Šta je novo?

HP Mini 210

saigic

Čuven
Učlanjen(a)
08.08.2003
Poena
630
HDD od 250GB je podeljen (fabricki) na 3 particije. Prva je oko 200GB i tu je instaliran WIN 7, druga je RECOVERY i treca particija ima neki folder sa verovatno sistemskim podacima. Mene zanima da li mogu da smanjim prvu particiju a da od oslobodjenog prostora napravim drugu gde bih cuvao podatke koji se nece obrisati prilikom koriscenja HP Recovery Manager-a i da li ce ovaj program (valjda se startuje pritiskom na F11 prilikom ukljucivanja kompjutera) raditi s obzirom na promenu particije. Kod desktopa sam ko zna koliko puta radio sa particijama ali nemam iskustva sa Notebook racunarima bas zbog ove Recovery opcije.

HDD od 250GB je podeljen (fabricki) na 3 particije. Prva je oko 200GB i tu je instaliran WIN 7, druga je RECOVERY i treca particija ima neki folder sa verovatno sistemskim podacima. Mene zanima da li mogu da smanjim prvu particiju a da od oslobodjenog prostora napravim drugu gde bih cuvao podatke koji se nece obrisati prilikom koriscenja HP Recovery Manager-a i da li ce ovaj program (valjda se startuje pritiskom na F11 prilikom ukljucivanja kompjutera) raditi s obzirom na promenu particije. Kod desktopa sam ko zna koliko puta radio sa particijama ali nemam iskustva sa Notebook racunarima bas zbog ove Recovery opcije.

ako koristis fabricki recovery disk(bar vazi za toshibu) nema veze kako ces da podesis particije jer ih instalacije bas sve formatira.....

ako koristis fabricki recovery disk(bar vazi za toshibu) nema veze kako ces da podesis particije jer ih instalacije bas sve formatira.....

Ako sam te dobro razumeo i da napravim novu particiju recovery ce da je obrise i vratice na fabricko stanje?

Ako sam te dobro razumeo i da napravim novu particiju recovery ce da je obrise i vratice na fabricko stanje?

da da.... msm proveri kazem ti ovo za toshibu 100% vazi kada krenes sa recovery-em procitaj sta ti pise na eng ili kojem vec jeziku ,meni bas pise nesto u fazonu atention you will erase all on your hd ..... i nije samo da pise nego sam radio recovery vise puta, tako da ja imam 3 particije na hd od 200 gb on ih sve formatira i onda vrati sve u fabricko stanje :)

OK, hvala. Citao sam na HP sajtu
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/...ry&lc=en&dlc=de&cc=de&lang=de&product=4116340
i nisam bas uspeo da pronadjem konkretno sta podrazumeva pod brisanjem. U svakom slucaju probacu pa sta bude

Performing a recovery returns the computer to its original condition. It removes all software and files saved to the hard drive, reinstalls the original operating system, and then runs an initial setup to install the default programs.

naglasavam ''it removes all software and files saved to the hard drive'' tako da ista stvar je sa hp-om definitivno formatira hd :))

Ne moze da formatira kompletan HD jer je na D particiji recovery pa se to verovatno odnosi samo na C

ne znam za tvoj model, al ja imam HP Compaq 110 Mini, onaj sa intel Athom 1.6 i na njemu je pre-install XP sp3 Home ed.a od ostalog i neki HP-ov Help software (prilicno beskorino), onda softw. za wrlss (HP Wireless Assistant) a najbolja stvar, pored glupog Nortona na 60 dana, je Roxio beckup recovery !
ako nemas nesto od ovoga,a mislis da bi ti bilo od pomoci trebalo bi da mozes na HP-ovom sajtu da skines free kad se registrujes sa onim kodom sa zadnje strane kucista.

Pokusao sam da C particiju smanjim a da od oslobodjenog prostora napravim novu particiju. medjutim Windows ne dozvoljava da ovo uradim. Ima li neko neki predlog?

Slika_1.jpg
[/url][/IMG]
Slika_2.jpg
[/url][/IMG]
Slika_3.jpg
[/url][/IMG]
Slika_4.jpg
[/url][/IMG]
Slika_5.jpg
[/url][/IMG]
Slika_6.jpg
[/url][/IMG]