Šta je novo?

HP nx7400 prolem

spule

Slavan
Učlanjen(a)
13.11.2005
Poena
301
Kupio sam ovaj laptop(nov). Na sebi ima FreeDos..i naravno ja sam krenuo da instaliram XP sp2..ali instalacija rece nesto po fazonu ne prepoznaje da imam bilo kakvu particiju pa ne moze da se instalira i izbaci me...
Pomagajte

ja sam naso na netu da je dovoljno da u biosu iskljucis native sata support, medjutim meni to nije radilo posao...
Bolje resenje koje je meni radilo: Skines drivere sa hp ovog sajta (intel sata ahci tako nekako) za hdd, skines nlite http://www.nliteos.com/download.html i drajvere koje si skinuo integrises u instalaciju (prvo ih otpakujes na disketu) Posle toga instalacija je protekla bez problema.

ja sam u biosu iskljucio sata natvie mod i lepo radi,i dalje je iskljucen,ako ga ukljucim nece windows da se pokrene :(
Mozda nisi stisnuo f10 kada si to promenuo,inace moa da ti radi kad je iskljuceno.

Ja sam iskljucio Sata native mod pa instalirao XP pa u Windows-u instalirao drivere za sata hdd (driver-e sam skinuo sa HP sajta). Onda sam ukljucio Sata native mod u biosu i XP se tada podize boz problema. Probano na vise ovakvih laptopova :D

Poslednja izmena:
Mudri moze pomoc...Isti laptop u pitanju. Skinuh i ja Intel SATA AHCI Controller driver ..otpakovao ga sa WinImage-om(ne treba wam disketa) i probao da na vec instaliran win zamenim Standard dual chanell pci ide driver za ove ahci ali nece. Koje si ti drivere skinuo?
Konkretno.

Evo nabacih Intel 82801 GBM SATA AHCI Controller i radi OK ovo bi trebalo da je driver za ICH7M (M je mozda za mobile)
mada sam mozda trebao 82801 GH da stavim, on je ICH7DH(mozda je od HD audia ali nisam siguran?) dok je 82801 GR ICH7R(r je od raid)

Inache laptop ima HD audio zvuk. Ajd neka neko kaze, da li je ovaj GBM ok za nx7400

Uglavnom radi AHCI ..po updateu driuvera trazio je restart...i chim se restratovao ja sam u biosu ukljuchio native mod
(kod laptopova to je AHCI) i normalno je ushao u WinXP.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno