Šta je novo?

HP 6735b vs HP 6735s

stefan_bre

Slavan
Učlanjen(a)
05.07.2005
Poena
304
Znam da postoji tema za HP 6735s ali nigde ne pishe da li se isplati uzeti verziju b umesto s...

Da li se isplati dodati 10k vishe za b varijantu??? Hvala

Napominjem da b varijanta ima 2GB rama vishe, veci HDD, firewire, fingerprint reader, itd... I cenu od 45k, u odnosu na 33k za s varijantu...

Definitivno b, radio sam na oba modela, s je isti kao 6720s, dok je 6735b totalno novog dizajna i kvalitetnije izrade. Veoma dobar izbor.

Juče sam uzeo b varijantu. Stajali su jedan pored drugog u radnji, tako da sam lepo mogao da vidim razlike u kvalitetu.
Definitivno b ima bolje kućište, ima mat ekran (ogroman +, bar u mom slučaju), jednostavno mi je na prvi pogled bio bolji :D
BTW, zna neko gde mogu da se nabave linux drajveri za njega?

b je много бољи од s. Нови b модели су стварно одлични и далеко бољи него стари. На енглеском:

The HP Compaq 6735b, sporting a newly-designed sleek silver finish and magnesium alloy support structure offers the latest AMD processors in a 15.4" widescreen display for mainstream business mobility.

Features

• Featuring genuine Windows for a familiar and intuitive environment

• The 6735b features HP DuraFinish, a clear coat applied over the display enclosure and palm-rest that is 6x more scratch resistant than in previous models.

HP SpareKey allows you to answer 3 personal questions that will identify yourself and let you gain access to your system, even if you have forgotten your password. The File Sanitiser also permanently "shreds" files, folders and personal data.

HP 3D Driveguard helps protect your notebook's hard drive against impact, bumps or drops using a 3-axis digital accelerometer that acts as a motion sensor and temporarily parks the hard drive where there are sudden movements.

• Boost your productivity while maximizing simplicity with features such as HP QuickLook 2, which allows you to quickly view in seconds, your e-mail, calendar, contacts, and tasks information with one touch of a button.

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/au/en/sm/WF05a/321957-321957-64295-89315-89315-3687779.html

BTW, zna neko gde mogu da se nabave linux drajveri za njega?
Линукс није Виндовс :).
Убациш неки цд/двд са Линукс дистрибуцијом (live CD за почетак) и то је то. Или ти препозна хардвер када се подигне или не (па се мораш помучити да га натераш да проради компонента коју не види, мада ни то увк не пролази).
Моја препорука је нова Mandriva Linux One 2009 GNOME због најбоље харверске детекције.

@cvrcak
Sacekaj jos par dana da izadje Ubuntu 8.10. Tu ce ti ispravno prepoznati hardver (ukljucujuci i WiFi). Cak dobijes i catalyst 8.11 beta koje druge distribucije jos nemaju, tako da i compiz radi k'o podmazan. Evo ja upravo ovo i pisem sa b modela pod Ubuntu 8.10 beta (+ milion patcheva). Za sada sve radi savrseno (nemam citac otisaka prstiju a nisam jos probao citac kartica).

Inace, kao odgovor na temu definitivno B model mene je kostao nekih 10k vise ali sam mnogo zadovoljniji i izgledom i kvalitetom izrade.

EDIT: Sad sam isprobao i citac kartica pod Ubuntuom i funkcionise sasvim lepo.

Poslednja izmena:
tnx for the tip, bas to mi treba :banana:

Sad je instaliran (k)ubuntu 8.04, bez ikakvih dodatnih podesavanja rezolucija je zakucana na 1024x768, bez zvuka i iceg drugog. Instalacijom drajvera za grafiku i malim petljanjem po xorg.conf dobio sam vecu rezoluciju, ali mi je zvuk i dalje problem. Wireless nemam kako da isprobam, ali verovatno ne radi :D

Definitivno cekam 8.10 :smash:

hmm, sad sam tek u zabuni.. ispostavilo se da sam tražeći cenu za 6735b našao gomilu modela sa veoma različitim cenama, i bogami čini mi se i specifikacijama. E sad me zanima o kojem vi modelu ovde pričate? za primer, idite na ITsvet.com i u brza pretraga ukucajte 6735, i dobićete ravno 5 različitih laptopova, sa različitom cenom. Ok, vidim da su neki sa Windowsom a neki sa XPom, ali isto tako vidim da je nekima Turion cpu a nekima athlon. E sad, koji od ovih je ovde pominjan i hvaljen kao najbolja kupovina? Ja se nešto naravno ložim na što jeftinije, tako da mi ovaj od jedva 560e, sa athlonom i 4gb rama, deluje najprivlačnije. Ali on čak i na slici izgleda drugačije nego braća mu istoimena. Ajd neko mudar da mi ovo malko pojasni, jer se u petak kanim pazariti (jedini slobodni dan :( ), a spreman sam dati i preko 600e (ne baš mnogo preko), ukoliko je osetno bolja kupovina.
Hvala unapred!

