Šta je novo?

HP Photosmart 320 za 210 Eura(nova) - vrijedi li ?

farmaceut

Čuven
Učlanjen(a)
12.01.2002
Poena
619
Dakle zanima me da li ovaj aparatic vrijedi tih para ? (2.1 MP)
Znam da nema opticki zoom, ali ni ja nemam neke pretjerano velike zahtjeve, jednostavno treba mi aparat koji ce mi sliuziti umjesto obicnog "idiota", a da ne kosta mnogo.
U specifikacijama navode da kao prosirenje koristi "SD"(secure digital) kartice. Kakva je razlika izmedju tih i nekih standardnih compact flash/smart medija kartica, i gdje mogu nabaviti te SD kartice ?
Ako ne vrjedi tih para, sta mi drugo preporucujete do nekih 250 eura, a da se moze naci u Bg ili BL ?

Nisam video aparat, ali sam video slike koje pravi i mislim da je sasvim OK kupovina za te pare.
SD kartice su dosta manje, nesto brze i deluju dugotrajnije od CF. Trenutno su malo skuplje, ali ipak je CF na trzistu mnogo duze...
Za SD kartice se javi Calibri sa foruma...

Mozda ce zbog ovoga da se ljute uvoznici HP-a, ali 320-ica, koja je kod mene, je zesci da_ne_kazem_sta... Iskreno, tek bi cena od 120 evra bila ok... Ako ne verujete, postavicu preview sa slikama uporedjenim sa 318-icom. Toliko mana ima da je to strashno... podseca na CMOS aparat, nema autofokusiranja, slike imaju nerealne boje.... uostalom, videcete... Po meni, bolji je i onaj mustek od 2.1MP DSC 3000 ili tako nesto... Naravno HP318 je klasa za njega... Bas sam se neprijatno iznenadio, pogotovo sto sam cak hteo da uzmem 320 i prodam 318. Sad, nikako...

Meni je Stevs slao neke slike i neke sam video na NETu (drugar je hteo da ga kupi, pa mi slao linkove da vidim) i sve je izgledalo sasvim OK u zamenu za manje od 200e.
Kazem OK, jer ja sliku printnem takva kakva je, pa je pogledma iz PS, pa printenm i to, pa ako sam zadovoljan meni je to OK :)

Da nisi dobio skart primerak? :)

DSC 3000 nisam video (ne znam ni sta je :)), ali sam video onaj 800 i neke jos slabije i zestoko se razocarao, ali kol'ko para...

PJ je napisao(la):
Meni je Stevs slao neke slike i neke sam video na NETu (drugar je hteo da ga kupi, pa mi slao linkove da vidim) i sve je izgledalo sasvim OK u zamenu za manje od 200e.
Kazem OK, jer ja sliku printnem takva kakva je, pa je pogledma iz PS, pa printenm i to, pa ako sam zadovoljan meni je to OK :)

Da nisi dobio skart primerak? :)

Dodji onda da vidis, ja gotivim HP i nemam razloga da pisem gluposti... Aparat je zaista razocarao...

Evo sutra cu da Vam okacim 20-tak najrazličitijih slika pa ćete sami ocenite kakav je HP320. Postovaću sutra link samo ako stignem da uploadujem 20mb slika:)

Hvala na pomoci, vec sam odustao od HP 320 zbog "neposlovnosti" firme koja ga je prodavala, i odlucio sam da u obzir uzmem nesto drugo. E sad posto u Banja Luci nema nekog izbora, u Zagrebu sam nasao sljedece:

-Digitalna kamera FUJIFILM FinePix A203 (2 milijuna pixela), 16 Mb xD-Picture Card - 291 euro

-Digitalna kamera FUJIFILM FinePix A204 (2 milijuna pixela), 16 Mb xD-Picture Card -270 euro

-Digitalna kamera SONY DSC P31 (2,0 milijuna pixela) -236 euro

Sta mogu naci u BG za slicne pare oko 250, maximalno 300 eura? Zanima me maloprodajna cjena, dakle ne neki dilerski cjenovnicii koji nisu za obicnog smrtnika. :)
Hvala

Stevs je napisao(la):
Evo sutra cu da Vam okacim 20-tak najrazličitijih slika pa ćete sami ocenite kakav je HP320. Postovaću sutra link samo ako stignem da uploadujem 20mb slika:)

Ako ti kazes da je to dobar aparat, onda ili treba da ides kod ocnog, ili sam ja dobio los primerak (sto ne verujem)...

