Šta je novo?

HP 6715b problem sa ekranom

XACAH

Cenjen
Učlanjen(a)
23.04.2011
Poena
180
Zdravo svima, imam H_6715b kojime valjano sluzi vec 4 godine, ali su se pre par meseci pojavile 3 vertikalne linije preko celog ekrana koje su se u medjuvremenu prilicno podebljale. Da li postoji mogucnost da se ovo popravi i koliko to otprilike kosta tj vredi? Takodje, mogao bih da prodam ovaj HP prijatelju, ali nisam siguran sta je neka realna cena (ostatak kompjutera je u odlicnom stanju bez obzira na cesta maltretiranja moje troje male dece kojima je cesto ispadao i prezivljavao svasta). Hvala na pomoci! :)

90% da ovaj kvar izaziva sama graficka kartica ili nesto na potezu od graficke do displeja. Prikljuci laptop na spoljni monitor da vidis da li i tamo postoje linije. Ako i tamo ima linija onda je sama graficka problem a ako nema onda je u pitanju flet ili sam displej.

Na prikljucenom monitoru nema linija, tako da je verovatno flet kabl ili displej? Postoji li nacin da se lako utvrdi koje od ovo dvoje i koja je okvirna cena popravke? (displej se verovatno ne isplati menjati zar ne?) Koliko bi vredeo HP u ovak vom stanju, prijatelj ga zeli bez obzira na linije, da ga ne oderem bezveze?

Nije merodavno samo povezati na eksterni monitor. Različiti su enkoderi slike, tamo da može biti problem u grafičkoj karti (čipu) ako daje sliku samo na eksternom.
Najmerodavnije bi bilo povezati drugi ekran i videti da li i on brlja. Isto tako bi bilo pametno probati ekran na drugom laptopu.

Velike su šanse da je problem u samom panelu.

A znate li nesto oko cena i isplativosti popravke? i koliko realno vredi ovakav polovan hp?

Ukoliko je problem u displeju mislim da bi prošao sa nekih 40-ak eura, naravno sa polovnim nekim. Tako je kod nas u Čačku. Mislim da su procene polovne robe zabranjenje na forumu, ali nisam siguran.

Uglavnom je problem do grafickog chipa, mada bi trebalo da se proba na drugom displayu. Kontaktiraj "mulipeX-a" na pm.

Nazad
Vrh Dno