Pa ja imam 1210 (verovatno je 1215 naslednik) koji kopira bez kompa - moze cak i da radi "fit to paper" bez kompa tako da definitivno ima neki procesor/memoriju u sebi. Doduse, bio je nekih 11000 ali to je bilo pre godinu dana tako da mozda su cene pale sa novim modelima.
Ovaj 1210 kod mene radi posao za kucnu ali samo kucnu upotrebu. Ako si perfekcionista onda ni to.
Stampa: klasican tekst (iz worda) stampa brzo dok sa Excelom ili ne daj boze Visiom to zna da potraje. Ipak, i dalje uspeva da odrzi 2-3 str/min (Excel) ili 1-2 (komplikovaniji Visio crtezi). Obzirom da nije namenjen za tehnicko crtanje, dobro se i drzi.

Inace, ove brzine su odokativne, nemoj me drzati za rec. Kolor stampa je losa i treba mu cesta kalibracija (koja je jednostavna da jednostavnija ne moze biti ali ne bas efikasna - ne upali iz prve). Nista od foto realizma i slicno. Ono sto nervira je povelika buka pri (pretpostavljam) ciscenju mlaznica sto radi odmah nakon svake stampe i pri paljenju uredjaja. Takodje, omakne mu se da povuce papir ukoso ili da nece da ga povuce uopste.
Skeniranje: ja sam uglavnom skenirao fotografije za slanje drugarima mailom (nikada mi nije trebalo vise od 200dpi) i vidi se da boje nisu bas iste ali meni to nije smetalo. Takodje, skenirao sam neke dokumente u 200 i 300 dpi i sve je vrlo citljivo i upotrebljivo. OCR nisam nikada radio, pa ne znam kako bi se tu ponasao. Takodje, nisam siguran da postoji adapter za transparencies (ako ti zatreba skeniranje filmova, slajdova i sl.) ali i ako postoji, nista od skeniranja 35mm foto filma - skener jednostavno nije dovoljno dobar. Vracanje lampe skenera je takodje malo bucnije nego sto bih voleo.
Kopiranje: bolje nego vecina kopir aparata po firmama, verovao ili ne. Kad iskopiram izvod iz knjige rodjenih fino se vidi ona pozadina sa grbom. Nekako, kad gledam kopiju dokumenta uradjenu u fotokopirnici, oni kao da koriste crno-belo kopiranje, a ovaj HP kao da koristi grayscale. Zvuci sasavo ali je ne mogu bolje da objasnim. Ima i mogucnost kopiranja kolor dokumenta u c/b (da ne trosis kolor mastilo).
Znaci, ovo vazi za 1210, a da li je 1215 mnogo razlicit, to ne znam.