Šta je novo?

HP desktop ili ??

Vukasin ElHik

Slavan
Učlanjen(a)
22.11.2006
Poena
319
Svakog dana sve manje razmišljam o sklapanju računara i kupovini neke brand mašine. Obzirom da sam se dobro upoznao sa HP desktop računarima pronađoh favorita, to je:
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/...ry&lc=en&dlc=en&cc=us&product=4040511&lang=en
ali ga nema u ponudama kod naših firmi. Opet u nekoj offline ponudi ga imam po 71.300,00 dinara, koliko vidim za te pare sa dobrim popustom se može kupiti mašina sa sličnim komponentama ali bez OS, bez W-Lan adaptera i bez tastature i miša. Vredi li ga sačekati 20-tak dana??? Tj ima li negde ovakav komp (sklopljen naravno) za jedno 100€ manje da ne razmišljam....
Hvala.

Svakog dana sve manje razmišljam o sklapanju računara i kupovini neke brand mašine. Obzirom da sam se dobro upoznao sa HP desktop računarima pronađoh favorita, to je:
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/...ry&lc=en&dlc=en&cc=us&product=4040511&lang=en
ali ga nema u ponudama kod naših firmi. Opet u nekoj offline ponudi ga imam po 71.300,00 dinara, koliko vidim za te pare sa dobrim popustom se može kupiti mašina sa sličnim komponentama ali bez OS, bez W-Lan adaptera i bez tastature i miša. Vredi li ga sačekati 20-tak dana??? Tj ima li negde ovakav komp (sklopljen naravno) za jedno 100€ manje da ne razmišljam....
Hvala.

imassklopljenu http://forum.benchmark.rs//showthread.php?p=2158628#post2158628

moze i da se sastavi nesto slicno za te pare, ali samo mi reci koliko te placaju ovi iz hp i corala?

Bravo, mora da si neki detektiv. Obzirom šta si preporučio mogu zaključiti da je to još jedna od mnogih konfiguracija koje možemo kupiti u MAXI-ju pored kupusa i paradajza, a koja me ne zanima, da znaš šta je to (nadam se da ne prodaješ te gluposti) nikada ne bi preporučio takvu kantu, pogledaj samo ploču u njoj.
I ajde lepo popiši komponente, nazovi firme koje ih imaju da proveriš cene pa onda klikaj i tvrdi nešto. Pojava ovih HP-ova po ovim cenama je ludo dobra za sve nas jer će komponente morati da pojeftine ili da firme koje ih uvoze promene delatnost što nije bezbolno po njih. Što se mene tiče sačekao bi da uživo vidim ovo što sam spomenuo.

Bravo, mora da si neki detektiv. Obzirom šta si preporučio mogu zaključiti da je to još jedna od mnogih konfiguracija koje možemo kupiti u MAXI-ju pored kupusa i paradajza, a koja me ne zanima, da znaš šta je to (nadam se da ne prodaješ te gluposti) nikada ne bi preporučio takvu kantu, pogledaj samo ploču u njoj.
I ajde lepo popiši komponente, nazovi firme koje ih imaju da proveriš cene pa onda klikaj i tvrdi nešto. Pojava ovih HP-ova po ovim cenama je ludo dobra za sve nas jer će komponente morati da pojeftine ili da firme koje ih uvoze promene delatnost što nije bezbolno po njih. Što se mene tiče sačekao bi da uživo vidim ovo što sam spomenuo.

1. ne prodajem
2. mnogo bolja konfa moze da se sastavi kad sam sklapas
3.cao!
:wall::wall::wall:

1. ne prodajem
2. mnogo bolja konfa moze da se sastavi kad sam sklapas
3.cao!
:wall::wall::wall:

Kucaj komponente, gde si ih našao i po kojoj ceni (može na PM), ali ne da se pročita cena sa It sveta ili nekog sajta već da cena bude proverena sa obračunatim PDV-om. Ja sam pokušavao i uspem čak i nešto jeftinije da nađem ali to je 10-15€ s tim da aparat nema tastaturu, miša, čitač kartica, W-Lan i da ne pričamo o OS. Obzirom da je još i brand u pitanju kontra ponuda treba da bude manja za bar 100€ sa dobrom pločom (ne sa ASRock ili Foxconn ili još nekom iz tog ranga) dakle ASUS ili Gigabyte, da grafika bude adekvatna a ne neka lite verzija, ako zadat komp ima 6GB DDR3 da i ta bude sa toliko memorije i naravno ne u nekomm kvazi kućištu (razočaran sam sa CM Elite 332, nije loše ali za neke standardne računare) već u nekom dobrom i sa adekvatnim napajanjem koje ne po oznaci već po karakteristikama može da parira onom iz zadate konfiguracije (brand mašine).
Evo na šta sam mislio:
Kućište NZXT M59 (uvoznik Alti)
Napajanje CM RS450-ACLYG 713000260-GP (uvoznik Pin)
Matična ploča Gigabyte GA-P55-US3L (uvoznik DirectLink)
Procesor Intel i5-750 2.66GHz (uvoznik Asbis)
Grafička Palit GTX260 Sonic 896MB (216SP) (uvoznik KimTec)
HDD Hitachi S-ATA2 1TB (uvoznik Asbis)
Memorija 3x2GB DDR3 1333 Mushkin (uvoznik Alti)
DVDRW LG GH22NS40 (uvoznik Pin)
Wireless Lan Card Canyon WF511 (uvoznik Asbis)

Kuckao sam uvoznike (maloprodaje nisam jer to sada nema smisla) jer cena ne može varirati po maloprodajama više od 2-3%, proverio sam telefonom (neke i obišao) te na osnovu tih informacija evo šta sam najpovoljnije našao:

Cena kompleta - 75.550,00 dinara sa obračunatim PDV-om ali bez čitača kartica i bez OS.
Istu cenu mogu imati sa grafikom SAPPHIRE VAPOR-X PCI Express 2.1 x16 ATI Radeon HD5770 1TB GDDR5
Takođe postoje i neki lanci maloprodaja koji su bili za kratko krajem prošlog meseca u blokadi jer nisu vratili ratu kredita koje su podigli za obrtna sretstva te su pravili kojekakve akcije i prodavali stvari ispod cene da bi namirili dug ali sam taj momenat propustio.

Bez ovakvih činjenica, ne mogu nikako sem neozbiljo da te shvatim te bi te molio da ukoliko imaš nameru da pomogneš izbegavaš ne proverene činjenice.

Ne deluje lose taj HP, ali dve stvari mi smetaju a to je 5400rpm HDD koji se nikako ne uklapa u high end konfu i relativno nepoznat model ploce, sto ako neces klokovati procesor mozda i nije problem.
Ako mene pitas ipak bi isao na sklopljenu high end konfu, cak iako izadje malo skuplje, plus sto ako sam dobro razumeo tog HP-a uzimas bez garancije kod nas.

Nazad
Vrh Dno