Šta je novo?

HP F380

leprosy

Slavan
Učlanjen(a)
15.04.2008
Poena
301
Naime, posedujem all-in-one uredjaj HP F380. Stampac je radio ok dok jednog dana nije hteo hetridze da pomeri na odgovarajuce mesto da bi poceo sa stampanjem. Zakucali se u desnu stranu i kad ukljucim uredjaj oni stoje i "skljocaju" -kao da hoce da krenu u levu stranu a nesto im ne da. Tako par puta skljocne i prestane, ali se i dalje ne pomeraju. Skinuo sam gornji deo i primetio da je pun prasine i da se boja iz nekog od ketridza malo izlila po nekim delovima.
E sad moja pitanja su:
Da li neko zna u cemu bi mogao biti problem?
Da li je preporucljivo da sam cackam i pokusam da ocistim ili mi je najbolja varijanta da ga posaljem u ovlasceni servis?
Garancija je istekla odavno.

Uzmi belu krpicu i alkohol.
Islkjuci ga iz struje. Otvoris poklopac i videcesh da postoji providna traka koja ide od leve do desne strane stampaca i koja prolazi kroz saonice, to je tab traka. Ona se isprljala i treba da je ocistish alkoholom. Metodom rucnog rada pomeris nosiljku ketrtidza i ocistish i levu stranu skroz. To bi trebalo da odradi posao.

Probao sam da je pomerim al ni makac. Bojim se da ne polomim nesto ako jace gurnem.

E pa sts da ti kazem. Ako ti je stala na levu stranu onda guraj slobodno al ako je na desnoj onda polako al morash da ocistish tu providnu traku.

E pa sts da ti kazem. Ako ti je stala na levu stranu onda guraj slobodno al ako je na desnoj onda polako al morash da ocistish tu providnu traku.
Uspeo sam pomeriti glavu.Kada ukljucim stampac on se "provoza" levo-desno i vrati se skroz u desnu stranu. Skinuo sam gornji deo i upalio ga: korpa za kertrtidze ode levo-desno i o5 se vrati u levo i vidim da mehanizam koji uzima boju ili cisti kertridze radi nesto. Odradi i korpa ostane tu.Kada otvorim prednja vratanca da "zamenim" kertridze korpa se o5 provoza i vrati na isto mesto. :/

Nazad
Vrh Dno