Šta je novo?

HP Compaq nw8440 visoke temperature

shole92x

Poštovan
Učlanjen(a)
22.06.2014
Poena
59
Sinoc mi je stigao ovaj lap top zbog pregrevanja. Kad sam ga upalio prvi put temperature procesora su isle i preko 95 stepeni. Otvorio ga, izduvao prasinu, zamenio pastu na procesoru i grafickom cipu, na cipsetu se nalazi ona termalna "flekica". Problem je sto su temperature i dalje visoke, ne toliko ekstremne kao pre ciscenja ali po meni i dalje visoke, ide do 85 stepeni pod opterecenjem, oko 60 u leru. Stavljao sam 2 razlicite paste, ne pomaze.
Buni me isto i sto se po meni ventilator vrti u pogresnom smeru. On uzima "hladan" vazduh kroz jadan i bedan otvor na tastaturi, a vreo vazduh izbacuje sa strane. Da li je normalno da se ventilator vrti u kontra smeru? I sta mogu jos da uradim ne bi li spustio temperaturu? Hvala unapred

HP i njihovo lose reseno grejanje, opste su poznati po tome. Da li se vent okrece punom brzinom, ne drci?

Intel® Core™ Duo Processor T2400 ima laptop?

Sami Intel® Core™ Duo Processori su problematicni i mnogo se greju , kod mog komsije su isle temperature preko 100 stepeni a menjao je pastu , neki Acer laptop.

@djalf Ventilator radi bez ikakvih problema
@Darkodar Ovaj ima Intel Core 2 Duo T7400

Stavio sam danas trecu pastu, temperature opet iste, u leru 60 pod opterecenjem oko 80... Urucio sam ga coveku takvog, nema mu pomoci, preporucio sam mu da uzme postolje sa kulerom ali sumnjam da ce mu pomoci posto je donja strana potpuno zatvorena

Jedino da je hladnjak ostecen, zamenom bi se videlo da li je to.

Intel® Core™ Duo Processor T2400 ima laptop?

Sami Intel® Core™ Duo Processori su problematicni i mnogo se greju , kod mog komsije su isle temperature preko 100 stepeni a menjao je pastu , neki Acer laptop.

Zavisi. Koristio sam intenzivno 5 godina na poslu Dell Inspiron 9400 sa T2400. Nije se grejao, ni posle godina i godina svakodnevne višečasovne eksploatacije. Vrlo zahvalan procesor.

Ako su ove strelice na slici smer kojim se vent. vrti onda je to u redu, svaki se u tom smeru vrti.

Desavalo se na Fujitsu i MSI laptop-ovima da tecnost iz hladnjaka iscuri i ne provodi temperaturu kako treba na alu. deo hladnjaka u koji duva ventilator. To ces proveriti tako sto ces pipnuti deo gde je aluminiumski deo spojen za bakarnu cev dok laptop radi, taj deo treba da je nesto malo hladniji od ostatka hladnjaka. Na Fujitsu i MSI-u je recimo taj deo bio hladan dok je polovina cevi blize procesoru bila usijana. Problem je resen zamenom hladnjaka.

Jos nesto, kazes da si izduvao prasinu, desava se da se napravi "tepih" izmedju ventilatora i alu. hladnjaka koji je zalemljen na bakarnu cev (jos ako su pusaci onda se bas zalepi), u tom slucaju ces morati da rasavis tj. da pomeris ventilator i taj tepih uklonis rucno.

Vrh Dno