Šta je novo?

HP ENVY 17 2090NR CPU Podrška

nestolex

Cenjen
Učlanjen(a)
17.08.2010
Poena
195
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen7 5800X3D + LC Power CC-120
Matična ploča
ASUS TUF B550 Gaming - Plus
RAM
2x16Gb Kingston HyperX 3200Mhz CL16 DDR4
GPU
AMD Radeon Dual RX 6700XT, 12Gb, 192bit
Storage
V-Nand SSD M.2 970 Evo Plus 3.0 250Gb + SSD M.2 Adata Legend 1Tb 1200TBW 4.0 + WD Blue 1Tb + WD Blue 1Tb
Zvuk
SONICGEAR SPACE 3 Maroon 2.1 Bluetooth
PSU
FSP Hammer 600W
Kućište
CoolerMaster MB-511
Monitor
GIGABYTE 32" VA G32QC A-EK, 165Hz, 2560x1440
Miš & tastatura
Miš - Logitech G402 Hyperion Fury + Tastatura - MS Gaming ELITE C330
Ostale periferije
Podrum vina
Mobilni telefon
Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plus 5G
Pametni uređaji
Xiaomi Watch S1 Active
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Pozdrav drugari,

Koristim lap top iz naslova koji trenutno ima procesor i7 2630QM 2Ghz...Ne mogu naći na internetu da li matična podržava neki jači procesor od ovog trenutnog koji je u laptopu (CPU Support list)...Koliko sam video procesor je zamenljiv, pa me interesuje da li postoji jači, jer planiram uskoro da ubacim jedan SSD kako bih ubrzao njegove performanse...

P.S:
Na internetu sam našao ovu matičnu, pa se nadam da je to matična koja je u mom laptopu: HP - 630793-001

Nemoj se cimati oko traženja jačeg procesora. Šta god da uzmeš, biće neprimetno brže jer si već pri vrhu za tu generaciju.

SSD, eventualno još malo ram-a ako ti treba i završio si posao. Koristiš taj laptop dok ti vrši posao, posle toga predaj štafetu drugome.

Hvala na brzom odgovoru,

Zamolio bih te, ako ti nije problem, da mi kažeš koju memoriju da uzmem pošto se ja slabo razumem u to... Da li možda eventualno još nešto pored toga što si naveo...

A evo koju memoriju imam u laptopu

Prilozi

• memorija.png
    memorija.png
    34.2 KB · Pregleda: 15
https://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html (memory i spd podeoci, tu su ti bitne stvari za memoriju, pa napravi ss toga).

Čisto da vidimo da li treba ddr3l ili obična. A koju da uzmeš? Sa obzirom da će to biti polovna, onda neka slična onoj koju već imaš (a to ćeš videti iz cpuz-a).

Inače, prvo na tapetu neka ti bude ssd. Šteta takav procesor da se guši sa mehaničkim diskom. :)

Evo ga ss...

Planirao sam od SSD-a uzeti Intenso 120gb jer smo tako u mogućnosti :) ... Šala na stranu, on će mi trebati samo za Sistem, i par pratećih programa koje koristim i na fakultetu(Adobe PS, illustrator, visual studio code, za programiranje itd.) . Da li možda neki jači, brži, bolji, ne znam.

Prilozi

• Memory.png
    Memory.png
    19 KB · Pregleda: 12
  • Slot 1.png
    Slot 1.png
    23.6 KB · Pregleda: 8
  • Slot2.png
    Slot2.png
    23.1 KB · Pregleda: 12
Memoriju već imaš popunjenu u oba slota, s toga dodavanje zahteva i vađenje jednog modula, što je meh. Tako da memoriju preskoči za sada (jer te košta i više od ssd-a, da bi imao 12gb ukupno).

SSD i cepaj dalje.

Svaki ssd prolazi (na kakav god bio). Samo ne bih uzimao nikad te maksimalno jeftine ako imaš iole bitnih podataka koje bi čuvao na njima. I pogledaj ponovo da li 120gb završava posao, jer sam sistem i par programa neretku zauzmu i do 30-40gb. Par projekata, tamo-vamo i ode 50gb kao dobar dan, a još nisi ni zagrejao ssd. :)

Što se memorije tiče, može skoro svaka ovih dana, samo paziš na napon da odgovara (a odgovara).

Vidjao sam za 5000 dinara 2x8gb(16gb) ddr3 SODIMM malo proguglaj da ne bacas pare ali posle mora da se cimas da prodajes ova tvoja 2x4gb ddr3 SODIMM.

Prvo kupi SSD jer ćeš od toga da vidiš najveće benefite, i isto ako možeš da priuštiš 240GB, ako ne uzmi od 120GB, ali ne najveći krš.

Sad imas i za 45-50 evra 512GB SSD ako nisi gadljiv na INTENSO nemacke SSD-ove.

To se vec ne isplati za tu masinu.

Nazad
Vrh Dno