Šta je novo?

HP 3820 ili HP 5150c (sta izabrati)

staja

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
604
Pratio sam neke price u vezi stampaca, na forumu, i dosao da zakljucka da ako hocu stampac do 100e treba izabrati HP. Isto tako me zanima da li je Lexmark Z45 mozda dobar izbor. Ajde sad presudite dal sam u pravu i sta izabrati.

staja je napisao(la):
Pratio sam neke price u vezi stampaca, na forumu, i dosao da zakljucka da ako hocu stampac do 100e treba izabrati HP. Isto tako me zanima da li je Lexmark Z45 mozda dobar izbor. Ajde sad presudite dal sam u pravu i sta izabrati.

3820 koristi stare ketridze koji su velikog kapaciteta ali su zato nize rezolucije. 5150 je stampac nove generacije koji je neizmerno brzi od 3820 jer stampa u draft modu 17 c/b i 14 color strana. 5150 takodje ima mogucnost da stampa na celoj povrsini A4 papira, znaci bez margina. To je za HP velika novos dok drugi proizvodjaci ink jet stampaca su taj problem odavno resili. Crni ketridz kod 5150 je rezolucije od 1200 dpi tako da je kvalitet crnog teksta isti kao kod laserskih stapaca (3820 ima crni ketridz od svega 600 dpi). Kolorni ketridz je rezolucije od 4800 dpi (kod 3820 1200dpi). Jedina mana 5150 su mali ketridzi ali se zato lako pune, pogotovu crni ketridz koji sada ima sundjer u sebi tako da nema izlivanja mastila priliko punjenja zbog pravljanja vakuma.
U svakom slucaju, iz licnog iskustva, moja topla preporuka je HP 5150.

Stampaci ne spadaju u software :!:

@mod: brisite ovaj comment posle prebacivanja u odgovarajucu sobu...

Pa zar ovaj topic u aplikativni software? c c c ....

A koja je razlika izmedju 5150 i 5550? Meni se cini da su skoro istih karakteristika.

Matthias je napisao(la):
A koja je razlika izmedju 5150 i 5550? Meni se cini da su skoro istih karakteristika.

5550 je nesto sporiji od 5150 i ne moze da stampa po celoj povrsini A4 papira, znaci bez margina.

Zar 5150 moze? Pre neki dan sam gledao i to moze 5650, a za ovaj nsiam video...ili sam se istripovao...

Koja je onda konkretna razlika izmejdu 5150 i 5650 osim cene i toga sto ovog prvog ima kod nas, a drugo (za sada?) nema ?

Coca-Cola i Bip-Cola

Pa mislim da Lexmark Z45 nije tako los stampac , mada svi forsiraju HP
predpostavljam zato sto vise ljudi ima HP pa se lakse nalaze firme koje hoce da refiluju tonere , a time na duze staze je stampac jeftiniji
Imas na Trgu Nikole Pasica ovih dana traje promociju firme Direct Link
www.dl.co.yu koji su glavni uvoznici Lexmark stampaca . Mozes otici na
trg i porazgovarati sa njima . Ja sam ih pitao kakva je razlika izmedju
HP stampaca i Lexmark i oni su mi to uporedili kao da pijes Coca-Colu
( HP ) i kao da pijes domacu (Bipovu) Colu ( Lexmark) .Znaci sto god da uzmes neces biti nezadovoljan ( zedan ) , a naravno svako ima svoj ukus : ili vise volis da pijes Coca-Colu ili domacu Colu
Mislim da vecina ljudi vise voli da pije CoCa-Colu mada razlika nije velika
izmedju njih . Tako je i sa HP i Lexmark stampacima

Hvala na savetima

Mislim da posle ove male diskusije sve vise se opredeljujem za HP 5150, narocito zbog dobre rezolucije stampanja. Crni kertridz je kapaciteta 17ml (cini mi se), da li neko zna koliko je to stranica u stampi.

Dugujem, izvinjenje za gresku na pocetku.

Coca Cola i domaca Cola? :) Jel to oni pokusavaju da udare na patriotizam ovog jadnog naroda? :) Lexmark se isto lako rfiluje (bar ovi sto sam ja video), ali kada sam kupovao neke stampace pre 1.5 i 2 godine uporedjivao sam adekvatne proizvode firmi Canon (zavrsio kod Vockove ortakinje :)), Lexmark (zavrsio u jednom CD klubu) i HP (evo ih oba na stolu, jednom treba da menjam kolorac....pet ili sest refila je preziveo).....
Sada ne gubim vreme/novac na "testiranje" i kupovinu vise stampaca...HP radi posao....bar meni....

Evo meni na HP 845 kartridzi rade vec 2 godine (neznam ni sam koliko sam ih puta punio, mada je kolor sada malo poceo da zeza moram videti da ga ocistim a crni radi ko nov) SAMO DA IH NEUREKNEM a na Levxmarku pre njega z32 rikavali posle 2 punjenja i na kraju sam bacio stampac da ne poklonim nekom da se pati.
Za mene HP cheers Lexmark ctp;

Pazario sam 5550 pre jedno mesec i po dana ... Ne štampam nešto mnogo na njemu, ali eventually, kertridži će se istrošiti ...

Otprilike sam ukapirao kako ga treba refillovati (mada bi mi dobro došlo da me neko uputi na mesto gde bih to mogao detaljnije da pogledam).

Ono što me mnogo više zanima, jeste, KOJI refill koristiti ... Ima ih po oglasima onoliko... postoji li neki koji je preporuka? Postoje li neki koje treba izbegavati?

