Šta je novo?

HP D2360 ili PIXMA 1700?

soni

Čuven
Učlanjen(a)
17.08.2003
Poena
619
Koji je bolji posto isto kostaju
Mislim na kasnije punjenje i njihov broj i kapacitet kertridza...
Sam bih punio boje a negde procitah da treba da se Canon resetuje i da se koriste "orginal" boje ili neke skuplje i da je punjenje komplikovanije u sustini..
Kvalitet stampe nije toliko bitan

Poslednja izmena:
Ja bih kupio Canon-a. Jedino sto ti posle refilla ne gleda nivo mastila u kertridzu ( tj. ne broji kapljice), ali napunis kada ti nestane neke boje .

ne gleda ni hp
Ako cesh da shtampas redovno ( 3x nedeljno ) kupi kanona ako necesh kupi hp
manje ce te boleti da kupish novi kertridz nego da bacish shtampac.

Verovatno je covek mislio da je jeftinije kupiti nov kertridz, nego nov stampac (kada se potrosi)...;)

HP kertridzi su sa glavom za stampanje, dok kod Canon-a dodavaju se tankovi sa bojom, glava se ne nalazi u samom kertridzu.

Canon ima odvojenu glavu od ketridza i vrlo se lako skida iz lezista i moze se zameniti novom (ako treba moze se i odneti u neki specilizovani servis da se ocisti) Ja imam kolor laser HP 5500 ali i jedan Pixma Canon 5300 i to je cetvrti Canon ink jet u mojoj kuci (u poslednjih 8 godina) sem jednog izleta u Epson vode... Mogu ti samo reci da Canon mnogo bolje otiske i boje (kolorit) daje na specijalnim ink-jet papirima (mislim na jeftine 720 i 1200 dpi papire od 80-100g sa oznakom ink jet) otisak na bilo kojem "obicnom papiru 80g" nije reprezentativan i tu je po meni HP bolji da nespominjem Epson koji ih tuce obojicu (tehnologija stampe) kad predjes na glosi i foto papire tu je raspored sledeci po kvalitetu otiska Epson, Canon, HP,,,pa svi ostali.. Ja otprilike stampam 80-90% na laseru ostalo na Canon stampacu desi se da po mesec dana nista ne ostampam na njemu tad samo treba da izdrzis njegovo ciscenje glave pre stampe koje traje oko minut (nisam merio) i onda je sve normalno ko da si tampao svaki dan. Ubedljivo Canon ima i najeftinije ketridze koji se mogu refilovati sa najmanje muke ( ja obicno na nekih 5-6 refila ketridza kupim novi set). E sad najvaznije kad kupujes stampac ako udjes u srednju i visu klasu stampaca (cena od 100 eura pa vise) onda ti 50 eura za ketridze i nije neka velika cifra (pixma 5300 oko 100 funti ketridzi novi oko 50 funti) da nekazem kolko stedis refilom.. E sad znam naprimer coveka koji kupi lexmark printer za 30 funti baci ga kad potrosi boju i kupi ponovo novi isti (printer oko 30 funti..ketridzi za njega 37 funti) nece covek da se aka sa refilom....I poslednje refil.... kod Epsona i Canona zato sto im glava nije na ketridzu teorijski mozes refilovati patrone n-puta kod HP i Lexmark printera glava na ketridzu refil pa ne vise od tri puta (nemojte se zavaravati da su glave toliko kvalitetne da izdrze 10 refila i vise) ja znam tipa u Beogradu koji je HP refilovao 6-7 puta ali stvarno ja to sto on stampa ne bih nazvao stampom....

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno