Šta je novo?

HP 625 problem sa dizanjem os-a

theemp

Cenjen
Učlanjen(a)
14.11.2009
Poena
169
Ovako ne ovom laptopu ne mogu da podignem os. Preciznije ne mogu da butujem nijedan cd/dvd, probao sam i xp i 7-cu, ubuntu, hirene, šta god da ubacim on zakuca na par sekundi i onda optički drajv zatrokira pa tek onda krene u butovanje ali stalno butuje hard. U biosu je podešen redosled budovanja sa optičkim drajvom na 1. mestu, a probao sam i nezavisno od toga na boot device options da butujem sa optike ali bezušpeno. Da li tu ima neka caka pošto je hp-ov bios specifičan? Ili je optika neispravna, mada je to malo verovatno pošto je laptop nov. Sad ću da probam da podignem sistem sa usb flash-a. Ako neko ima još neku ideju neka predloži.
Hvala unapred.

rekao bih da je optika problem. nema hp bios specificnosti tog tipa. uspevas li da bootujes sa USB-a?
imas na netu kako se pravi butabilni USB sa hirensom ili win7, pa probaj.

update biosa je sledeca stvar koja bi bila pametna (ako optika 100% radi)...

Napravio sam butabilni fleš sa Xp-om ali dobijam grešku ntldr is missing, ali u suštini on kreće da butuje sa njega. Sada ću da probam sa 7-com. E sad kako da znam da li optika radi, jer nema sistem pa da mogu da vidim u njemu, a i u njegovom biosu ne mogu da nađem da li je vidi kao što je to slučaj sa ostalim biosima (nadam se da razumete na šta mislim), ali da butuje ništa neće.

Napravio sam butabilni fles sa win 7 i instalacija je prošla bez problema. Optički uređaj ne radi ni u windows-u kada se ubaci bilo običan ili dvd disk, kao nešto učitava i onda izbaci vratanca. Tako da je problem definitivno bio u optičkom uređaju, a laptop je kupljen ja mislim preključe. :) Tako da sad ide na reklamaciju.

Trazi nov laptop ako ne mogu u roku od 24 h da poprave, msm da od 7 dana imas pravo na nov isti proizvod ili povracaj novca.

Laptop nije moj, uzeo sam ga samo da podignem sistem :) Ali definitivno ću vlasniku reći da tako postupi.

Nazad
Vrh Dno