Šta je novo?

HP 6735s i Vista Ultimate problem

CHELIK

Slavan
Učlanjen(a)
06.08.2007
Poena
304
Danas sam uzeo ovaj laptop. I priliko instalacije viste sve prodje dobro do kraja kada se instalacija na kraju zamrzne tj stane. Sve vreme pishe completing instalation...
Mish moze da se pomera, hdd radi u toku tog procesa ali chekao sam preko sat vremena i nishta se ne deshava. Da li je neko imao ovakvih problema i da li ih je moguce reshiti ?

Znam da Toshiba ima zastitu ako se pokusa instalirati nelegalan OS. Instalacija
puca na nekih cca.95%. Ovo mi "mirise" na isto.

Probana Vista i instalirana bez problema na 6735s ;)

Evo uspelo je i meni. Znachi nije mi palo na pamet najosnovnije. Treba samo iskljuchiti SATA u biosu i namestiti diskove kao IDE. Bruka. :D

Tachnije samo se prebaci sa AHCI u IDE SATA mod.

Čudno. Jedino je prilikom instalacije XPa bilo neophodno disejblovati AHCI, dok ga Vista kapira bez problema. Prvi put čujem da je potrebno isključiti AHCI radi instaliranja Viste.
Jedino ako je u pitanju ta nekakva navodna "zaštita", makar ne znam kakve bi ona imala veze sa SATA/AHCI, odnosno koja bi bila njena svrha ako se može tako lako zaobići.
Najzad, važno je da radi ali ipak pokušaj da vratiš AHCI nakon uspešne instalacije, jer on je bitan za Vista performanse.

I ja da prijavim da sam uspesno instalirao narodnu verziju Vista Ultimate (sa ukljucenim AHCI-jem),
i da sada imam dual-boot Viste i XP-a. Jedini problem koji imam je da
mi je u XP-u aktiviran HP 3D DriveGuard, a da u Visti stoji da je to nemoguce odraditi
(nesto kao HD to ne podrzava).
Da li je to zbog toga sto je Xp na primarnoj, a Vista na extended particiji?

To da ce posle 30 dana traziti aktivaciju, i meni se desilo na HP laptopu (6715b), probao sam sa 2-3 razlicite instalacije, ista prica.
Sad, cini mi se da je pisalo kako je moguce da aktivacija nece uspeti ali samo na par tipova maticnih ploca.

@duskoo:
Sa XP-om... dodje do 97% i pukne (oba modela su A200 i nesto). Sa CD-om koji
dolazi uz njega, prolazi glatko. Odatle moj zakljucak da ima neku "kao zastitu".
Taj isti instalacioni koji nije hteo na Toshibi prolazi na Acer-u i HP-u. Zasto - ne znam.

Kupio hp 6735s, varijante sa 4 gb DDR2 i 320 gb HDD. U onom HP BIOS-u ocitava 4 gb RAM-a, dok u VISTA ULTIMATE 32 (aktivirana) ocitava u System informations RAM 2813 mb, a isto to i u Control Panel/System????!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ima li neko komentar na ovo?

Mozda je graficka uzela ostatak (oko 1250 mb)? Gde se to moze proveriti u OS-u ili BIOS-u?

Pa koliko ja znam 32-bitni sistemi vide samo 3.2GB memorije. Ako je graficka uzela 512MB za sebe, eto odakle ti tih 2.8GB.

Probano na 2 modela(ne pitaj koja - ne secam se).

Mislim da to verovatno ima veze sa činjenicom da Toshiba i HP, ali i ACER (možda i neki drugi brandovi) imaju nešto što se zove "OEM BIOS" - neka vrsta ključa u BIOS-u koja na neki način olakšava reinstalaciju tih "recovery OS sistema", ali moguće da sa druge strane otežavaju instalaciju ovih "naših" verzija, da ne kažem piratizovanih...

Vrh Dno