Šta je novo?

hp nx7400 t5500 & hp nx7300 t5500

milanm2

Slavan
Učlanjen(a)
12.06.2007
Poena
304
Naso sam kod nasih prodavaca ova dva modela koja se po specifikacijama razlikuju samo po tome sto nx7400 ima manje ram-a i harda.Interesuje me koja je razlika izmedju ova dva laptopa,da nije mozda u kvalitetu kucista ili tome slicno.Cena je potpuno ista.Treba da se odlucim da kupim jedan od ova dva pa ne znam koji.

Tacno tako ;) Cena je ista, zato uzmi jeftiniji :D

Odgovor

mene interesuje da li izmedju ova dva modela postoji neka razlika,a nx7400 je jeftiniji uz manji ram i hard.Ali ako bih ga sam posle dodao cena bi bila ista.

Ja imam nx7400 sa T5500, 80GB sata hdd i 2GB rama (naknadni upgrade) i prezadovoljan sam s njim, u vreme kupovine sam i ja trazio po cemu se razlikuju ova dva modela posto im je cena bila priblizno ista, presudilo je to sto na oficijelnom sajtu za 7400 postoji podrska dok za 7300 nije postojala (ne znam kako je sada). Ja nisam uspeo da provalim po cemu se razlikuju a i drajveri od 7400 pasuju na 7300.

@Stormbringer_bg
:)

Poslednja izmena:
Razlika je u samom proc. , jedan ima CoreDuo koji greskomnosi oznaku T5500 , a drugi je pravi Core2Duo T5500. HP nx7400 ima prikljucak na Docking station , dok nx7300 nema. Ako u buducnosti ne budes imao potrebe za kupovinom tog dock-a (a mislim da ti nece trebati, pre ces uzeti neki cooling pad...), ne vidim razlog da ti to bude presudno.
Inace samo kuciste i kvalitet su potpuno isti...
Sam mi jos nije jasno gde si nasao taj nabudzeni nx7300 model za iste pare kao nx7400 (koji je oko 65 hiljada)? Kako vidim taj nx7300 ima dobru cenu oko 90-ak hiljada (bar ta Core2Duo varijanta), CoreDuo je opet oko 75 hiljada.

pozz

Poslednja izmena:
Ja imam bas ovaj nx7400 koji vidis na sajtu bcgroup-a. A onaj nx7300 na compart-ovom sajtu je sigurno CoreDuo, pored toga onaj nx7300 na compart-ovom sajtu je isti ko ovaj na bcgroup-ovom, samo sto je cena povoljnija kod prvo pomenutog.
Ako ti nije frka dati +80~100 eura (koja je cenovna razlika izmedju ova dva modela) a vise ti odgovara +512MB rama i + 40GB hard (u odnosu na nx7400 koji ima za 15% jaci proc. Core2Duo), onda mislim da je pametna investicija kupiti nx7300. U protivnom, ako oces da ides na Core2Duo, onda ti preporucujem obavezno da dokupis najmanje jos 512MB ram-a za nx7400 sto te izadje 20+ eura.

BTW. Docking station mozes pogledati OVDE
Kao sto vidis ima 3 modela, od ultra nabudzenih do sasvim osnovnih (160$). Ja licno ne vidim prednost tog docking statin-a (kada je u pitanju taj osnovni model).

poz

Razlika je u samom proc. , jedan ima CoreDuo koji greskomnosi oznaku T5500 , a drugi je pravi Core2Duo T5500. HP nx7400 ima prikljucak na Docking station , dok nx7300 nema. Ako u buducnosti ne budes imao potrebe za kupovinom tog dock-a (a mislim da ti nece trebati, pre ces uzeti neki cooling pad...), ne vidim razlog da ti to bude presudno.
Inace samo kuciste i kvalitet su potpuno isti...
Sam mi jos nije jasno gde si nasao taj nabudzeni nx7300 model za iste pare kao nx7400 (koji je oko 65 hiljada)? Kako vidim taj nx7300 ima dobru cenu oko 90-ak hiljada (bar ta Core2Duo varijanta), CoreDuo je opet oko 75 hiljada.

pozz

Ja imam hp nx7300 i to sa C2D procesorom, tako da uopšte nema govora da je neka greška u pitanju. Razlika je samo u docking stationu, kao i u tome što uz nx7300 ne ide OS...

Prilozi

• nx7300.jpg
    nx7300.jpg
    42.1 KB · Pregleda: 78
E sad ste me potpuno zbunili.Jel je oznaka T5500 oznaka za CoreDuo ili Core2Duo procesore?
Ja licno mislim da je to oznaka za Core2Duo procesore jer ovi drugu pocinju sa T2xxx,mada Core2Duo pocinju osim sa T5xxx i sa T7xxx.Ispravite me ako gresim.

Znaci po vama bi bilo bolje da uzmem nx7300 sem ako mi nije bitan docking station,posto oba modela imaju Core2Duo procesore a kvalitet izrade kucista je isti.Samo bih da pitam posto sam ja iz Nisa,da li je on-line kupovina pouzdana jer do sad nisam nista na taj nacin kupovao_Oni bi mi najverovatnije poslali preko CityExpressa(brze poste).Sta vi mislite o tome?
Stvarno bi mi znacio iskren savet!Hvala unapred

@Goran77 - da u pravu si za Core2Duo (moja greska), a za OS to nema nikakve veze jer postoje modeli sa i bez os-a za svaki hp-ov model....

Online kupovina?
Hmm - pa ja sam recimo sa Gigatronom imao prilike da kontaktiram u vezi ovog i kazu ljudi:
Notebook se moze poslati pouzecem.
City Exress - Placanje pri preuzimanju robe ,( placa se dodatno jos 1% od
vrednosti kao osiguranje City Expressu)
Post Express - uplata na nas racun kompletnog iznosa , slanje odmah po
prijemu uplate.

Slao sam cvece CityExpressom u BG, doduse bila je to kutija zasticena drvenim okvirom (jer mi ljudi kazu ne garantuju oni nista, a najvise nosi teske auto delove); no sve u svemu stizalo je to par puta kako sam obavesten u dobrom stanju.

BTW. HP-ovo pakovanje je prilicno ok odradjeno, tako da mislim da su male sanse da se ista osteti pri transportu.

pozdrav

Ako sam dobro razumeo,placa se pouzecem.Samo mi je frka oko garancije ako se nesto desi mora da ga ponovo saljem za BG.Samo jos da se odlucim koji od ova dva modela?

7300 serija i ima TFT WXGA Bright View,
7400 serija WXGA TFT LCD AntiGlare.
Jedan clan foruma je lepo objasnio razliku izmedju ova dva lcd-a (@Alekss)
pa vidi koji ti vise odgovara.I 512 rama ce ti biti malo(brze radi sa 1g) + hard disk je uvek mali :) .
pozdrav

Ne mogu da nadjem gde pise o razlici ova 2 lcd.Jel mozete da mi kazete gde je to(na kojoj strani) ili da mi kazete u cemu je razliku u najbitnijim crtama.Unapred hvala

Nazad
Vrh Dno