Vidi stvarno. Sada je veci izbor modela. Ovaj je moj. Mislim da je to najbolji odnos cena performanse (jedina razlika je sto moj nema citac otiska prstiju).
Mada verujem da sada kupujem verovatno bih uzeo ovaj i dodao mu jos 2gb rama. Najvise zbog rezolucije ekrana.

Koliko ja znam svi modeli izgledaju isto. Na slikama su silkani pod drugim osvetljenjem i drugim polozajima tako da se cine drugacijim.

Atlon vs Turion. Kazu da je Turion bolji ali ja mislim da ne opravdava razliku u ceni i da u realnom radu razliku nikad neces primetiti.

hmm, sad sam tek u zabuni.. ispostavilo se da sam tražeći cenu za 6735b našao gomilu modela sa veoma različitim cenama, i bogami čini mi se i specifikacijama. E sad me zanima o kojem vi modelu ovde pričate? za primer, idite na ITsvet.com i u brza pretraga ukucajte 6735, i dobićete ravno 5 različitih laptopova, sa različitom cenom. Ok, vidim da su neki sa Windowsom a neki sa XPom, ali isto tako vidim da je nekima Turion cpu a nekima athlon. E sad, koji od ovih je ovde pominjan i hvaljen kao najbolja kupovina? Ja se nešto naravno ložim na što jeftinije, tako da mi ovaj od jedva 560e, sa athlonom i 4gb rama, deluje najprivlačnije. Ali on čak i na slici izgleda drugačije nego braća mu istoimena. Ajd neko mudar da mi ovo malko pojasni, jer se u petak kanim pazariti (jedini slobodni dan :( ), a spreman sam dati i preko 600e (ne baš mnogo preko), ukoliko je osetno bolja kupovina.
Hvala unapred!
Turion Ultra је најбољи док између Turion-а и Athlon-а и нема неке разлике (мислим да је разлика у L2 cash-у што се у реалном раду не примети).
Сви модели изгледају исто, само је у питању угао под којим су фотографисани ;).

pazarih popodne u PCPraktiku 6735B :p
Lap je lep, lagan, i stvarno sam srećan kupovinom. E sad malko muke :trust: Prvo me ozračila ta priča sa drajverima jer ih stvarno ima milion, i dok ih sve poskidaš i instaliraš smorih se jako. Neki all-in-one pack bi dobrodošao, al kolko vidim nema.
Drugo, po uputstvima prodavca pre instalacije XP-a, prebacio sam SATA mod u IDE, i digao windows. I sve je radilo na prvu loptu dok nisam krenuo da instaliravam drajvere redom. Da ne bih osedeo, sve sam ih redom instalirao, i svima rekao da iskuliraju sa resetovanjem kompa. E onda kada sam sam na kraju uradio reset, komp nije hteo da se digne više :S: NA sekund izbaci plavi ekran smrti, ali odma sam resetuje. I neće. Onda sam upalio AHCI mod, nije hteo. Vratio sam na IDE, počeo je da diže sistem, al opet puče par puta, i na kraju je ušao. Kul, rekoh, valjda će preživeti. Za svaki slučaj ponovo resetujem, radi ok. AJmo dalje, došao kući gde imam WLAN, on pod milim bogom ne vidi WLAN nijedan (iako uvek na starom laptopu pokupi i po 3 mreže). Drajver instaliran, sve navodno radi, ja sedim pored wifi routera, i on neće ama baš ništa. Moj mobilni vidi wlan, lap neće. Pokušao sam sa reinstaliranjem drajvera (preko update), on kaže nemam novijih od ovih. I ja taman u muci, kad ono sam od sebe, cap, eto svih mreža komšijskih pa i moje. Ja srećan iščupam lan kabl i krenem u masno instaliravanje svih živih skajpova, messengera i šta ti ja znam čega. U nekom momentu opet tražio restart, ja mu dam , a on po starom : neće da se digne iz prvih par puta, plavi ekran, i kad je na kraju ušao, opet ne vidi nijedan wlan. E sad već nemam više ideja i volje za noćas pa rekoh ajd vama da se obratim. Šta sad da radim ? NA HP sajtu nema ovog problema u FAq. I nemoj neko da mi kaže da upalim wifi na dugmence na lapu jer je upaljen.

e i jako iritantna stvar, dok ovo kucam iz opere, žešće mi baguje kursor za slova, kucam kucam pa on onda tek sa zadrškom izbacuje slova.

btw, nisam skontao gde je čitač otisaka prstiju? Ima gore ova fora da klizenjem po delu kućišta pojačavam i stišavam ton, gasim wifi/bluetooth, al ne skontah de tu on čita otiske i kako se to koristi umesto šifre?
il sam opet ispao glup u društvu i nešto pogrešno shvatio

Poslednja izmena:
drndam ga u profesionalne audio svrhe, vista ne podržava još uvek pola softwera koji rabim, bar ne stabilno. Inače proradio mi je wlan kad sam u properties za wlan adapter stavio da mi je lokacija Hrvatska.. šta god to značilo, radi. I da, skontao sam da ima b verzija bez čitača otisaka.

Imam HP 6735b oko mesec dana i imao sam isti problem sa wlanom - kao radi, ali ne vidi ni jednu mrežu nigde. Zahvaljujući Arthuru rešio sam stvar na isti način - promenio lokaciju u Hrvatska...

Nazad
Vrh Dno