Šta je novo?

HP 1020 vs 1006

einstein

Čuven
Učlanjen(a)
19.12.2001
Poena
660
Sta uzeti? Cene su priblizno iste. Interesuje me isplativost i pocetni toner (broj kopija).

1020 !! Obavezno!!
jeftiniji toner, vishe strana, nema chip.
Gde si nashao 1020? ja sam prevrnuo novi sad i nisam nashao 1018/1020....

hm...lbp 2900 je isto super...ajde ako nadjesh 1018 ili 1020 javi ;)
HP ima brojanje strana..a lbp to nema.

Koja je bre to seljačka fora da proverene, dobre modele (npr HP1020) zamenjuju novim i lošijim(HP1006)??? Gde je tu progres? Gde je tu poboljšanje odnosa cena/peformanse?

Razumem ja tebe ali mi je ipak čudno da renomirani proizvodjac kao što je HP, jedan zaista dobar model po konkurentnoj ceni zameni losijim (za maltene istu cenu)... To mi nekako dodje kao prevara, navlakuša. Ljudi čuju da je 1020 dobar, pa pošto njega povuku iz proizvodnje i zamene sa 1006, ljudi kupe 1006 misleći da pošto je to novi model biće još bolji, kad ono cvrc. Zamisli da sada posle dobrog Golfa 5-tice, nova 6-tica bude objektivno lošija (a da isto košta) samo da bi VW "lakše uzeo pare" kako kažeš? Mogu da se kladim da VW-u to sigurno neće pasti na pamet...

Eh, da je tu sada veliki broj renomiranih i nezavisnih kompjuterskih časopisa da napljuju 1006-ticu i ovakav potez HP-a, a njihovi konkurenti iskoristili da zauzmu ovaj segment tržišta, ne bi ovakvi potezi mnogo padali na pamet...

Nije ni 1020 sto je nekad bio , ali je dosta bolja opcija od 1006 .
Moj brat je kupio 1020 odmah cim je izasao na trziste a ja nekih 7-8 meseci kasnije . Brat stampa 10 puta vise od mene , do sada je promenio 4 valjka (orginale, nije ih punio ) i radi mu fantasticno . Sa mojim 1020 je vec druga prica , moj prvi 1020 se pokvario posle 4 dana rada ili ostampanih 1500 stranica sa ukljucenom opcijom ustede na boji . Iz servisa su mi odmah zamenili drugi i rekli da se obicno ne desavaju kvarovi ovakvog tipa kao kod mene , uz upozorenje da nesmem ostampati vise od 60 stranica istovremeno, bez 5 minuta odmora stampaca . Sada mi ovaj drugi 1020 radi da kazem dobro iako mi vec na 50 stranica zagreje listove ko da sam ih stavio na ringli sporeta

Hp 1020

Bolja opcija je 1020, jer nema čip a prah za dopunu je odličnog kvaliteta što se još uvek ne može reći za Hp 1005, 1006 serije koji koristi polimerizovani prah kojeg na tržištu nema odgovarajućeg kvaliteta

Nazad
Vrh Dno