Šta je novo?

HP laptop, kako da skinem M2 SSD distancer

DusaN

Čuven
Učlanjen(a)
19.01.2002
Poena
825
HP 840 G2, nabavio neki M2 2242 SSD za njega, ali sada ne mogu da skinem jedan od slobodnih distancera da bih mogao da zašrafim SSD :)
Od M2 mogu samo da se ugrade 2242 ili 2260 (a njih nema nigde).

jedan od ova dva slobodna sa slike da skinem i zašrafim na ovo mesto u sredini. Imam šraf, ali je kratak, pa ne može da se zašrafi kada stavim SSD, a ne bih baš da krivim SSD :) Ili nema šanse, to je "zavareno"?

Ima li onda negde da se nabave ovi distanceri, ili bar malo duži šraf, zna neko koja je veličina?

1650396910989.png

Je li ovo u ST21 ušrafljen šraf?

Ne znam to i pitam, može u to da se ušrafi šraf za SSD, ali to ne mogu da odšrafim. A koliko sam uspeo da izguglam, treba mi M1.6 šraf. A i ono što sam video, na slikama, neki imaju ovde gde meni treba ovaj distancer, a nemaju ovde gde je kod mene :)

Kolko ja vidim ti ovde treba samo da odsrafis sraf iz ST21 i mocices da stavis M2.
Ta rupa na koju pokazuju strelice ima navoj i tu ne ide nikakav distancer...

Ne mogu, taj ST21 je 2260 dužina, meni treba 2242, to je ova na koju pokazuju strelice. Tu nekako treba da stavim distancer, da bih mogao da zašrafim SSD. Ali ne znam kako, čime, da odšrafim jedan od ova dva distancera, ako je moguće uopšte, ako nisu zalemljeni.

Probaj da skines sraf iz ST21 i njega da iskoristis da zasrafis M2.
Mislim da je taj sraf predvidjen za srafljenje M2, verovatno je duzi od tog sto imas...

@DusaN
Pa, valjda pomeraš taj distancer? Ne mora da bude ušrafljen na 2 mesta. Negde je tako rešeno.

@DusaN
Pa, valjda pomeraš taj distancer? Ne mora da bude ušrafljen na 2 mesta. Negde je tako rešeno.
Ne mogu da ih pomerim, pošto ne mogu nikako da ih odšrafim. Evo jedna malo bolja slika, prošla je bila preblizu, pa je malo mutna.

Ovaj distancer ST21 je isti kao i onaj gore ST19, može da se ušrafi šraf u njega, ali ne mogu ni jedan da odšrafim sa ploče.
ST21 je na 2260 daljini. Ova rupa u sredini, je u ravno sa pločom, i ona je na pravom daljini, 2242, ali mi treba distancer da bih mogao da zašrafim SSD. Slikao sam i šraf, suviše je kratak da bih ga stavio, bez da krivim SSD.

Da li mislite da uopšte može jedan od ova dva distancera da se skine/odšrafi sa ploče?

1650403150286.png

Na prvoj slici izgleda kao da je šraf ušrafljen u ST21.

Ja mislim da može. Na nekim matičnim pločama postoje distanceri zašrafljeni na svim rastojanjima, na nekim ih šetaš. Ne bih se mogao zakleti da je tako i kod tog laptopa, ali da sam ja na tvom mestu ja bih probao. Ako je taj distancer rebrast koristio bih klješta (kombinovana - motorcangle) za odvrtanje.

Ti razmisli. :)

Probao klještima, neće, a bojim se baš da zapinjem, da ne polomim nešto :)
OK, videću da ili nadjem malo duži M1.6 šraf, pa da mogu da zašrafim bez distancera, a bez da krivim SSD :) ili neki onaj SSD ekstender 2242 na 2260.

Nazad
Vrh Dno