Šta je novo?

Hp 5550

goci1

Čuven
Učlanjen(a)
24.01.2001
Poena
619
Zanima me samo jedna stvar: da li se mogu refilovati ketridzi ovog stampaca i koje su njihove oznake?

Bas sam danas zvao Smileink zbog istog pitanja i covek mi tamo rece da bez problema refiluju, cak se zakleo da nema nikakve razlike posle u kvalitetu stampe u odnosu na originalne kertridze(u sta sumnjam). Cena je oko 400-500din...

C6656 - crno
C6657 - kolor
C6658 - foto

:D

Hvala na odgovorima. Dakle, uzimam hp5550.

Jel moze neko da kaze nesto o kvalitetu fotki, npr. u poredjenju sa fotkama iz radnje. Pretpostavljam da te zanima vecinu onih koji nemaju kinte da kupe epsona ili canona. Znate vec na koje modele mislim.

Arahne je napisao(la):
Jel moze neko da kaze nesto o kvalitetu fotki, npr. u poredjenju sa fotkama iz radnje. Pretpostavljam da te zanima vecinu onih koji nemaju kinte da kupe epsona ili canona. Znate vec na koje modele mislim.

Pa ja 940C stampam slike za koje ljudi koji ne koriste racunare, ne znaju mnogo o digitaloj fotografiji uvek kazu da su fantasticne. Naravno, ja stampam plafon 5% onoga sto slikam, ali :)
Najvazniji je papir. Ja koristim glossy 270g!!!

5550 oze da bude samo bolji u varijanti sa foto ketrdizom i identican ili bolji sa crnim ketridzom....jer bez photo ostaje PhotoRet III

goci1 je napisao(la):
Hvala na odgovorima. Dakle, uzimam hp5550.

Pre nego sto kupis 5550, probaj da "na delu" vidis Lexmark Z-65, Stampac je odlican - ultra brz, odlicnog otiska...
Takodje, originalni cartridge-i kostaju nesto iznad 30EUR, sto nije katastrofa, u odnosu na HP...
Inace, po specifikaciji, crni za Lexmark izvlaci 520 strana (5%), a kolor 450 (20%). Ako se ne varam, bilo je primedbi da su cartridge-i za HP mali?

HP 5550 je haos!!! Imam ga vec nekoliko meseci i zadovoljan sam kvalitetom stampe ali... nervira me sto su ketridzi mali,malecni.

Kome treba evo kratkog uputstva kako se refiluju...
-> Za 57-icu
-> Za 56-icu

Bane-Nis je napisao(la):
HP 5550 je haos!!! Imam ga vec nekoliko meseci i zadovoljan sam kvalitetom stampe ali... nervira me sto su ketridzi mali,malecni.

Ajd reci jel si stampao na foto papiru, jel se vide zrnca, koja mu je maximalna "prirodna" rezolucija, ne maximalna na foru kod 920C pise 2400x1200dpi, a u stvari je 600dpi (preplitanje tacaka ne racunam, jer su rezultati isti ili gori kao i bez, samo potrosi vise mastila).

Geek_master je napisao(la):
Ajd reci jel si stampao na foto papiru, jel se vide zrnca, koja mu je maximalna "prirodna" rezolucija, ne maximalna na foru kod 920C pise 2400x1200dpi, a u stvari je 600dpi (preplitanje tacaka ne racunam, jer su rezultati isti ili gori kao i bez, samo potrosi vise mastila).

e, imam ga ja i stampao sam na glossy photo papiru (162g) na everyday kvalitetu (nemam pojma koja je to rezolucija) i neke stvari mi je otstampao savrseno. Tackice mozes da zapazis tek ako se debelo zagledas. Pretpostavljam da sa photo kertridzom apsolutno ne bi mogle da se vide tackice i boje bi bile jos izrazenije.

leksa je napisao(la):
e, imam ga ja i stampao sam na glossy photo papiru (162g) na everyday kvalitetu (nemam pojma koja je to rezolucija) i neke stvari mi je otstampao savrseno. Tackice mozes da zapazis tek ako se debelo zagledas. Pretpostavljam da sa photo kertridzom apsolutno ne bi mogle da se vide tackice i boje bi bile jos izrazenije.

Pa skrtice jedna everyday je 300dpi! :D
Pusti ga na best sa glosijem pravi haos.
every i fast su 300dpi
normal je 600 dpi
best je 1200dpi

Za Geek_master:
Jos nisam probao photo jer nisam imao potrebe a ni photo papir nisam nasao. Cuo sam od jednog prijatelja koji takodje ima 5550 da je pustio photo i da je ispalo BOLI GLAVA. Njegov komentar koji mi se najvise svideo: "Dugo stampa u photo modu cak i smrdi na one hemikalije iz foto-radnje dok stampa fotku u 4800dpi" :D :D

A kako kazu tvorci, HP5550 printa oko 3500 nijansi sa normalnim setom ketridza a kombinacija photo+color u foto modu daje neverovatnih MILION I DVESTA nijansi boja!!!!

Kao sto rekoh u nekom od predhodnih postova ....
HP5500 - Porshe sa Tomos rezervoarom :D

Da li kod nas moze da se nadje refil za photo kertridze?

Bane-Nis je napisao(la):
Pa skrtice jedna everyday je 300dpi! :D
Pusti ga na best sa glosijem pravi haos.
every i fast su 300dpi
normal je 600 dpi
best je 1200dpi

Mislio sam da se vise ni ne koristi rezolucija od 300dpi kod novih ink-jetova... :D

Nego, kako ti trosi na tim raznim rezolucijama?

leksa je napisao(la):
Mislio sam da se vise ni ne koristi rezolucija od 300dpi kod novih ink-jetova... :D

Nego, kako ti trosi na tim raznim rezolucijama?

Heh, pa ne znam. Nemam toliko obimnu stampu da bih mogao da bih za svaku rezoluciju koristio poseban ketridz po cemu bi znao koliko je "ispljuvao" stranica po ketridzu za datu rezoluciju.
===
Dobra bi fora bila kada bi neko izmislio programce koji radio sledece:
Ostampas sta ti treba pa lepo stavis u skener, to se lepo skenira i taj programcic ti proracuna koliko je potroseno C,M,Y i K. Mogao bi da proracuna i ostale dzidzamidze. Npr. koliko jos mozes da odstampas stranica sa tom rezolucijom itd,itd.... ctp; PROGRAMERI AJD' da vas vidim!. :whip
Odmah da predlozim - ako neko dodje do takvog resenja kao idejni tvorac mogao bih da dobijem besplatni primerak tog programcica :D

Nazad
Vrh Dno