozda za te pare moze neshto bolje da se nadje. Npr. znam da nije isti rang ali Canon A80 ima daleko bolje fotke. Sorry.

Ja ismo mislim da za 380e može svašta da se nađe, bolje od hp850 svakako...

Ja opet mislim da HP850 pravi veoma dobre slike, posebno ima dobre boje. Malo je jaci aliasing (nazubljene ivice), ali opet ima veoma malo suma..
A80 ce praviti generalno nesto bolje fotografije, ali ne drasticno i pitanje je koliko se to vidi pri normalnom koriscenju (stampanje, monitor).
Najslabija tacka je rukovanje, spor je u slikanju, malo trapave komande.
Medjutim, ima odlican objektiv i daje sasvim dobre rezultate. Takodje ima odlicnu AF lampu i, za razliku od A70, fokusira u potpunom mraku. Nema puni manuelni mod i rucno fokusiranje, ali zato ipak ima A i S modove, i fokusira sasvim dobro.

Sta to jos ima ispod 400€ sa takvim (long-zum) objektivom? Olympus C740? U SCG?
HP 850 ima svoj deo mana (kao i vecina drugih kamera), ali mislim da je za 380€ odlicna vrednost za nekoga ko zeli kameru sa dugackim objektivom.

Meni na umu bio 812 dok sam kao odgovarao čoveku, nebitno. 850 je stvarno bolji, ko što reče čovek, kome treba long zoom eto povoljnog aparata. Ja ipak generalno zaobilazim HP kamere, što UOPŠTE ne mora da znači da su one loše, naprotiv...

Vrh Dno