Šta je novo?

HP M28w - jedva koriscen, a poluprazan?

WebWolf

Čuven
Učlanjen(a)
18.09.2004
Poena
735
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5600 & Scythe Mugen
Matična ploča
MSI X470 Gaming Pro Carbon
RAM
Kingston HyperX Predator 16GB 3200MHz
GPU
GeForce RTX™ 3060 Ti GAMING OC PRO 8G
Storage
Samsung 970 Evo Plus 1TB & Samsung 970 Evo Plus 500GB
PSU
Corsair RM650x
Kućište
NZXT H500
Miš & tastatura
Cooler Master MK730 & Razer Basilisk v3
Mobilni telefon
Pixel 7 Pro
Pametni uređaji
Xiaomi Roborock 6
Xiaomi Air Purifier 3H
Pristup internetu
  1. Optički internet
Naslov manje-vise sve govori, kupio sam pre nekoliko meseci HP M28w multifunkcijski i do sada je odstampao 100 stranica i kaze da je toner vec na 50%, koji bi trebao da izgura oko 1000 stranica sa cuvenih 5% popunjenosti. Mahom je to bio tekst, tu i tamo po neki grafikon ali i najbudjaviji ink jetovi su mi stampali vise. Da li je u pitanju neki feler ili je 200 stranica prilicno obicne stampe stvarno najvise sto mogu ocekivati od njega?

1645398738227.png

Nije feler verovatno, nego fabričko punjenje je malo, kao što vidite 20%.

Fabricko punjenje je samo za 1000 listova, iako je toner za 3000, just hp things....

Hvala svima. Ovo je genijalno. Dugo nisam kupovao nov stampac pa mi je to skroz promaklo. Znaci ako dopunim ovaj u nekom trenutku ili kupim zamenski, mogu da ocekujem veci broj kopija?

Baš tako, inicijalni toner je manjeg kapaciteta, oni koje kupiš kasnije puni.

Ako nekog interesuje kako izgleda tih 5% pokrivenosti A4 papira sa kojim se vode HP, Canon, Samsung i ostali to izgleda ovako ...

Prilozi

• ISO_IEC_19752_2004_Test_Page 5%.jpg
    ISO_IEC_19752_2004_Test_Page 5%.jpg
    142.6 KB · Pregleda: 41
Ako nekog interesuje kako izgleda tih 5% pokrivenosti A4 papira sa kojim se vode HP, Canon, Samsung i ostali to izgleda ovako ...
Znam za tu kvaku, sto bi rekli, YMMV. U ovih 100 stranica je bilo i vise od toga, kako kad, ali nisam ocekivao 20% deklarisanog, sto me zbunilo.

Dok smo na temi, ima li neko preporuke za zamenu? Orink, 4Print, nesto trece? Ili punjenje postojeceg? Kupovina originalnog?

Kupovina originalnog je uvek najbolji, ali ekonomski uglavnom neopravdan izbor.
Godinama nisam punio tonere, jer su zamenski dostupni na svakom ćošku, a što se brenda zamenskih tiče, rekao da bih da dosta zavisi i od serije do serije, tako da može da se desi da si sa nekim ekstra zadovoljan, a neki na 100 otisaka bude za bacanje. Mi imamo neke tonere za 9000 otisaka. Orginal zaista izbaci blizu tog broja, a zamenski su do sada bili svuda između 3.000 i 10.000. Oni koji su otkazali na manje od 1.000 sam reklamirao i dobijao nove.

pokrivenost nam je u proseku oko tih 5%, možda malo veća.

Slično sam ja prošao prilikom kupovine xerox štampača koji ima u softveru vrlo detaljno o potrošnji tonera

Originalni toner je deklarisan kao manji i deklarisan za samo 700 strana, standardni toner je za 1500 strana a postoji i xl za 3000 strana.

Problem je naravno u fabričkih 700 strana
Od tih 700 već na 500 se ispraznio.
Ja u šoku to mi je totalno neprihvatljiva cena štampanja i na brzinu kupim zamenski toner deklarisan na 1500 strana
Sa njim sam odštampao 650 strana i toner je tek na 70%
Plus je zamenski toner bolji crna je tamnija i ostrija je štampa vrlo sam zadovoljan

Toneri koji dolaze uz štampače su za sramotu proizvođačima
Po mojoj računici oni su sipali jedva 20g toner praha

Vrh Dno