Šta je novo?

HP Pavillion dv6627el

Serbianboss

Slavan
Učlanjen(a)
07.01.2005
Poena
360
Imam ovaj laptop Pavillion dv6627el, konfiguracija je sledeca: Intel Mobile Core 2 Duo T5450 1.6 Ghz, jezgro Merom, 2 mb L2 kesa.Procesor je u 65 nm tehnologiji. Ima 2 gb ddr2 memorije, graficka neka integrisana.

Brine me malo temperatura u idle rezimu. Core temp 0.97.1 kaze da mu je temperatura u idleu 42-43 stepena. Interesuje me da li je to normalna temperatura za taj procesor?

to je to
ako si bas za skidanje temperature podesi da ti ventilator koji odvodi toplotu sve vreme radi na maximalnom broju obrtaja.

znaci ta temperatura u idleu od 42-43 je normalna. Cudno mi je to posto moj komp iz potpisa X2 4000+ koji je isto u 65nm tehnologiji greje se 30 stepeni u idleu a laptop sa core2duo se greja 12-`3 stepeni vise.

Cisto informativno gde se na lap topu podesava max roj obrtaja

Na HPnx7400 sa T5500 meni je idle temp bila oko 50C a na dell-u sa T7700 je 47-48C i nikada nisam imao ni jedan problem s pregrevanjem, resetovanjem i sl. U full loadu na HP temperatura je isla i preko 70C. Inace laptop mi radi barem 12h dnevno a vrlo cesto i vise, neretko se desi da ga ne gasim po par dana. Tako da nemas sta da se sekiras oko temperature. Laptop i desktop ne mozes da poredis i normalno je sto se toliko razlikuju temperature.

takav konkretan odgovor mi je trebao. Kazi mi samo koje procesore su imali ti laptopovi.
Cisto me sada zanima kakva vam je ocena vista sistema na laptopu. Meni je 3.4 na ovom. Procesor, hdd i ostalo imaju ocenu oko 4.5 dok grafika ima manju ocenu 3.4 pa je onda ceo prosek i ispao oko 3.4

Poslednja izmena:
Cisto informativno gde se na lap topu podesava max roj obrtaja
U biosu, potrazi malo.

Cisto me sada zanima kakva vam je ocena vista sistema na laptopu. Meni je 3.4 na ovom. Procesor, hdd i ostalo imaju ocenu oko 4.5 dok grafika ima manju ocenu 3.4 pa je onda ceo prosek i ispao oko 3.4
Koliko se secam HP je imao ocenu za cpu oko 4.5 a ukupna ocena je bila oko 3.0 zbog grafike gma950 a na dell-u nisam ni probao da instaliram Vistu tako da ne znam koju ocenu bi dobio.

Vrh Dno