Šta je novo?

HP laptop, kalibracija baterije.

free011

Poštovan
Učlanjen(a)
25.09.2017
Poruke
144
Poena
80
Pozdrav,

Na HP 250 G6 laptopu starom skoro 4 godine, je oslabila baterija i gasi se na oko 40-50 posto.

Pokušao sam kalibraciju po ovom uputstvu dva puta, medjutim bezuspešno.


Da li je neko uspeo da reguliše ispravan prikaz stanja oslabele baterije?

Sada mi se bez upozorenja samo ugasi laptop, kada je van punjača.
 
Ti si jos dobro prosao. :) Meni je rapidno pocela da slabi posle 2 godine i mesec dana, doduse na jeftinijem HP-u ali mi se cini da istu bateriju koristimo. Sto je interesantnije, bilo je to neposredno nakon nekog od Win10 azuriranja. Mozda se to samo tako poklopilo, ne znam.
Mislim da tu nema leka. HP forum je pun istog pitanja ali bez pravog odgovora. Sve sto sam pokusala nije vredelo. Izgleda da je jedino ostalo da menjamo bateriju. Sto se mene tice, tesko da cu vise uzimati HP samo zbog ovoga, iako mi laptop radi odlicno.
 
Pre nekoliko meseci mi se prvi put ugasio laptop bez najave. Do tada je softver za bateriju radio odlično posao. I kraće traje sada baterije. Pre pola godine dva ipo sata bez problema.
 
Meni je naglo oslabila negde u jesen prosle godine. Nakon par meseci vec nije drzala ni 5 minuta. Sad je laptop bukvalno stalno ukljucen u struju jer baterija nema kapaciteta ni toliko da podigne sistem, nebitno je li komp bio ugasen ili u hibernaciji.
Iz ovoga sto ti pises, izgleda da ipak nije stvar u Win10 vec samo i iskljucivo u bateriji. Steta, stvarno nemam zamerki na laptop, HP azuriranja i slicno, ali nikad mi se nista slicno nije desilo sa drugim proizvodjacima. Mada, da budem realna, prethoni su imali one "stare" baterije.
Pozdrav.
 
Meni na pavilionu 15 ak156nm otisla posle godinu dana... Uzeo kineza pre 3 godine za oko 4000RSD, sljaka bolje nego fabricka.
 
"Kalibrisao" sam bateriju na taj način što sam povećao Low battery level i Critical battery level. Pomalo sam smanjivao nivo za obaveštenja dok se laptop nije ugasio. I sada makar dobijem obaveštenje za praznu bateriju.

 
Pa to mi je i trebalo da dobijem obaveštenje za praznu bateriju.
 
Ovo je sto je, vise se ne zanimam s ovim, kada otkaze skroz eventualno zamena, i to je to
 
Nazad
Vrh Dno