Šta je novo?

HP 4520s

mixx

Slavan
Učlanjen(a)
12.05.2010
Poena
304
Ovaj laptop koji sam uzeo ima Intel HD graficku.. Interesuje me da li moze da se mjenja ili doda neka druga gracika jaca? jer na HP stranici imaju 3 vrste graficke Intel i ATI radeon neke dvije. I da li ja sad mogu da ugradim npr neku tu ATI Radeon..ili da preko biosa povecam na 1 GB a da na 4 GB ddr3 kupim jos 2 GB..tako da ima 6GB DDR3 i podignem graficku na 1024 MB..da li bi sta dobio na kvalitetu..ili samo na memoriji graficke..

Ne mozes da menjas grafiku.Po principu kakva je takva je.To je integrisana grafika koja ne moze da se menja.Na sajtu HP-a verovatno ima vise opcija jer jedan model moze imati vise chipseta i to znaci to a ne znaci da mozes da menjas grafiku.Sto se tice memorije ona moze da se poveca.Tvoja grafika nema svoju memoriju nego ima sistemsku deljenu memoriju.Sto znaci da mozes ti lupam da uzmes 1 gb memorije za grafiku ali ako imas 3 gb ram-a onda ces imati 2 gb jer ces 1 gb dati grafici.Sto se tice povecanja sistemske memorije to mozes medjutim zavisi koliko ti ploca podrzava gb memorije.Na primer moj dell moze 4 gb ukupno.Tvoj nemam pojma.Zavisi od ploce.Ako imas 4 gb ram-a ne vidim sto da kupujes jos 2 gb?Sasvim je dovoljno da imas 4 gb ram-a pa cak i ako imas integrisanu grafiku kao sto je intel HD i npr 64-bitni OS.E sad dal nesto dobijas.Pa ja ne znam sta planiras sa tom grafikom.Intel gma HD 4500M(predpostavljam da je ta) je jedino dobra za gledanje filmova i nista vise.Za gaming ili neki rad oko 3D animacija je prakticno neupotrebljiva.Imao ne imao vise video memorije ti neces videti neku znacajnu razliku u gamingu.Prakticno zaboravi na sve igre novije od 2005 godine a ono sto mozes igrati je igre ispod 2005 godine.Mozda mozes da odigras i lupam 2007 medjutim to je sve na low detaljima i 800x600 rezoluciji.Vidim ova grafika puca na F.E.A.R iz 2005 tako da sumljam da mozes da igras.*** ta tvoja masina nije za gaming.Trebao si pre kupovine da se malo bolje raspitas o grafikama za laptop.Na primer ima sad povoljno solidnih ASUS masina koje mogu da poteraju novije igre a masine su tu negde oko 41 000 din sto je po meni dzabe.

aha..ma ne treba meni za igrice..imam ja racunar za igrice namjenjen..meni za programe za studije..adobe, auto cad, dj programi itd. nisam ja jos ovaj laptop kupi treba da dodje do kraja ove sedmice..uglavnom za programe mi treba..da li je dobar..

aha..ma ne treba meni za igrice..imam ja racunar za igrice namjenjen..meni za programe za studije..adobe, auto cad, dj programi itd. nisam ja jos ovaj laptop kupi treba da dodje do kraja ove sedmice..uglavnom za programe mi treba..da li je dobar..

za programe .... je dobar. Neke.

Za adobe, autocad programe .. ne baš.

Za DJ programe takodje ima sretnijih izbora.

Ali ako si ga već pazario, ne shvatam zašto sad pitaš da li je po meri ili ne, to je trebalo uraditi ranije. Sad je kasno - tj najbolje je ono što je već kupljeno prograsiti najboljim izborom.

Ako ti ne treba za igre onda je dobar.....Svuda gde ne treba ozbiljna grafika laptop je OK.Za photoshop i autocad je sigurno dobar.Moja preporuka ti je da se ne zamaras dodeljivanjem memorije grafici.Za to sto tebi treba dosta je to sto ti oni daju a to je 256 mb predpostavljam.....Moje misljenje je da ko se ne bavi programiranjem , audio i video obradom ,3d animacijama i gamingom dovoljan mu je laptop koji ima dual core CPU, 2-3 gb ram-a , integrisanu grafiku i 320 gb pa cak i 250 gb hard.Jednostavno bolje ne treba za surf , koriscenje obicnih programa i gledanje filmova i muzike.E sad jedino treba naci laptop koji nije neki skart i losa serija kojem crkava ploca ili grafika.Plus naravno i izrada je vazna kao i dobra tastatura.Ostalo je manje vise zamaranje.To dal ima 320 ili 500 gb hard ili ima T4200 ili P6100 procesor je samo zamaranje.....Hard disk danas imas externi za 90 evra 1 TB pa ako ti treba storage kupi pa imas prostora.A CPU neki su toliko slicni da razliku u realnom radu neces ni primetiti.Evo ja imam 4 gb ram-a pa ne koristim ni 30% od toga.....Normalno ram-a i harda nikad puno ali ram mozes i da dokupis kad ti zatreba.Nekad je to bilo skupo a danas je vec 25 evra 2 gb sto je smesno.........