TIA

Skylined je napisao(la):
Pazario sam 5550 pre jedno mesec i po dana ... Ne štampam nešto mnogo na njemu, ali eventually, kertridži će se istrošiti ...

Otprilike sam ukapirao kako ga treba refillovati (mada bi mi dobro došlo da me neko uputi na mesto gde bih to mogao detaljnije da pogledam).

Ono što me mnogo više zanima, jeste, KOJI refill koristiti ... Ima ih po oglasima onoliko... postoji li neki koji je preporuka? Postoje li neki koje treba izbegavati?

TIA

Nema tu neke velike pameti oko refila za ink jet stampace. Najveci uvoznik i prodavac na domacemo trzistu je American Ink Jet. Skoro svi koriste njihove boje tako da ma od koga ih kupis to ce biti te boje. Stvar je samo u postenju prodavca, tj. da li ih razredjuje ili na neki drugi nacin "muva" sa njima. I velike firme koriste ovo mastilo, konfekcioniraju i prodaju kao svoj proizvod. Mastilo imas i kod mene, da ne bi bila reklama, javi se na mail ako zelis.
A 5150 moze da stampa bez margina, imam ga i zato to govorim.

baneks je napisao(la):
...
3820 koristi stare ketridze koji su velikog kapaciteta ali su zato nize rezolucije. 5150 je stampac nove generacije koji je neizmerno brzi od 3820 jer stampa u draft modu 17 c/b i 14 color strana. 5150 takodje ima mogucnost da stampa na celoj povrsini A4 papira, znaci bez margina. To je za HP velika novos dok drugi proizvodjaci ink jet stampaca su taj problem odavno resili. Crni ketridz kod 5150 je rezolucije od 1200 dpi tako da je kvalitet crnog teksta isti kao kod laserskih stapaca (3820 ima crni ketridz od svega 600 dpi). Kolorni ketridz je rezolucije od 4800 dpi (kod 3820 1200dpi). Jedina mana 5150 su mali ketridzi ali se zato lako pune, pogotovu crni ketridz koji sada ima sundjer u sebi tako da nema izlivanja mastila priliko punjenja zbog pravljanja vakuma.
U svakom slucaju, iz licnog iskustva, moja topla preporuka je HP 5150.

Koliko sam video, rezolucija 3820 je 4800x1200...

tex707 je napisao(la):
...
Koliko sam video, rezolucija 3820 je 4800x1200...

black 600*600 dpi
color input resolution: 1200*1200 dpi
color output resolution: 1200*1200 dpi or 4800*1200 OPTIMIZED dpi color printing on premium photo paper in best mode.

OK je 3820 za slike "za po kuci", jos ja koristim glossy TDK papir od 270g i slike su bas ultra, ali ima drugh stvari koje me nerviraju (vec sam pisao u jednom topicu o neravnomernom/svaki put drugacijem uvlacenju papira)

OK je 3820 za slike "za po kuci", jos ja koristim glossy TDK papir od 270g i slike su bas ultra, ali ima drugh stvari koje me nerviraju (vec sam pisao u jednom topicu o neravnomernom/svaki put drugacijem uvlacenju papira)

PJ je napisao(la):
Coca Cola i domaca Cola? :) Jel to oni pokusavaju da udare na patriotizam ovog jadnog naroda? :)
Pre bih pio pravu Coca-Cola-u nego da se trujem ovom BIP-ovom :!: , bio to cin "patriotizma" ili ne...

Za detaljno uputstvo o kertridzima idite na:
http://www.misterinkjet.com/technical_support.htm

ima sve za hp, epson ... ,a za one koje nece da citaju na engleskom ima isto to i na

http://www.smileink.co.yu type;

5150 bez margina?

Da li je nekome ovo uspelo u praksi? Znam da HP to lepo reklamira ali se sve svelo na "veoma male margine". Donja margina (velika HP "boljka") i dalje postoji bez obzira na podešavanja.
Ne znam da li ste pročitali HP garancije (sada svi štampači moraju da budu isporučeni sa originalnom HP garancijom) tamo nema napomene o refilovanju krtridža ali budite 100% sigurni da vam ni jedan ozbiljan, čitaj ovlašćen, servis neće ni primiti na reklamaciju štampač kome je oštećeno bilo šta ako primeti dopunjavan kertridž.

Ja sam svojevremeno jedan stampac nosio na reklamaciju i kupio sam nove ketridze, ubacio ih i zamenio stampac :mrgreen: :)
Problem je sto se kod skupih ketridza-jeftinih stampaca to ne ispalti, ali mozes od nekoga da pozajmis? :)
Da nema refila ne bih ni koristio inkjet, vec crno beli laser....kao ranije...

PJ je napisao(la):
Ja sam svojevremeno jedan stampac nosio na reklamaciju i kupio sam nove ketridze, ubacio ih i zamenio stampac :mrgreen: :)
Problem je sto se kod skupih ketridza-jeftinih stampaca to ne ispalti, ali mozes od nekoga da pozajmis? :)
Da nema refila ne bih ni koristio inkjet, vec crno beli laser....kao ranije...
Nisam ni sumnjao. Ovo je bila samo napomena ljudima da se ne iznenađuju ako ih takvo što zatekne. Ako se u servisu posumnja na kvar izazvan lošim mastilom radi se analiza istog. U tome su naročito revnosni Epson serviseri ali to je druga tema.
Interesantno je da u Americi ovo važi samo za refil a ne i za kertridže nezavisnih proizvođača što je opet tema za neku drugu polemiku.

A posto su Epson stampaci, za moj pojam, djubre to me mnogo ni ne interesuje ;)

Vrh Dno