Šta je novo?

HP LaserJet 4345 MFP POMAGAJTE

EBlackadder

Slavan
Učlanjen(a)
18.10.2007
Poena
320
Pri podešavanju štampača HP LaserJet 4345 MFP za slanje na e-mail addresu skeniranog teksta potrebno je podesiti SMTP server ili IP adresu. Podesio sam, testirao i on je potvrdio da je to OK podešeno.
Ali prilikom slanja e-maila daje poruku "gateway rejected the job because of addressing information". Otprilike da mi je jasno zbog čega. Ne može se poslati poruka bez šifre email adrese. Nigde nisam našao opciju da uključim da smtp server traži autentifikaciju, tako da nigde nisam mogao da upišem šifru e-maila sa kojeg će poslati skeniran dokumenat.
Ako ko ima kakvu ideju nek napiše, unapred hvala.

Rešio problem, hvala svima.. :D

Napiši kako si ga rešio. Zbog pomenutih svih :)

Pa eto zahvalio sam se svima što su pročitali temu, inače mi niko nije pomagao, pošto verovatno niko nije imao iskustva sa ovim uređajem.
Problem je u suštini i bio u tome da podesim da odlazni server zahteva autentifikaciju i da stavim šifru mejla. Do toga se nije moglo doći na samom uređaju. Potrebno je bilo da se uređaju pristupi preko brouzera u nekom kompjuteru koji je u istoj mreži, ukucavanjem njegove ip adrese. Tu postoje sva ta neophodna podešavanja i još puno toga.

Vrh Dno