Šta je novo?

HP 6735b - mrtav :(

Iwan

Slavan
Učlanjen(a)
09.07.2005
Poena
320
Uvek sebi kazem dosta je bilo sa HP-om, ali nikako da se opametim :lupko:

Racunar je radio sasvim normalno do veceras, prilikom pokusaja da ga ukljucim, cooler se ukljucio (cuje se kao da je na max broju obrtaja), sve lampice takodje, ali nece ni boot-screen da ukljuci, lcd potpuno iskljucen...

Blinkaju led diodice za CAPS i NUM lock, 3 puta, pa onda pauza od 5 sekundi itd, pronasao sam negde na netu da u zavisnosti koliko puta se te lampice ukljuce i iskljuce moze da se lokalizuje kvar na jednu (ili vise) komponenti...nasao sam sta znaci 5 "blinkanja" ali nikako ne i sta znaci 3 puta :(

HDD ispravan, RAM vadjen, pokusan HARD Reset, vadjena baterija sa ploce...nista ne pomaze :zgran::rupa:

Neki predlog!?

Mozda da skines bateriju pa bez nje .....pa ponovo vratis.....Meni taj isti laptop radi bez problema.....

Pokusao sam svasta, izmedju ostalog i to..ali ne pomaze :(

Druže moj da ti kažem lepo po Srpski, pop.... si ga. Laptop ti je crkao. Ustvari crkao ti je mosfet na napajanju, koji se naravno ne prodaje komadno, nego li kako su oni to lepo zamislili, izdvojiš 300 jura pa kupiš novi modul. Veruj mi znam............. :)
Evo nema ni tri nedelje kako sam se rastao od mog HP 6375s.

Nadam se da sam ti pomogao u ne znanju, a ovo sa vađenjem baterije i svega ostalog što su ti savetovali okači mačku o rep, nego idi i kupi nov laptop, pošto ti drugo ne preostaje.

A sto mislis da je mosfet na napajanju?
IWAN ne ocajavaj. Ti si uradio sve sto je do tebe. Sada pravac servis. Najvise sto imas da izgubis je jedna setnja:)

Slazem se potpuno za servis a nije iskljuceno da je mosfet tranzistor crkao koji mora da ima da se nadje cak sam siguran u to...pravac servis i javi sta su ti rekli.

Posle takodje losih i slicnih iskustava sa hp laptopovima, presao sam na ASUS i prezadovoljan sam, znatno bolji kvalitet izrade za manje para. Na poslu koristim LENOVO laptopove i mogu da kazem da su i oni dosta popustili u kvalitetu, u odnosu na stari ibm.

Meni je u garantnom roku na HP6735s crkla matična (ja sam kriv jer sam ubio bios, samo tako!!!); AC adapter; i na kraju baterija!!! Sad sve šljaka kao novo :). Imao sam sreću da je sve bilo u garantnom roku , inače bi bilo čupavo ... (baterija je oko 7000din za njega).

Vrh Dno