Šta je novo?

HP Deskjet 3820 problem, šta mi je činiti

gosn_prirodni

Čuven
Učlanjen(a)
11.05.2004
Poena
610
Naime, iako sam čitao da ima nezodovoljnih ovim printerom mene je služio bez greške do skoro...

Problem se ispoljava tako što kad se pusti nešto na štampu, on promrda malo glavu tamo vamo, protera prazan papir i nastavi da blinka lampicom ali ništa ne štampa. Još sam mu skoro kupio kompatibilni kertridž koji se nešto brzo zapušio - na kraju sa uzeo dva reciklirana i evo sad opet ne štampam pa će i oni da riknu.

Da li se isplati uopšte opravljati inkJet? Ima li neko da preporuči servis za HP koji valja?

Ili možda da uzmem neki drugi Ink Jet, ali koji? Pošto mi nije bitan kvalitet štampe uglavnom dopunjavam kertridže - koji je od trenutnih modela zahvalan za recikliranje?

Da li možda pametnije uzeti neki laser za po kući, kolor mi je ionako služio za poneki omot za CD? Šta je od lasera za preporuku, računajući dopunu tonera, pristojan kvalitet štampe (ne treba mi ništa posebno - treba mi više za tekst nego za grafiku, al da ne bude baš krš) i koliko toliku robusnost? Da li se ova HP 1000 serija važi za OK?

Eto puno pitanja, ali odavno se ne interesujem za štampače pa sam trenutno van tokova :)

Ako ti mesecni obim stampe prelazi ~300 str. pazari laser. Vidim sa Canon ima povoljne modele ~80e. Ja imam inkjet HP3920 sa kojim sam extra zadovoljan, ali nakon njega ide laser 100%, to i tebi preporucujem!

Da, 3820 se iz nekog razloga nije pokazao... Posto je to sam po sebi jeftin stampac, mozda se i ne isplati popravljati ga, odnesi ga u servis cisto da nadju kvar, pa kada ti kazu cenu, ti odluci sam.

Kao sto je rekao Honda, ako imas veliku potrebu za stampom, uzmi laser. HP je u tom segmentu isto odlican izbor, iako iz tvoje perspektive verovatno i ne izgleda tako :D .

Toplo preporucujem osnovne HP modele lasera, kupio HP1010 posle raznih natezanja sa inkjet stampacem, otstampao do sada 7.000 strana. Cini mi se da se u poredjenju sa ostalim laserima HP-u najmanje glavi papir sto krajnje nervira - probao samsungov osnovni model, zaglavio se papir dva puta u 500 strana, na HP-u - dva puta na navedenom broju strana, zbog moje greske. Cak sam greskom stampao na foliji od kinder jajeta koja se nasla u stampacu :).

Probaj drajvere da reinstaliras, ali iskopcaj HP iz kompa, prije ponovne instalacije istih.
Sve (SVE) deinst. pa iz pocetka instaliraj.
ISKOPCAJ IZ KOMPA HP OBAVEZNO prije instalacije (moze i prije deinstalacije SVIH drajvera i programa koje si dobio uz HP)!!!
Mozda pomogne.
Da nisi menjao komp ? Mozda trebaju onda trebaju noviji drajveri? Ne pouzdaj se u one koje XP ima u sebi!!!

Kad smo vec kod HP Deskjet 3820 da pitam zasto kad se u njega stavi manje listova papira ( 2,3, ...10,... 15 listova) povuce vise listova ( 2-4)?
Kako taj problem resiti?
Kad se stavi vise A4 listova npr. 20-30 u "fioku" onda lepo stampa dok se ne smanji na gore navedene brojeve i ponovo cupa vise litova.
Ima li neka caka i sta bi to trebalo i gde eventualno uraditi (dotegnuti...) pa da radi kao kad je bio nov?
Hvala

Poslednja izmena:
Ma ljudi, taj printer je jedna veeeeeelika muka.

Ja sam se borio sa njim - kako sam znao i umeo - skoro tri godine. Onda sam instalirao Vistu, pa sam na HPovom sajtu pronasao nacin da nabudzim drajvere za 3820, pa je onda radio neko vreme, pa mu se desila ista stvar kao gosn_prirodnom, pa sam pokusavao [opet] da ga osposobim, pa sam ga na kraju ostavio pored kontejnera. Bukvalno.

Sada koristim 1018 i pevam.

Poslednja izmena:
Hvala svima na savetima.

Ne mogu da provalim zašto se to desilo ali se desilo. Ne liči mi da je do drivera - prikačio sam ga na friški laptop sa skoro instaliranim Win XP i isto nije hteo da štampa. Napominjem da me je dosta dobro služio ovih godina i da nisam imao problema, čak sam onaj crni kertridž koji je stigao uz njega punio sam godinama i radio je bez muke.

Izgleda da ću se i ja rešiti na kupovinu nekog malog HP lasera. Kakve su cene tonera tj punjenja tonera i sl, koliko može da se odštampa s istim?

Kad smo već kod HP servisa, ima li neko neku preporuku - gde da nosim štampač?

Poslednja izmena:
Zaboravih da kazem: vidi da, slucajno, problem nije u USB kablu. Shvatam da ti je printer radio OK, ali mozda je kabl dotrajao i mozda on izaziva probleme.

Elem, izgleda da su USB kablovi koji stizu uz HPove printere, u poslednje vreme, ispod svake kritike. To znaci da ces, ukoliko se odlucis da kupis mali HPov laser, morati da kupis i neki bolji USB kabl. To ti pricam iz iskustva.

Pozdrav.

E vidiš, tu si u pravu. Nešto se ne sećam da sam probao kabl, mogao bih i to da proverim.

USB kablovi ne dolaze uz štampače kupuju se posebno. Probaj da pozajmiš originalne kertridže od nekog kod koga rade pa probaj ili probaj svoje kod njega. Imam jako loša iskustva sa recikliranim kertridžima.

Ni ja nisam dobio usb kabal kada sam uzeo 3920 (pre 2.5 godine), morao sam naknadno da kupim:mad: A kada sam kupovao HP 640c (davno), dobio sam kablove za LPT port i usb port;)

Nego niko mi ne preporuči neki servis. Ako neko ima dobra ili loša iskustva sa servisima za HP štampače, neka se javi...

Vrh Dno