Šta je novo?

HP 2550l vs Epson aculaser c 900

ironman

Slavan
Učlanjen(a)
21.10.2004
Poena
304
Treba sledece nedelje da kupim , a ne mogu da se odlucim za koji model. Kakva su vasha iskustva sa color laserima.
hp je na usb 2.0,ima brzi procesor i vishe memorije od epsona ,ali i manje delova!? Video sam epsonov otisak ,ali ne i hp-ov, da li je stvarno bolji od epsona!? Koja je stvarna gramaza paipira koji moze da se koristi , a da nedodje do oshtecenja bubnja. Navodno epson je do 165 gr a hp do 175 +200gr"specijalan hp papir" . Treba mi da stampam 120-180 gr papir, a ne bi da se zeznem.
Epson mi deluje jaci i izdrzljiviji,jer je to slicna konstrukcija kao minolta magicolor, 1.1 usb (sto i nije tako sporo), moguce je kasnije dodati duplex( kod hp-a ovo nije opcija i nemoguce je). toneri za hp su oko 100 evra (colori) a za epson 125 e, crni ne racunam,mislim da je oko 80 za hp :)

Vec je bilo pitanje o tome, ali niko nije nista odgovorio, ovo ipak nije tako ozbiljan forum kao sto izgleda :(

Ja isto treba da kupim neki i sve cekam da prvo probam negde.

Samsung sam probao pre neki dan, glomazan je, veci od ovih na prvi pogled i dosta lepo stampa na obicnom, jeftinom kancelarijskom papiru. Raster se skoro i ne vidi, mada sam ga i ja stavio da stampa na 1200dpi. Nisam imao prilike da ga probam i na nekom boljem papiru na zalost. Sad, sam printer izgleda jako kvalitetno, a i cenovni rang je slican.

Samsung inace pravi laserske stampace za dosta firmi, samo to nije toliko poznato.

HP i Epson su i moji favoriti i to, ne iz ne znam kakvog razloga, vec zbog reciklaze kertridza, ali nikako da nadjem neku kombinaciju da ih isprobam.

Isto, treba probati i sa nekim kvalitetnijim papirom, ako nameravas da stampas semplove za neku pripremu i sl. A to nije bas zgodno da se radi kod bilo koga. Zaglavis mu stampac i sta posle.......

Uzeo sam HP color laser 2550l, odlican je.Ipak je bolji od epsona,brzi je (USB 2.0) , otisak je bolji skoro na svim gramazama, moze tezi papir da ide, i toneri su jeftiniji od c-900. Iako na prvi pogled izgleda manje ,sve dok ne potrazis mesto da ga postavish.
Nisam hteo da ga kupim dok ga nisam probao i uporedio sa drugim iz klase, HP 2550l je ubedljivo najbolji za tu kintu! Samsung i ne poredim,jer je smesan pored HP-a.
E sad da li neko zna tel i mesta gde ima kvalitetnijeg 180,200,250 gr. papira za lasere ( Xerox,HP,Avery...)

Nazad
Vrh Dno