Poslednja izmena:
samo za programiranje..i za photoshop , web , auto cad..uglavnom za projekte..ne treba za igrice..msm da ova integrisana nije losa 256 je..i dovoljna je za rad..kad sam pitao jednog servisera..nece se niko do 800eura najesti ljeba sto se tice laptopa..a za 500-700 eura mozete uzeti gamereski racunar da gori..ovaj laptop sto sam kupio kosta 600 eura.

Koji je tacan naziv tog modela. Posle oznake 4520s ide crtica i jos neka slova koja tacno obelezavaju doticni model, jer oznaka 4520s predstavlja bar 10ak razlicitih (a slicnih) masina. Kada je placeno tih 600e za taj model?

ja mislim da je ovaj model
WT297EA

CPU: Intel i3-380M Processor (2.53 GHz)
DISPLAY: 15.6 HD
VGA: Intel® HD Graphics
RAM: 4 GB
HDD: 320GB
WLAN: 802.11b/g/n
OSTALO: Bluetooth Card Reader Camera
OSTALO: HDMI
TASTATURA: BIH
GARANCIJA: 1g
evo konfiguracije.. da li ima nekih mana ovi pro hp laptopi..
al' u koliko se cuva svaki moze izdrzati

Pro laptopovi nemaju veze sa 'standardnom ponudom' laptopova. Ploče su daleko kvalitetnije, kontrola proizvodnje, jednostavno - pravljeni su za posao. Sebi sam pre izvesnog vremena uzeo HP Probook 4320s, pošto mi je nakačen za Samsung T220, tastaturu i miša, za standardne office poslove, Adobe i sl. je više nego dovoljan.

aha..i ja mislim da ce ovaj moj biti dovoljan..treba da dodje..od vecine korisnika sam cuo da su extra kvaliteta..a za graficku nece se neko puno ljeba najesti..i laptop nije namjenjen za igrice..da li se mogu ovi novi SDD diskovi prikljuciti na njih..da li imaju prikljucak ?

ja mislim da je ovaj model
WT297EA

CPU: Intel i3-380M Processor (2.53 GHz)
DISPLAY: 15.6 HD
VGA: Intel® HD Graphics
RAM: 4 GB
HDD: 320GB
WLAN: 802.11b/g/n
OSTALO: Bluetooth Card Reader Camera
OSTALO: HDMI
TASTATURA: BIH
GARANCIJA: 1g
evo konfiguracije.. da li ima nekih mana ovi pro hp laptopi..
al' u koliko se cuva svaki moze izdrzati

To je dakle ovaj sa linka, s tim sto si ti naveo za svoj da ima 4GB RAM-a
http://www.itsvet.com/proizvod/hewl...5.6''-led-wxga-linux/comp_comp_laptop/15/4881

Poslednja izmena:
Probook je probook.Nije to isto kao obicna serija HP-a....Moras da shvatis nesto.Taj laptop realno vredi oko 45 soma maximum.Medjutim kad je probook serija to joj dize cenu jer nije isti kvalitet kao obicni HP.Oni imaju proizvode za siroke narodne mase za 330 evra i imaju malo bolje serije koje normalno kostaju vise.Normalno problemi sa losijim serijama su mnogo veci nego sa boljim.To ne znaci da ne moze da ti zapadne los model probook ali je sigurno mnogo manja verovatnoca.Meni je prvo bilo cudno kad sam video laptop da vredi 600 evra jer nisi napisao probook.Sad kad vidim onda mi je sve jasno.Jednostavno oni ne stavljaju tu neke graficke iz razloga sto su to poslovne masine koje moraju biti kvalitetne.Sta ce nekom poslovnom coveku jaka grafika?Da igra igrice na poslu?Intel HD je grafika koja je dovoljna za osnovne operacije i daje HD.Dalje ne treba.A ko zeli gamer masine ima serija bas za gaming.Plus mozes ti da uzmes ASUS za 405 evra koji ima malo losiji CPU od tvog i jacu grafiku.Ali sta si dobio time?Dobio si jak hardver a kvalitet 0.Meni se to svidja jer svako ima sansu da bira sta zeli.U svakom slucaju posto je probook nisi bacio pare sigurno.Sigurno ces biti zadovoljan masinom.Plus sama izrada ne moze da se poredi sa obicnim serijama.Meni je pre par dana stigla HP masina za instalaciju i mogu samo reci da je dobar za bacanje laptopova u dalj :D Salu na stranu ali ono je uzas.Sama izrada je sve plastika , izgled je blago receno odvratan, procesor je neka beda i...Sam rad u windows 7 je ocajan.Isto je bilo i sa najadnijim dell-om kad sam probao.Jednostavno kad ti stigne dobra masina vidis da je to neko upakovao da radi a ovo vidis da je samo sklepano za sitne pare.

dobio sam HP.Stigao je juce..i mogu da kazem da sam iznenadjen kvalitetom i perfomansama..Windows 7 ultimate 64 bit..procesor je najvise mi bio zauzet do 20%..kad otvorim mozilu i google chrome..1-3% zauzece..extra masina za sve pohvale. preporuka svima koji traze dobar laptop. A za graciku dobra je. Solidna..jer ovo nije namjena za igrice..Ram memorija je zauzeta do 38% ..kad stoji i nista se ne radi oko 25%.. I da li neko ima Kaspersky Pure program i crack..ili lincenciran..ako moze da ostavi link..

Vrh Dno