staja je napisao(la):Pratio sam neke price u vezi stampaca, na forumu, i dosao da zakljucka da ako hocu stampac do 100e treba izabrati HP. Isto tako me zanima da li je Lexmark Z45 mozda dobar izbor. Ajde sad presudite dal sam u pravu i sta izabrati.
Matthias je napisao(la):A koja je razlika izmedju 5150 i 5550? Meni se cini da su skoro istih karakteristika.
Skylined je napisao(la):Pazario sam 5550 pre jedno mesec i po dana ... Ne štampam nešto mnogo na njemu, ali eventually, kertridži će se istrošiti ...
Otprilike sam ukapirao kako ga treba refillovati (mada bi mi dobro došlo da me neko uputi na mesto gde bih to mogao detaljnije da pogledam).
Ono što me mnogo više zanima, jeste, KOJI refill koristiti ... Ima ih po oglasima onoliko... postoji li neki koji je preporuka? Postoje li neki koje treba izbegavati?
TIA
baneks je napisao(la):...
3820 koristi stare ketridze koji su velikog kapaciteta ali su zato nize rezolucije. 5150 je stampac nove generacije koji je neizmerno brzi od 3820 jer stampa u draft modu 17 c/b i 14 color strana. 5150 takodje ima mogucnost da stampa na celoj povrsini A4 papira, znaci bez margina. To je za HP velika novos dok drugi proizvodjaci ink jet stampaca su taj problem odavno resili. Crni ketridz kod 5150 je rezolucije od 1200 dpi tako da je kvalitet crnog teksta isti kao kod laserskih stapaca (3820 ima crni ketridz od svega 600 dpi). Kolorni ketridz je rezolucije od 4800 dpi (kod 3820 1200dpi). Jedina mana 5150 su mali ketridzi ali se zato lako pune, pogotovu crni ketridz koji sada ima sundjer u sebi tako da nema izlivanja mastila priliko punjenja zbog pravljanja vakuma.
U svakom slucaju, iz licnog iskustva, moja topla preporuka je HP 5150.
tex707 je napisao(la):...
Koliko sam video, rezolucija 3820 je 4800x1200...
Pre bih pio pravu Coca-Cola-u nego da se trujem ovom BIP-ovom :!: , bio to cin "patriotizma" ili ne...PJ je napisao(la):Coca Cola i domaca Cola?Jel to oni pokusavaju da udare na patriotizam ovog jadnog naroda?
![]()
Nisam ni sumnjao. Ovo je bila samo napomena ljudima da se ne iznenađuju ako ih takvo što zatekne. Ako se u servisu posumnja na kvar izazvan lošim mastilom radi se analiza istog. U tome su naročito revnosni Epson serviseri ali to je druga tema.PJ je napisao(la):Ja sam svojevremeno jedan stampac nosio na reklamaciju i kupio sam nove ketridze, ubacio ih i zamenio stampac :mrgreen:
Problem je sto se kod skupih ketridza-jeftinih stampaca to ne ispalti, ali mozes od nekoga da pozajmis?
Da nema refila ne bih ni koristio inkjet, vec crno beli laser....kao ranije...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari