Šta je novo?

Hp 510

Over_Mind

Slavan
Učlanjen(a)
23.03.2007
Poena
301
Trenutno sam pod XP-om i planiram da predjem na VIstu, naravno home basic, koliko je to pametno sa ovim modelom laptop-a ?

Jesi provrteo Advisor-a?On ce ti najbolje reci da li ti je laptop spreman za nju ili nije!!A kad nekom dajes naziv laptopa,nije dovoljno dati samo ime firme i neki broj,vec tacan model i tip (pise ti ispod laptopa na nalepnici) ako te mrzi da pises celu konfiguraciju,jer laptopovi imaju sto varijacija a nose iste oznake,zato se mora znati ili tip ili da ispises tacnu konfiguraciju posebno za pitanje ovakvog tipa!!
Pozdrav ,)

HP 510 ima samo jedan model, Intel pentium na 2,13 sa 512 ddr2 ...

HP 510 ima samo jedan model, Intel pentium na 2,13 sa 512 ddr2 ...

Izmedju ostalog HP site nudi i:

HP je napisao(la):
Processors available
Intel® Celeron® M processor 360M 1.40 GHz 1 MB L2 cache 400 MHz front side bus
Intel® Pentium® M processor 770 2.13 GHz 2 MB L2 cache 533 MHz front side bus

Ali kao sto Lomnica rece run-uj Advisor http://www.microsoft.com/windows/products/windowsvista/buyorupgrade/upgradeadvisor.mspx i to je to ..

NIJEDAN laptop,tj model,nema samo jednu konfiguraciju (mozda samo neki PI i stariji modeli ali oni su vec izumrli pa nije ni bitno),pa kao sto vidis ni tvoj,i tu postoje mnoge sitnice koje mogu biti bitne,pogotovo za tvoju situaciju,jer nije isto ako je HD recimo 60GB na 4200rpm-a ili na 5400rpm-a,ili je u pitanju 512MB DDR2 533MHz,ili je u pitanju 1GB DDR2 667MHz... znaci uvek daj model i tip ili jednostavno opisi svoju konfiguraciju do najsitnijih detalja!!
Pozdrav ,)

Advisor mi ne pomaze, imam tu sa Intelom na 2,13 GHz, 512 DDR2 533MHz, HDD 60GB 5400rpm, ne bi ni ubacivao Vistu nego mi je XP pun nekih bagova kojih ne mogu da se resim a drugi XP trenutno nemam ...

Samo da podsetim da je HP imao model Omnibook 510, 12", P3 brzine do 1Ghz. Ja sam na njega mislio, tako da slobodno navedi specifikaciju, nece ti prsti oteci od kucanja :)

Nemoj onda da je nabacujes!!Da imas bar 80GB HD,1GB memorije i sve drajvere za nju pa ajde... ali ovako mislim da ti se ne isplati,jer ako mislis da uzivas u njoj i da nemas problema sa bagovima moraces da se snadjes za drajvere,da dokupis doooosta memorije,da se oprostis od dosta vise disk prostora nego za XP,a to se po meni ne isplati,nego ti lepo pojuri novije drajvere i reinstaliraj Windows pa da vidis kako ce nestati bugovi!
Pozdrav ,)

sve sam to odradio i posle dva dana pri startovanju xp-a iskoci mi prozor da femp2.exe ima neku gresku, prozor nudi ono don't send i nesto drugo ... znate na sta mislim ?

femp2.exe??????? potrazi u google-u ime tog fajla i videces koliko ima veze sa sistemom

temp2.exe has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience."

nisam siguran sta je, ali ima do te mere cudno ime za program koji se startuje iz startup-a, da bih ga ja koknuo na keca i potrazio u registry-u, pa ako je i tu sumnjiv, onda i tamo!

fora je sto njega nema ni u startup-u ni u registry-u ... on nedostaje i pojavio se odmah po instalaciji ... ne znam sta je ali znam da virus nije jer je iskocio odmah po instalaciji ...

Vrh Dno