Šta je novo?

HP envy 6 i problem instaliranja windows 7

bora81

Slavan
Učlanjen(a)
03.07.2010
Poena
330
Juce sam bio kod jedne zene da instaliram Windows 7 64-bit na laptop HP envy 6 ultrabook.Krenuo sam da instaliram windows 7 64 bit ultimate i kad sam dosao do dela gde se prave particije na hard disku i radi format win setup ne vidi hard disk.Laptop na sebi ima windows 7 home premium 64 bit-a.Probao sam vise diskova i ni jedan nije video hard disk u instalaciji.Zatim sam probao windows 8.1 64-bit i tamo je video sve normalno hard disk i njegove particije.Posto zena nije htela windows 8.1 nisam ga instalirao.Pogledao sam u BIOS-u da mozda nije problem AHCI i SATA mode medjutim laptop nema uopste opciju za menjanje AHCI mode.Laptop u BIOS jedino sta ima jeste da se promeni vreme i datum , da se postavi password za BIOS i da se namesti first boot.Dal neko ima ideju zasto ne moze da se instalira windows 7 na laptop?Verzija windows 7 je AIO varijanta sa svim verzijama Windows i ima u sebi update iz Januara 2014.Probao sam i windows 7 64 bit ultimate medjutim prica je ista.Windows 8 instalacija vidi normalno hard a XP i Win7 32-bit nisam isprobavao jer ne postoje driveri a i svakako ne bi stavljao na takav laptop 32 bit OS ili XP.

Poslednja izmena:
Koliko sam na brzinu uspeo da vidim problem je verovatno sto taj laptop ima obian HDD kao i 32GB mSATA SSD za kesiranje, i sve je konfigurisano u RAID-u. Problem mozes resiti na ovaj nacin
http://forum.notebookreview.com/hp-envy-hdx/667656-envy-sleekbook-6t-1000-cant-reformat.html ali to zahteva da otvoris laptop i diskonektujes diskove i brises RAID.
Ili da pokusas da bootujes neki Live Linux i vidis da li mozes da pristupis diskovima i obrises sve sa njih, pa da zatim probas da bootujes Win7 ako bas njega hoces.

Vrh Dno