NHF, ali tako je... HP320 je najlosiji HP aparat.

farmaceut je napisao(la):
Hvala na pomoci, vec sam odustao od HP 320 zbog "neposlovnosti" firme koja ga je prodavala, i odlucio sam da u obzir uzmem nesto drugo. E sad posto u Banja Luci nema nekog izbora, u Zagrebu sam nasao sljedece:

-Digitalna kamera FUJIFILM FinePix A203 (2 milijuna pixela), 16 Mb xD-Picture Card - 291 euro

-Digitalna kamera FUJIFILM FinePix A204 (2 milijuna pixela), 16 Mb xD-Picture Card -270 euro

Sta mogu naci u BG za slicne pare oko 250, maximalno 300 eura? Zanima me maloprodajna cjena, dakle ne neki dilerski cjenovnicii koji nisu za obicnog smrtnika. :)
Hvala

Imas kod naseg membera Calibre4WD A203 za oko 300 i kusur evra... ne znam koja mu je zadnja cena.... Nov, sa garancijom. Oglas je nestao...

byMaX je napisao(la):
Ako ti kazes da je to dobar aparat, onda ili treba da ides kod ocnog, ili sam ja dobio los primerak (sto ne verujem)...

NHF, ali tako je... HP320 je najlosiji HP aparat.

Gde si ti video da sam ja napisao da je HP320 dobar aprat? Ja sam samo rekao da ću da uploadujem slike pa ćete sami da ocenite.

A ako hoćeš moje mišljenje ja sam prezadvoljan za uložen novac. Mislim da za 180E ne može da se nađe bolji aparat, a da valja.

Stevs je napisao(la):
Gde si ti video da sam ja napisao da je HP320 dobar aprat? Ja sam samo rekao da ću da uploadujem slike pa ćete sami da ocenite.

A ako hoćeš moje mišljenje ja sam prezadvoljan za uložen novac. Mislim da za 180E ne može da se nađe bolji aparat, a da valja.

Moze, duplo je bolji HP318, a poredjenje slika ces sam da vidis - slikacu sa istog tripoda u istim uslovima, cisto da se zaprepastis kolika je razlika. Naravno, kada dodjes kod mene, uverices se i sam, ako do tada ne predjem na HP 812...

Hvala
tesko da u bgd-u mozes naci nesto za slicne pare - uostalom videcemo kakve ce cene biti posle ukidanja poreza... ako kupujes digitalac onda kupi onaj koji valja - spomenuti aparati nemaju opticki zoom a videces koliko je on bitan... ja sam za 2.1 mp aparat dao oko 460 evra ali ima 10x opticki zoom (olympus c700uz)...

uostalom videcemo kakve ce cene biti posle ukidanja poreza...

Posto nisam upoznat sa vasim zakonodavstvom zanima me kada ce doci do tog ukidanja poreza, i hoce li to obuhvatiti i dig. aparate ?
Inace kakva je porezna politika u Srbiji, moze li se na carini traziti povrat poreza ? (kao u Hrvatskoj gdje na carini ako iznosis robu kupljenu u Hr. mozes dobiti povrat PDV-a (22%))
I moze li se aparat kupiti kao osnovno sredstvo bez poreza, np. kao novinar ?

Posto nisam upoznat sa vasim zakonodavstvom zanima me kada ce doci do tog ukidanja poreza, i hoce li to obuhvatiti i dig. aparate ?
Inace kakva je porezna politika u Srbiji, moze li se na carini traziti povrat poreza ? (kao u Hrvatskoj gdje na carini ako iznosis robu kupljenu u Hr. mozes dobiti povrat PDV-a (22%))
I moze li se aparat kupiti kao osnovno sredstvo bez poreza, np. kao novinar ?
ovde je takva situacija da ni sam bog ne zna sta ce se dogoditi :( mislim da su svi odgovori na tvoja pitanja negativni :( (narvno - moguce je da gresim)

Moze kao osnovno sredstvo, npr kao arheolog, ali firma u kojoj radis ima poseban formular koji isporuchuje firmi kod koje kupujes te ona tebi proda bez 20 posto.

Ajde i ja nesto da kazem.

Pod broj 1. NECE se ukinuti porez na dig fotoaparate!Steta,ali jednostavno Djelic&CO su bili teski i po pitanju stampaca,skenera,multi uredjaja,a za dig.foto nije bilo sanse da 1% da se govori o ukidanju poreza.

Za HP 320 sam cuo od nekoliko ljudi da je opako los,ali je to ubedljivo najprodavaniji digitalac u Srbiji.Ljudi koji ga imaju govore da su zadovoljni,ali vecini je to prvi dig foto pa i nije cudo sto im je dobar(setih se mene kad sam uzeo Musteka MDC-800).
Iso tako uracnajte da koristi dosta skupe Secure Digital kartice koje su skulje za 20-30 evra(64MB-128MB) od Compact Flash koje su najrasprostranjenije.

Daj neko link ka uporednom testu Fuji FinePix 202 i Canon Powershot A200 (valjda to behu oznake). Znaci, isto klasa cirka 200€, tj umesto idiota.

Vrh Dno