Šta je novo?

HP Notebook - 17-x005nm problem

Marac

Čuven
Učlanjen(a)
06.10.2003
Poena
619
Bok

kupio prije 5 dana HP laptop za internet i gledanje filmova. Ima Intel celeron n3060 procesor sa integriranom grafičkom i 4GB rama sa 500GB hard diskom.
Instalirao sam Win 10 pro 64bit jer ima drivera samo za te windowse i sve radi ok osim internet preglednika. Probao sam Mozzilu, Operu, Chrome i Win. internet explorer.
Svaki preglednik mi troši previše procesora, npr. otvorim bilo koji preglednik učitam www.google.com i otvorim Task manager potrošnja procesora 30-35% a trebala bi biti max 1%.
Stranice koje koriste puno reklama nema šanse da rade normalno procesor je na 100% non stop, isto tako je na Youtube kod gledanja videa.

Sve driver sam instalirao i imam najnoviji adobe flash.

Nije to problem, već sasvim normalno ponašanje laptopa sa krš procesorom.

Teško da ti tu možeš uraditi šta pametno, osim da instaliraš neki od lightweight pregledača, tipa Midori i co. Ali, kako god da okreneš, procesor je slab i to je to.

Hvala na odgovoru, znao sam da je krš procesor, ali baš takav krš da nemožeš niti surfati....

Pa nije proc bas toliki krs da ne moze novine da cita, pogledaj sta ti u task manageru vuce resurse odnosno sta najvise opterecuje procesor. Mozda imas virusa, malvera, spajvera, trojana...snimi adwcleaner pa prvo tim precesljaj, posle snimi malwarebytes pa tim dodatno nek ocisti sta ima. Mozda je kuler ili ventilator defektan pa se procesor pregreva i spusta klok na minimum... Snimi hemonitor pa prati temperature.

Sent from my Coolpad E501_EU using Tapatalk

Nije i da nije krš. Kada bi neko sada probao da pokrene recimo hrome na starom atlonu isti bi uginuo istog momenta. Los/slab cpu, a ne virusi su problem. Čovek je skoro instalirao sistem. Jedino što mogu da preporučim jeste da vidiš može li neki jači cpu da se metne u taj laptop.

Intel celeron n3060 (2.5GHz, 2mb cache, 2 core), pa nemoguce da ne moze da cita novine na tome, moj komsija ima Laptop sa AMD C-50 (1.0GHz, 1mb cache, 2 core) pa ga normalno koristi za internet/filmove/muziku (osim youtube-a koji mu secka poprilicno). Ili je pun virusa ili mu se pregreva ili je neki defekt teski, ne znam sta drugo moze da bude.

Celeron koji ima je ovogodisnji model, dakle ima sve potrebne instrukcije i ne bi trebao da je spor uopste za te osnovne stvari, a da je smece za bilo sta zahtevnije to jeste.

Intel celeron n3060 (2.5GHz, 2mb cache, 2 core), pa nemoguce da ne moze da cita novine na tome, moj komsija ima Laptop sa AMD C-50 (1.0GHz, 1mb cache, 2 core) pa ga normalno koristi za internet/filmove/muziku (osim youtube-a koji mu secka poprilicno). Ili je pun virusa ili mu se pregreva ili je neki defekt teski, ne znam sta drugo moze da bude.

Celeron koji ima je ovogodisnji model, dakle ima sve potrebne instrukcije i ne bi trebao da je spor uopste za te osnovne stvari, a da je smece za bilo sta zahtevnije to jeste.

Laptop je star 7 dana, prvi put instalirani Win 10 pro 64 bit, nema virusa i ostalog smeća 100%.
Najviše troše procesor preglednici, gledam u Task Manageru i samo oni troše procesor.
Najviše ždere Mozilla Firefox, sad sam stavio ponovo Operu i podesio da ne pokazuje reklame i radi dosta bolje ali mislim da nije to nešto kako treba.
Na YT sa Operom gledanje videa zauzeće procesora od 80-100%,a da nije ni u HD rezoluciji nego 480p, to ne može biti dobro.
Nemam pojma zašto tako radi.

Poslednja izmena:
Snimi Hwmonitor pa pogledaj temperature dok je opterecen, mozda je fabricki lose usrafljen kuler pa se pregreva...

Sent from my Coolpad E501_EU using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno