Šta je novo?

HP 6720s

seba

Slavan
Učlanjen(a)
16.01.2005
Poena
304
Interesujeme dali ovaj laptop vredi kupiti i dali moze da se igra na njemu , evo vam mali opis :

HP 6720s
( HP Compaq )

Intel CoreDuo T2370,15.4-inch diagonal WXGA BrightView (1280 x 800), Intel GMA X3100, up to 384-MB shared system memory, SATA 160GB, HP DriveGuard, 2GB DDR2 SDRAM, 667-MHz, DVD+/–RW SuperMulti DL, WLAN, High Definition Audio, mono speaker, stereo headphone/line out, stereo microphone in, Intel Fast Ethernet Integrated Controller (10/100 NIC), 56K v.92 modem, 3 USB 2.0 ports, VGA, stereo microphone in, stereo headphone/line out, power connector, RJ-11/modem, RJ-45/Ethernet, Device Access Manager for HP ProtectTools, Kensington lock,6-cell Lithium-Ion battery :type: Posto imam masinu za igranje a ovo bi mi trebalo kada odem na neki odmor da mogu da ponesem sa sobom...

Ja ga imam, samo sa CD T2310 i giga rama, ram mu radi na 533 zbog fsb-a proc-a, vista radi fino na njemu ali za igranje neznam da li ce da ti posluzi nesto puno a i nisi rekao sta bi da igras, civilization 4 npr radi normalno, a trebalo bi da hoce i ut 2k4, mada ut jos nisam probao ali javljam cim probam. Koliko bi te kostao on, posto imas slican sa jacom grafickom (7300 go valjda) za nekih 47-8K din, samo sto je lenovo plus ima i citac otisaka prsta.

pozdrav ,cena mu je 45.000din + 8% pdv ,a sta bi teo da igram pa neznam neke strategije ono netrazim nesto novije da radi na njemu ali bar da moze nesto normalnije da se igra da nisu u pitanju male igrice ...zuma i ostalo

Ja sam ga platio 43500 sa sve pdv-om itd pa ako ti nesto znaci mogu da te odvedem do radnje gde sam ga kupio, ali mislim da ti je taj sa 7300 go bolja kupovina za igranje. Ajde samo da proverim u ponedeljak da li je sigurno varijanta sa 7300 go ili sa x3100 jer ima 2 verzije istog lapa, javljam pozzz...

Kod pojedinih primeraka 6720s postoji neki problem sa treptanjem LCD ekrana, tj. ekran se cesto na kratko ugasi i upali sto ume da bude jako iritantno, pogotovo sto se kod svakog prekida slike sav sadrzaj na ekranu na kratko frizuje i kursor se vraca na sredinu ekrana. Imamo u firmi 4 takva modela i jedan ima taj problem. Citao sam malo na HP support forumu i vidim da ima jos ljudi sa tim problemom. Postoji i resenje u vidu stavljanja f07 beta bios-a iz 02/2008. god. ali to bas nije najsrecnije resenje, sve dok se ne pojavi redovan HP-ov bios koji resava problem. Otezavajuca okolnost je i to sto taj f07 nije moguce staviti ukoliko vam je lap-top stigao sa najnovijim zvanicnim f09, flash utility ne dozvoljava da stariji bios pregazi noviji.
Takodje nije jasno da li je problem hardverski ili u sprezi bios-drajver jer se vecini treptanje javlja samo po ulasku u windows, u biosu ili pod dosom problema nema, takodje ni korisnici koji imaju instaliranu Vistu ili Linux nemaju problema sa treptanjem ekrana, a ima i korisnika koji su prijavili da kuckanjem odredjenog dela ekrana mogu izazvati treptanje. Po mom misljenju model za izbegavanje, bar dok HP zvanicno ne objavi sta je problem i kako ga resiti.

Evo i linka ka pomenutoj temi!

hvala na misljenju a recimi sta bi ti preporucio koju marku , kod HP-a, mi se svidja kao dizajn i tastatura lap-topa mi je ok ...

Kod mene nema tog treperenja, imam f01 fios,mislim da uvek moze da ga odnese na reklamaciju ako tako nesto iskrsne...

Kod mene nema tog treperenja, imam f01 fios,mislim da uvek moze da ga odnese na reklamaciju ako tako nesto iskrsne...

Da, tvoj model je ranije proizveden, ima stariji bios, ovi sto sada stizu sa f03, f05 i novijim cesto imaju taj problem. U firmi imam 4 komada 6720s, dva kupljena prosle godine i rade ok, a dva kupljena pre nesto vise od mesec dana od kojih jedan ima taj problem sa treptanjem ekrana. I naravno da sam ga nosio na reklamaciju, ne jednom nego vise puta, sve ukupno je kod mene bio 4 radna dana i dva vikenda, ostalo je proveo na reklamacijama i do sada nista nije reseno. Danas ga opet nosim :)

@seba: nemam neku preporuku za lap-top, ne koristim ih mnogo u radu samo sam zeleo da ti skrenem paznju na probleme koji se javljaju pojedinim korisnicima HP 6720s.

Izvinjavam se zbog kasnjenja, ali juce nikako nisam mogao da odem do radnje da proverim lap koj sam ti obecao, ali sam danas obisao i video da i on ima x3100 i kosta 48000 a isti je ko i ovaj hp samo sto ima citac otisaka prstiju, ali ima i model sa 7300go koji kosta 55000 i ima hard od 160GB, da i da napomenem da su mi rekli da se uz lap dobija crno-beli lasersk stampac. Moje misljenje je posto sam ja zadovoljan sa ovim mojim lapom da ti je bilje da ustedis tih 4-5000 kolika je razlika i uzmes HP ili ako imas para zmes onaj sa 7300go. Pozzz

oket hvala ,pravo da ti kazem bas sam razgledao i mogu ti reci i ja razmisljam da je bolje uzet sa tom grafickom 7300 ,jer ipak je bolja nego x3100 tako da sigurno ce da padne taj laptop u sake moje hehhehe javljam se cim uzmem pa da kazem da kakav je .Pozzz

Imam ovaj hp,odličan je i nikakvog problema nemam sa njim

Podrska je za njega izuzetna

Isto problem sa brzim seckanjem ekrana. Instalio par komana u zadnjih mesec dana skoro svi isti problem imaju. Neprijatno za oci. Ne savetujem dok se taj problem ne resi kupovinu istog.

Vrh Dno