Šta je novo?

HP 5150, broj odstampanih strana?

IvanGrozni

Slavan
Učlanjen(a)
04.06.2004
Poena
309
Kako da procitam koliko je stampac do sada odstampao strana. Znam da je kod nekih laserskih stampaca to bila kombinacija dva tastera. Pritiskom na njih izlazi neka vrsta specifikacije u kojoj je izmedju ostalog pisalo i koliko je ukupno odstampano strana. Dali tako nesto postoji i na HP 5150?

Probaj tako sto ces dok drzis pritisnuto Power button cetiri puta pritisnuti Resume button.

Probao sam ove klikove i kaze Total Engine Page Count: 896, a 100% sam siguran da sam potrosio kutiju papira (5x500), i pored toga sam trosio iz risova koje ne koristim samo za njega...stampao sam i nalepnice i na foto papiru....
da nisam "obrnuo" counter? :)

Sta znaci ovo FB Page Count: 10/0

Sada nesto razmisljam, da nisam ja zamenio stampac u medjuvremenu i uzeo isti model? :)

Meni prijavljuje pravilno: odstampane su 2442 strame.
FB page count je 62/0, ma sta god to znacilo.

Hvala...

...na pomoci. Meni je pokazao da je odstampao 1019 strana sto i jeste. Znaci da na jedan ris papira ide oko 1 ketridz (punjenje) crnog mastila. Naravno ovo zavisi od mnogo uslova ali je to otprilike.

Koliko se sećam kod jeftinijih lasera se brojač resetuje kad se otkači napajanje na neko vreme...

ZorMi je napisao(la):
Koliko se sećam kod jeftinijih lasera se brojač resetuje kad se otkači napajanje na neko vreme...

mislim da navedeni stampac (hp 5150) nema laser (ispravite me ako grijesim).

pozdrav

Nije ZorMi ni mislio da je 5150 laser, vec da nagovesti sta moze biti uzrok za nepravilno brojanje odstampanih strana. Mene interesuje gde se ova informacija skladisti. Da li je brojac softverski (pa se brise reinstalacijom softvera/OS-a) ili se cuva u uredjaju?

Ja sam reinstalirao sistem, tako da pretpostavljam da se belezi u uredjaju, posto je broj strana tacan, po mojoj proceni.

Vidi molim te radi...:)
Imam isto 5150, ali mi nije jasno na specifikaciji stoji Error Code: 905D0303.Sta mu to dodje???

Koja je "kombinacija" za 1010-ku?

Radi i na 5550...

Evo kod mene 5150
Total Engine Page Count: 2044
FB Page Count 2/0

i na kraju stoji i error code: 023CC3F9
to neznam sta treba da predstavlja.

Eh da. Tek sad i ja videh da i ja imam error code. To je izgleda sasvim normalna stvar.

error code FFFFFFFF....ovaj moj je bas istripovan :)

A sta znaci taj error code?Kod mene je jednom bilo 0000000000 a drugi put nesto bezveze 4E.....

Moze li informacija kako da vidim broj odstampanih stranica kod HP 1015?

Pa test strana bi kod LJ 1010 i 1015 trebalo da se dobje kada se drzi pritisnuto zeleno dugme sve dok lampica ne promeni boju u crveno, ali cini mi da ni jedan ni drugi nemaju ugradjen brojac stranica.

Poslednja izmena:
Vidi radi :)
A sta mu dodje FB Page Count ???

Nazad
Vrh Dno