Šta je novo?

HP Compaq dx2300 Microtower PC

despot77

Slavan
Učlanjen(a)
15.05.2008
Poena
425
Imam računar HP Compaq dx2300 Microtower PC na kom je došla Microsoft Windows Vista Business (32-bit). Formatirao sam disk i digao Windows XP SP3, sve je regularno proteklo, skinem sve drajvere sa :
http://h20000.www2.hp.com/bizsuppor...Id=3352967&swLang=13&taskId=135&swEnvOID=1093
I sve radi ok, grafika, zvuk... jedino ne mogu na internet, kad priključim net na mrežni priključak ništa se ne dešava a u Device Manager mi ne prepoznaje Ethernet Controller. Evo i slika.
Kako da podesim ovaj komp da imam internet na Mrežnom priključku...
Hvala!

Nisam mjenjao BIOS, ima li to kakve veze???

Kad sam ponovo probao instalirati drajvere za mrežu evo šta mi izbaci na kraju (druga slika), to mi je prvi put promaklo

Prilozi

• HP.JPG
    HP.JPG
    31.2 KB · Pregleda: 38
  • HP1.jpg
    HP1.jpg
    27.3 KB · Pregleda: 43
Poslednja izmena:
A jesi probao da instaliraš Intel-ov drajver za mrežu? HP je poznat po tome što zna da se igra sa komponentama u serijama mašina...

Hm, nisam, probaću nešto isčačkati sa Intelovog sajta...

Otvori poklopac masine, pronadji cip u blizini LAN konektora (Realtek, Marvell, Broadcom, Intel..) zapisi oznaku, pronadji drajver na netu...

Ako je Realtek pazi da nije slucajno to integrisana zvucna...

Pa imaš ga tamo na linku koji si ostavio...

Pa imaš ga tamo na linku koji si ostavio...

Ono gore je link za HP-ov sajt sa koga sam skinuo drajvere za mrezu koji ocito nisu regularni...

elem,

Probao sam i SP2 i isti problem se javlja, vratim na Vistu (SP1) i ona odmah prepozna mrezni adapter: Intel(R) PRO/100 VE Network Connection, i onda na Intelovom sajtu isceprkam neke drajvere za XP, ali posto nemam puno vremena na poslu za eksperimentisanje nisam jos stigao da ponovo probam dignuti XP, cim to provjerim javicu... :)

Pozdrav i hvala...

Ne pratiš fabulu radnje niti sebe samoga...

Pokušao si da instaliraš Broadcom drajvere za Intel karticu i naravno da ti se javlja ta greška...

Na linku koji si ostavio imaš Intel drajvere koje trebaš da skineš i instaliraš i onda će mrežna kartica da ti radi... Kontaš?

Ma evo ti link: ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp35501-36000/sp35544.exe

:wave:

Ne pratiš fabulu radnje niti sebe samoga...

Pokušao si da instaliraš Broadcom drajvere za Intel karticu i naravno da ti se javlja ta greška...

Na linku koji si ostavio imaš Intel drajvere koje trebaš da skineš i instaliraš i onda će mrežna kartica da ti radi... Kontaš?

Ma evo ti link: ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp35501-36000/sp35544.exe

:wave:

Prijatelju, instalirao sam i njih prije Broadcom drajvere, nisam baš toliko neuk, sve što sam našao na HP-ovom sajtu sam isprobao... fazon je da nisam znao koja je oznaka mrežnog adaptera, a to sam saznao kad sam digao Vistu, i onda sam našao na intelovom sajtu neke drajvere koji su teški oko 12MB i koje još nisam isprobao...za razliku od ovih koje ti spominješ koji su 1,6MB
u svakom slučaju hvala na želji za pomoć... :)

Nemam reci, bilo ti je lakse da instaliras Vistu nego da skines poklopac? :)

Prijatelju, instalirao sam i njih prije Broadcom drajvere, nisam baš toliko neuk, sve što sam našao na HP-ovom sajtu sam isprobao... fazon je da nisam znao koja je oznaka mrežnog adaptera, a to sam saznao kad sam digao Vistu, i onda sam našao na intelovom sajtu neke drajvere koji su teški oko 12MB i koje još nisam isprobao...za razliku od ovih koje ti spominješ koji su 1,6MB
u svakom slučaju hvala na želji za pomoć... :)

Pa to nisi rekao... Sorry... :wave:

Vrh Dno